Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám doma 7měs. fenku Jorkšírského teriéra udělala se jí skvrnka na hlavičce myslela sem že to má třeba z toho jak se otírá o gauč,ale najednou tam je ještě jedna neporadíte co to může být a z čeho?Předem moc děkuji
Dobrý den mija, ty skvrnky jsou špatně vidět.Jsou bělavé nebo ty hnědé? Hnědé by mohly být pigmentové skvrny, pokud se neobjevily ze dne na den a pejsek nemá žádné jiné problémy, tak bych tomu nevěnovala velkou pozornost. Ovšem při pravidelné veterinární prohlídce bych na to určitě upozornila.
Jestli ale u fenky pozorujete projevy svědění nesmíte to brát na lehkou váhu. Vždy může dojít k poškození srsti, které se zdlouhavě pak napravuje. Může jít totiž o parazity, alergii nebo kožní onemocnění. V tomto případě je nejlepší nechat fenku prohlédnout veterinárním lékařem.
V případě světlých skvrn se může např. jednat o začínající lupy. Někdy stačí srst promastit a lupy vykartáčovat, časem zmizí samy. Pokud fenku pokožka i svědí a je pokryta bílými šupinkami, mohlo by se jednat o cheyletielozu - dravčíkovitost. Původcem je roztoč - dravčík.Nechci vás ale strašit, protože se může jednat pouze o banální záležitost a to jen nevhodně používaný šampon.
Děkuji za odpovědi.Skvrnky jsou do hněda ta větší skvrna je světla a kolem do kola je hnědé kolečko,k vet.jdem v lednu na očkování tak sem jen potřebovala vědět jestli počká prohlídka do ledna nebo mám jít hned.Pejska mám poprvé v životě tak se bojím abych něco nezanedbala.Moc děkuji za vaše odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.