Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kocour hází žrádlo po celé kuchyni, co s tím?

Od: kockomil odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

můj kocour nežere granule. Nedotkne se jich ani když má velký hlad. Proto jej krmím čerstvým masem a občas kapsičkami. problém je v tom, že si s jídlem hraje. A to tak, že ho napíchne na dráp a švihne s ním takovým způsobem, že sousto letí klidně přes celou kuchyň a několikrát se odrazí od stěny a někdy dokonce od stropu. Kousky potravy pak zanechávají všude odpudivé skvrny. Napadlo mne, že bych mohl vytvořit takový ,,jídelní box", což by byla papundeklová krabice s odklopitelnou střechou, do které bych na pevno přidělal misku s žádlem. Kočičák by dovnitř lezl otvorem ve stěně boxu.

Napadá Vás ještě nějaký nápad, jak situaci řešit? Předem říkám, že bít ho nehodlám. Myslítě, že mnou navrhované řešení by situaci vyřešilo?

Díky moc za rady :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

3x

Zdravím,
s boxem to zkusit můžete, ale nemyslím si, že si moc pomůžete. Podle mého názoru si prostě ten kousek zřádla vezme do tlamičky, vynese si ho z boxu ven a bude s tím hrát stejně. je to stejné, jao když si kočka venku chytí myš a pak si s ní hází než ji sežere. A taky to nedělají všechny kočky.
Za svůj život jsem zažil koček už docela dost a každá se chovala trochu jinak. Měli jsme kocoura, který žral všechno, ale když se mu dala polévka s rýží, tak rýži doslova plival po celé kuchyni. Měl jsem kocoury, kteří žrádlo sežrali vždycky v misce, nikdy nic nebylo okolo. Teď mám kočku, která je jinak velmi čistotná a hodná, ale prostě si každé sousto z misky vezme do tlamičky, udělá krok vzad, sousto položí na zem a pak ho teprve žere, takže oklo její misky to vypadá věčně jako v chlívku. A nepomůžu si, když se jí dal misku na tácek, podkladala to vedle toho tacku, když sem jí tam dal noviny, to samé. Prostě když si to nemůže položit na koberec, tak to asi není tak dobré. A nenadělám nic, takže chodím a sbírám odpadlé kousky (krmím konzervičky), říkám jí, že je čuně (to jí musí určitě hrozně vadit) a smířil jsem se s tím, že na koberci je prostě flek.

culdabulda1*

ronyx -

- ale člověk mnohdy právě taková "originální" zvířátka miluje více, nežli ta slušná a vychovaná, ne?

ronyx*

Ona je originální jen v tom žrádle, jinak je moc hodná a já říkám, že doslova zlatá - za 11 let nikdy žádný nepořádek, nic rozbitého atd. Prostě miláček.

Naše komtesa někdy taky vyndavá kousky z misky na koberec, tak jsem jí nastříhala několik podložek ze zbytků koberce a vyměňuju jí je, ten s flekem vemu kartáčem a vodou, a je to. Ale není nad to si vyskočit na stůl přímo k člověčímu talíři.

hodnocení

1x

A co drápky, stříháte? Když nebude mít drápky jako jehličky, nebude mít čím jídlo nabodávat. Stejně tak nevěřím, že by se nenaučila žrát granule, určitě existují i takové, které by chutnaly Vaší kočce. Ještě jsem neviděla kočku, která by dobrovolně umřela hlady. Nicméně čím krmíte, je na Vás. Jen granule taky nejsou to pravé ořechové.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- no to je "šikulka" - ale fungovat by to mohlo, jenom by měla být krabice přiměřeně velká, aby si kocour jídlo nevynášel ven ! - jenom - má dost hraček, se kterými by si mohl pohazovat místo jídla?

doplněno 15.12.15 14:56:

kocour je asi mladej a plnej energie - takže vydržte - určitě ho to přejde - ale hračky by mít rozhodně měl.

kockomil
hodnocení

No vlastně ani ne... Má jich asi 5, ale ty někam pořád mizí. Zřejmě budou někde za skříněmi a tak... Mslíte, že když bych mu je vyšťoural, že by mohl přestat házet jídlem? Podle mne to skončí tak, že bude házet hračkami i jídlem. :D

pohanka*
hodnocení

0x

Já to vidím zkusit spíše paraván, trochu ho upravit, dát stříšku.

hodnocení

0x

Jak je kočičák starý? ;)Já si myslím, že kocour nemá hlad. Vy máte pocit, že by měl žrát, že musí mít hlad. On hlad viditelně nemá, ale má bezva novou hračku. Omezte přísun žrádla a uvidíte. Pak napište. ;)

kockomil
Kočičákovi jsou 3 roky. A je pravda, že když má hlad, tak jídlo sní z misky bez problémů. :) Problém je v tom, že dokud není plně sytý, tak je nevrlý a kouše do nohou. :D Prostě se mnou cvičí. :D

Moje mladá, když kočičáci nechtěli granule, nalila kapku vařící vody do misky, vymáčkla trochu z kapsičky, zamíchala a nasypala do toho granulky a znovu zamíchala. Misku kluci vylízali. :-D To, že vás kouše do nohou, to vypadá, že loví. Má hlad, tak si vás uloví. Vy vyskočíte a žrádlo dodáte. Funguje to. Žádný blbeček. :-D Jen mu asi chybí hra. Naučte ho aportovat. Naši kočičáci nosí kyselé bonbonky v celofánu. Takhle dovedou lítat velmi dlouho. A taky za peříčkem nebo papírkem na špagátku na prutu. Je vykastrovaný?

Kocour hází žrádlo po celé kuchyni, co s tím?
kockomil
Ano, je vykastrovaný i očipovaný. :) Je to jinak zlatíčko. Rád se tulí a hraje si se mnou. Aportuje buď šťopku od okurky :D, nebo od papriky. Taky mu chutná sterilovaná kukuřice a kysané zelí. :D
Kocour hází žrádlo po celé kuchyni, co s tím? #2
culdabulda1*

- moc pěknej ! - je vidět, že je to osobnost .

doplněno 15.12.15 23:48:

- jo - miluju černý kočky !

kockomil
Jo, je to mrcha velká. :D
Kocour hází žrádlo po celé kuchyni, co s tím? #3
kockomil
Jinak máte nádherný kočky. Co je to za plemeno? :)

Parádní černý kocour. Černý jako špatné svědomí :-D Je vidět, že je mu u vás dobře. Jak se leskne!

Ti naši, sedící je devon a ležící jsou siamáci.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- ještě mne napadlo - kočky to často dělají s jídlem, které jim zrovna moc "nejede" - anebo taky, když zrovna nemají hlad - určitě to Váš kocour nedělá vždycky a s každým žrádlem, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]