Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod - pes - co dál?

Od: rosinos112 odpovědí: 31 změna:

Dobrý den.

Cca půl roku jsem rozvedený a žiji sám, bez paní. Mám krátký a dlouhý týden a za prací dojíždím docela daleko. Z manželství mám doma psa - kříženec čivavy a yorkšíra - kluk, který od doby, kdy manželka odešla, pravidelně značkuje v manželské posteli.

Ví, že je to špatně, vždy se krčí a učůrává, jen se na něj podívat a vím, že tam něco provedl. Je za to trestaný, pravidelně venčený - snažil jsem se vše a již fakt nevím.

A i tím, že jsem málo doma, pes sám doma trpí, často i vyje, co říkají sousedé.

Manželka ho nechce.

Co s ním? Klidně bych ho někomu daroval, ale jak se říká - jen do ,,dobrých rukou"...

Ale takto to fakt již nejde...

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Nejlepší bude, když se zaregistrujete a vnitřní poštou napíšete ,,plavest,, podrobnosti odkud jste. Pokud jsou sousedé doma, tak ti by vám psa nepohlídali počas vaší práce?

rosinos112
hodnocení

Mladoboleslavsko...

tarantel*
hodnocení

2x

Dva dospělí lidé nejsou schopni postarat se o jednoho psa? Seberte se, psa řádně venčete ať se nepočurává, věnujte se mu nebo sežeňte hlídání na dobu, kdy jste v práci, NETRESTEJTE HO - dělá to ze stresu a pookud psa potrestáte déle než za 5 vteřin po činu, nepochopí za co je trestán, zvyšuje se stres a bludný kruh se uzavírá. A uvědomte si, že pes je ZÁVAZEK. Není to hračka na přechodné období NEŽ se člověk ožení/rozvede, přestěhuje, pořídí si dítě, odjede do zahraničí. To ho nemáte ani trochu rád? Mluvíte o tvorovi, který Vás jistě rád má, jako by to byla obtížná věc. Dejte si facku.

doplněno 25.12.15 23:19:

Jo tak pán má podle Vás snahu, protože neuvázal psa u kontejneru! Tak to ovšem zcela mění situaci, gratuluji a pánovi TLESKÁM za zakovou duchapřítomnost a dobrotu! Nebo to fakt myslíte vážně? Protože snaha, ta podle mě vypadá teda jinak (napsat na první forum, které je poruce a kde se nevyskytuje jediná osoba, co by zvířatům nějak víc rozumněla, za snahu totiž nepovažuju).

uska*

Žádnou facku si nedávejte. Podmínky v životě se mění a bohudík, pes není dítě. Psovi jde najít kvalitní druhý domov. Jsem ráda, že chcete situaci řešit, jinak byste také mohl psíka uvázat u kontejneru. Dejte sem i do inzerátů fotku s popisem, také se vám poptám v okolí.

tomas11*

Myslím že jste opačný případ - dle mne většinou , když se nemohou dohodnout tak se spíš o pejska přetahují a to je možná slabé slovo (je to jako s dětmi a pejsek je taky člen rodiny).

pohanka*

Pro tarantel: Tedy Vy dnes máte nějakou rejpavou a ironickou.

Pán se snaží najít pro pejska nový domov, nevíme, co všechno již zakusil při rozvodu a má málo času s ohledem na pracovní vytížení. A i ten psík je třeba z toho všeho rozhozený. Buďte solidární a nedávejte mu kapky na konci roku, ale spíše pomožte radou.

Co my víme, třeba se tu najde nějaký starší manželský pár a malinkého pejska se ujme. Vždyť nemá žádné velké nároky na žrádlo a ubytování. Třeba rosinos již zkusil vše okolo v sousedství, nebo v širší rodině, nebo v práci.

Taky nevíte, jestli se mu manželka nemstí, ač by se mohla o psa postarat a na truc ne. Člověka nepředěláte.

hodnocení

1x

Pokud byste ho klidně i daroval, tak si dejte inzerát, že darujete do dobrých rukou. Poptejte se známých..Třeba se najde dobrá duše, která by čtyřnohého kamaráda uvítala a hlavně která by měla čas se mu věnovat. Snažte se mu najít nový domov zkrátka. I když je to hodně smutné..

plavest*
hodnocení

0x

Odkud jste?

rosinos112
hodnocení

Mladoboleslavsko

A kolik mu je let? Nemůžete ukázat fotku?

plavest*
hodnocení

0x

Děkuji, nechci pejska, snad se v okolí někdo najde, kdo ho bude chtít.

culdabulda1*
hodnocení

0x

chudák pes - nemůžete ho dát do nějakého útulku, nebo podat inzerát?

