Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po zapískání na kočku mi přede a žere tričko

Od: nnn odpovědí: 3 změna:

Ahoj, nevíte, proč když na kočku zapískám začne příst lehce mě začne kousat, snaží se mi snad sežrat oblečení? Taky přitom přešlapuje.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Má vás ráda! :) A to když kočka přešlapuje, tomu se říká "mléčný krok" - to mají nedokojené kočky - normálně koťata šlapou po mámě, aby "vyvolala" mléko...

culdabulda1*
hodnocení

0x

kočky se takto mazlí - ale některé mohou tak reagovat na zapískání, či jiný dráždivý zvuk tím, že Vás začnou před "sežráním" olizovat jako lvi, nebo tygři kus masa - holt se šelmičky někdy příliš rozdovádí.

Jakmile se např. můj kocour začne tvářit "hravě a laškovně" - tak je to pro mne znamení, že si musím dát bacha - je třeba naučit se jejich řeči těla - pak si nemůžete stěžovat, že by byly kočky "falešné".

doplněno 22.12.15 20:23:

- ještě bych dodala, že kočky velmi dobře slyší a jsou na zvuky dost citlivé - pískání většinou moc rády nemají.

trnca*

U nás je to jinak. Moje kočkoparta pískání miluje*smich*. Ráno chodí všichni ven. Než jdu do práce (cca za 1-2 hodiny), zapískám a oni se všichni tři přivalí..div mě neporazí. Vědí totiž, že v chodbě je připravený dlabanec*smich*

Takhle to u nás funguje už 5 let a po návratu z práce se totéž opakuje. Když jdu spát a nebo sednu k počítači, dojde i na mazlení, spouštění "motůrku" a přešlapování*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]