Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Australský silky teriér - zkušenosti

Od: roman68* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

jaké máte zkušenosti se silkyteriérem? Především mě zajímají tato témata: ochutnávání trusu zvířat, nadšení ze hry - běhání s míčem, věk dožití, odolnost proti chladu, nadměrné požírání trávy, strach z výstřelů a "oblíbenost" vody.

Děkuji za sdílení.

R

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Silky je úžasný pejsek. Jednoho jsem potkala. Paní byla potěšená, že jsem poznala, že je to silky, daly jsme řeč. Dlouhou. Bylo to velice zajímavé a poučné povídání. Vyplynulo z té řeči, že je to velmi houževnatý, inteligentní psík, lovec. Tvrdý terier, milující pohyb. :)Druhou, fenečku, mám ve vedlejším domě za sousedku. S její paní nějak nemáme stejnou krevní skupinu, nepovídáme si. A tahle fenečka taky lítá po louce s větším míčem naprosto bez úmoru, bez známek únavy. . Vlastně lítala, když byla mladá a rodina si s ní hrála. Teď jen vyjdou na nejnutnější čurání a u toho ještě telefonují a už volají psinečku zpět. Ale stejně, když uvidí míč, svět pro ni přestane existovat. Hra s míčem aportování a podobné činnosti jsou vrozené, dané. Který pes tuhle aktivitu nemusí, je problém ho k tomu přimět. Vlastní zkušenost u zkoušek.*hej*Požírání exkrementů. to je problém většiny psů. Zvláště pak u mladých psů. Jsou to čuňáci vepřoví! *bum*S trávou se to má většinou tak, že pes má velice kvalitní žrádlo, bez vlákniny, bez balastu, bez toho, co naplní, vyčistí střeva a odejde tak, jak bylo sežráno. Někdy tráva ve psovi zůstane a srandovně výjde zadem. Někdy vyblinká spolu s pěnou a kousky žrádla. ;) V dubnu nebo květnu, budou výstavy psů. Zajděte tam okouknout a popovídat si s majiteli a chovateli. Jsou nesmírně sdílní a fajn. Každý má, kromě zásadní zkušenosti s touto rasou, ještě zvlášnůstky a libůstky. Není to ztracený den. ;) Dejte, prosíííím, fotku.

Australský silky teriér - zkušenosti

roman68*
hodnocení

zajímavost:

překvapilo mě , že náš psík - "tryskáč" Miky má doslova fanatickou potřebu stále honit míč..(fotbalový, volejbalový)- při běhu s ním dokáže i kličkovat a dostrkat ho až do brány !

a vůbec jsme ho to neučili !..jen si s ním občas "zakopeme",.asi to má v genech - kdesi jsme se dočetli, že se právě tento teriér cvičí k jakémusi "psímu fotbalu" :)

roman68*
hodnocení

doplněno 19.12.15 14:55:

v rychlosti jsem lepší foto nesehnal..snad stačí toto (ještě s neostříhaným ocáskem) ..

a děkuji za odpověď, lze poznat že máte pejsky ráda ;)

Australský silky teriér - zkušenosti #2

mon*
hodnocení

0x

Asi takhle.. je to teriér!, takže aktivní, temperamentní, ostražitý, houževnatý pes. Potřebuje pohyb a důslednou výchovu a správnou socializaci. Vznikl zkřížením yorka s australským teriérem.

Jinak doporučuju napsat různým chovatelům a jet na nějakou tu výstavu. A určitě nekupovat bezPP, ale vybrat slušného chovatele s PP.

Jinak to na co jste se hlavně ptala, zavisí hlavně na jedinci.

roman68*
hodnocení

ano skutečně má velmi citlivý sluch..myslíme si že spí, ale slyší všechno...i venku před domem (a my neslyšíme nic *kafe*

Jojo, všichni psi mají uši, tedy sluch, obdivuhodné. Někdy až neuvěřitelné. Dorka z duše nenávidí jednu velkou, velmi agresívní čubu. Ta když jde po louce pod zavřenými okny, tak bezpečně postaví Dorku do pozoru. Naše auto poznala několik kilometrů daleko od domu. Můj první pes, když spal, tak sroloval uši, měl je jako cigarety :-D Velké diskuze taky jsou kolem toho, jak pes ví, že se chystáte z práce domů. Ověřovali jsme si to a i Andy i Bubu zneklidněli v době, kdy jsem v práci začala uklízet a chystat se domů. To, že pes pozná rakovinu, když je na to vycvičený, se také už ví. Na cvičáku se kamarád vsadil, do tří smradlavých papundeklových kufrů dal cukr, rýži a mouku. Dard našel to, co mu dal Milan načichat! Viděla jsem to na vlastní oči. Jeho bylo rčení: Můj pes umí všechno. Neumí jen anglicky. A to proto, protože nechci. Až budu chtít, naučím ho to. *haha* Naučte vašeho psíka schovku. Posaďte ho do kuchyně, čelem k oknu. Zavřete dveře a schovejte mu jeho hračku někde v bytě. To všechno, až pochopí, co po něm chcete a co znamená slovo"hledej". Je to bezva sranda.

roman68*

ano pejskové a zvířata mají 6. smysl - takže já osobně nemám problém přijmout vaši zkušenost s pejskem ..já jsem zase experimentoval na podobné téma s lidmi-přáteli ( chtěl jsem někomu třeba zavolat..a několik vteřin předtím zavolal on mně) - vcelku normální (pro mě ) spojení myslí a naladění se na sebe - chce to jen trochu tréninku (soustředění mysli) a rozvinout vnímavost ..

o léčebných schopnostech pejsků a koní se také ví (autistismus)...

Takže jsou to fajn přátelé do nepohody *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]