72mona3*
hodnocení

0x
@strakatypes - @tarantel se takto vyjadřuje běžně. Já bych se připojila méně kousavě...
Rosinos 112, proč jste to nechal zajít až tak daleko? Pokud se vaše situace změnila již před půl rokem, touto dobou již mohl mít chlupáč novou rodinu. Pokud máte časově náročnou práci, chudák pes je doma sám \"vystreslý\", vrátíte se, zase je \"vystreslý\"... to se mělo řešit co nejdříve. Tak to neprotahujte, dejte inzerát (třeba na www.hafici.cz ) a pomůžete sobě, jemu i sousedům. Mona

hodnocení

0x

Já bych požádala ve zverimexu, nalepila na dveře fotku s textem, že z rodinných důvodů prodám za 10 kč.Co? Cesta nejmenšího odporu. :-D Pes se nemá darovat. Má se prodat, aby se stal majetkem a nový pán si ho jako majetek považoval. Lidi dovedou být divní. Neváží si ničeho, co dostanou zadarmo. Pes není vyjímkou.

ochrance
Souhlasím měl byste ho prodat protože když ho prodáte tak půjde do dobrých rukou aspoň vyděláte zvažte jak jste ho měl rád a jakou má pro vás hodnotu třeba ho prodejte za 100 Kč

culdabulda1*
hodnocení

0x

- je divné, že si panička nevzala pejska s sebou - většinou jsou to právě ženy, které tato "strašidýlka" milují (mně se líbí moc) - asi ho nechtěl její nový partner ! -

tarantel*

Mona má pravdu, tarantel se takto vyjadřuje běžně, když se děje nějaké příkoří zvířeti:) Já si myslím, že kdyby sem napsalo náctileté dítě, že ho omrzel pejsek, tak tu dostane od všech ohromnou přednášku o zodpovědnosti. V čem je to jiné? Že je tazatel v tíživé osobní situaci? Snad je to dospělý chlap, není potřeba mu foukat bebí. Nezlobte se, ale pod pojmem "snaží se sehnat nový domov" si já osobně představuju něco jiného. Například nafocení pejska, popis jeho povahy, věku, zdravotního stavu, rozesílání inzerce na všechny strany, využití FB a podobně (a tento postup snad napadne i méně duševně nadaného jedince sám od sebe). Ne, zadavatel si přišel jen pro posvěcení, že nemá za zvíře žádnou zodpovědnost a sám se chudáček táááák snaží, přišel si pro politování a dostává ho plnými hrstmi. Možná čekal, že se zde najde dobrá duše, která si pro pejska okamžitě přijede a vyřeší tak jeho problém. SNAHA jako prase, opravdu. Nějak se mi nechce věřit, že je na tom pán tak bídně, že z posledních sil třesoucí se rukou sesmolil tento elaborát jako svojí poslední naději. Nezlobte se. Je mi líto pejska, který je na člověku psychicky stejně závislý jako malé dítě, trpícího ozvodem jeho páníčků tak, že se ze stresu počůrává, je za to trestán a jeho milovaný páníček je prostě trubka, která ho má úplně u zadku.

uska*

Nevěděla jsem, že rozvodem trpí jen pes, nikoliv člověk. Jak by se vám líbilo, kdyby zde někdo napsal, že jste trubka, že lidi máte u zadku? Myslím, že popsat situaci by šlo i bez urážek. Ale toto jen jen můj názor na vaši reakci.

plavest*

Tarantel, určitě zadavatel nemá svého psa u zadku, a není trubka, to by sem nepsal. Myslím, že jste mu poradil, ač by neškodilo trochu slušnosti. A takový obsáhlý psychologický rozbor ze tří vět je teda něco.

pohanka*

Dobře Tarantel, již chápu. Zadavateli se dostalo pár rad, tak se snad ještě někdy ozve, jak se mu podařilo pejska umístit.

Jinak jsem kdysi viděla i inzerci psů a jiných zvířat na vývěsce na veterině v čekárně.

hodnocení

0x

Ten pes je chudák. A navíc je to rasa, která se velice lehce udá. Stačí napsat lísteček na vývěsku kamkoliv a jeho fotku. To snad zvládnete. A určitě bude v lepších rukou, než doposud. Nechci Vás obviňovat, asi v tom prostě lítáte a nevíte si rady, ale psa netrestejte zbytečně, vždyť je to chudák celý den sám zavřený v bytě. Tady je vidět, že zvířata některým lidem nepatří do roukou. K Vaší ženě se vyjadřovat nebudu, neboť bych psala to samé co tarantula. Ale ono je to nakonec lepší, že psa nechala Vám, protože ona je teda opravdu...

rosinos112
hodnocení

0x

Děkuji všem za odpovědi a reakce.

Jmenuje se Ben, máme ho od šťeňátka, měla to být čistokrevná čivava, ale paní se to nějak ,,sprsklo" a nakonec je to tedy kříženec čivavy s yorkšírem ( matka je čivava ). Je vykastrovaný, pětiletý. S očkovacím průkazem, každý rok chodíme na očkování...

Z Yorka má zděděnou srst - jednou za čas se musí stříhat, nyní je neostříhaný.

