Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může kotě ulovit holuba?

Od: limoska® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, předevčírem mi domů jedno z mých půlročních koťat "přineslo" tělíčko holuba bez hlavy, které jsem zahlédla předtím na předzahrádce... Dnes ráno byl opět na parapetu mrtvý holub - Xena ho asi nestihla zatáhnout dovnitř... (ano, ano, kotě se jmenuje Xena :) Myslíte, že je možné, aby odrostlejší kotě ulovilo holuba? Obě koťata byla vyhozena do kanálu, kde přežívala, než byla jednou hodnou paní zachráněna a skončila v útulku, odkud je já mám... Díky za názory a přeji hezkou neděli :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
Moc tomu nevěřím, ale kdo ví. Většina koček loví ptáky zhruba do velikosti drozda a to ještě ten pták musí být nějak indisponován (třeba jen špatným výhledem). Ale když to převedu na myši...většina koček nosí malé, maximálně nějakého hryzce. Ale najdou se i bojovnice (třeba Xeny), které si troufnou i na potkana. Takže holuba nevylučuji, ale spíš bych se začala bát, jestli je někdo netráví a koťata neloví umírající oslabené ptáky. Mona
doplněno 20.12.15 10:32: Mouchy jsou pro kočky něco jako čokoládka pro nás. Taky ji všichni nemusíme, ale někdo se po ní může doslova "umlátit". :)
hodnocení

Mono, dobrý postřeh, díky, půjdu na průzkum po okolí:) Moje koťata jsou dobře krmená, takže z hladu to určitě není, tak je opravdu možné, že holub je nějak oslabený... Ale je zajímavé, že chytají a jedí i mouchy, což moje rok a půl stará kočička, která byla sice rovněž také opuštěná, ale lidmi krmená, nedělá.

Kočka je jediná šelma která uloví kořist a zabije aniž má hlad.

hodnocení

2x

Já si myslím, že máte doma dravce. Jejich předkové se o sebe museli postarat a tak ti vaši to mají v genech a Xeňka o to více, protože její podvědomí ví, že musí uživit svoje malé. Stařenčina kočka nosila potkany veliké skoro jako ona. ;) Fascinuje mě, jak kočka, která prdí na nějaké pohlazení, když nemá náladu, na to, co člověk říká, ale stará se, aby v jejim domově neměli hlad. Hrdě přinese kořist. *palec*

hodnocení

No to mě právě zaskočilo, myslela jsem, že to dělají jen psi... Člověk se celý život učí :)

repkin*
hodnocení

2x
Nase kocka chytla uz holuba, netopyra, nekolik mysi, motylu,much a mur a nekolik mensich ptaku. Krome hmyzu to nerozdychal jeden holub :)

hodnocení

0x

Zdravím, naše kočka si přinesla na hraní i lasičku...živou.

hodnocení

0x

také zdravím... každá kočička je jiná a když se vyvede pořádný lovec, věřím, že si troufne i na holuba... z našich 3 koček je nejlepší lovec kocourek - už jako odrostlé kotě lovil krtky, bohužel i kosy a drozdy - holubi u nás nejsou, jinak kdoví ;)

doplněno 20.12.15 12:21:

1jana - panejo, lasička, to už je pořádné sousto - to naše kočky nechávají psovi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]