Rozvod - pes - co dál?
Rozvod - pes - co dál? #2

Takovej hezkej pejsek. Ale má smutná očička. Nebo jsem ovlivněná jeho osudem. Hned bych si ho vzala. Bude se Vám po něm stýskat. Já teda psa mám a i kočku, ale je mi ho strašně líto. Fakt tady brečím...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Váš pes by potřeboval doma mít páníčka, který ho bude mít rád. On trpí osamělostí. Zkuste si dát inzerát na nějaký psí server. Třebas inzerce-psů.com.

tarantel*

Takže "čivavka bez PP"pořízená jako živej plyšák, kterej je teď už na obtíž. To celkem podtrhuje ten doposud "zodpovědný přístup". Nyní sem hodí fotky smutných očiček, aby se někdo smiloval a pejska si vzal. Řešit zadavatel nic nechce. Nemá toho psa rád, a o tom to celé je.

doplněno 28.12.15 12:26:

Mono každý má právo vyjádřit svůj názor:) a ten se nemusí každému vždy líbit. Nebo sem se smějí psát jen líbivé názory?

72mona3*
@tarantel -že si nedáte pokoj. Váš nenávistný přístup nic nevyřeší, stejně jako nic nevyřeší smutná očička toho "oživlého plyšáka". I malá snaha by se měla cenit (na potlesk to není, ale nikdo nejsme dokonalý), protože zadavatel příspěvku je zde a ne někde na cestě do lesa (s pejskem v kufru). Přestaňte kritizovat, nikomu do hlavy nevidíme. Maximálně sousedům přes plot. Mona

hodnocení

0x

Chudák pes, je mi ho líto. Musí to pro něho být stresující být celý den doma sám, proto se počůrává, ze stresu. Osobně bych neměl to srdce psa někomu cizímu dát. Když si člověk představí, že ten pes je na páníčkovi závislej, stejně jako malé dítě a navíc s páníčkem je od narození a najednou se ho chce páníček zbavit, pes tuto situaci cítí a nemálo ho to zatěžuje. Jednou jste si psa pořídil, tak byste si ho měl nechat až do smrti. Něco jiného by bylo, kdybyste byl vážně nemocný, nepohyblivý a o psa byste se nezvládnul postarat. Takhle to spíš vypadá, že je Vám na obtíž a potřebujete se břemena zbavit. Psal jste, že jste po rozvodu, tudíž předpokládám, že máte nervy, starosti a myšlenky někde jinde a právě ten pes by Vás mohl rozptýlit z chmurů. Psi to dovedou. Já mám psy rád, ale vzhledem k vytíženosti a málo času bych psa nechtěl a proto si ho nebudu pořizovat. Kdybych si ho pořídil, tak vím s jistotou, že pryč bych ho nedal. Tak třena k důchodu si ho dopřeju až budu mít čas :) Přeji Vám mnoho štěstí a dobré rozhodnutí.

doplněno 28.12.15 11:22:

U nás ve vesnici jeden chlap měl vlčáka. Stěhovali se a pes byl na obtíž, tak pejska přivázal v lese ke stromu. Pes skoro pošel než ho našel soused myslivec. Psa dal dohromady, ale tak tak to přežil a dodnes má následky. I takhle vypadá milující páníček.

haninka*
hodnocení

0x

Prosím Vás dejte psa do útulku, tam mu bude lépe. Za co je pes trestaný? Že je 12 hod bez venčení a počůrá se? Děláte si prču? Vy jse si psa vůbec neměl pořizovat. Nebo dejte inzerát, třeba by si ho vzali nějací starší lidé. Že máte to srdce... Pes se pořizuje s tím, že je to závazek na cca 15 let. S bývalým jsme měli 2 kočky, jsou u něho. Ale cokoliv by se s ním stalo, kočky si vezmu. Je to samozřejmost. Chodím je pravidelně navštěvovat, ač spolu nejsme 7 let. Dítě by jste dali do děcáku, taky že se nehodí? Je mi z Vás smutno.

martinaa*
hodnocení

0x

Ano, trestat psa za počůrávání je špatně, ale ze stresu to být nutně nemusí. Může to být i naschvál, že už nemá paničku doma. To ví jen on - a někteří chytří rádci zde.

"Chcete se ho jen zbavit.. že máte to srdce... je vám na obtíž..." Co má podle Vás tazatel dělat? Podat výpověď z práce, aby mohl se psíkem běhat venku? Už vidím, jak tak sami postupujete.

K dotazu - dejte inzerát do novin, na net. Určitě se najde nějaká dobrá duše, co si pejska vezme. Když na něj nemáte čas, fakt se jen trápí.

hodnocení

0x

Vyřešil jste to nějak dobře s pejskem? Kde je? *hej*

martinaa*

Babko, myslíte, že se tazatel ještě ozve? Po takový sodě, co tady dostal, kvůli domněnkám některých zde?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]