Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červi u pejska

Od: moniakimi* odpovědí: 22 změna:

dobrý den,můj 4 měsíční pejsek má pořád červíky(odčervuji pastou každé 3 dny)V bobíku je takový oblý červ docela dlouhý a široký(vypadá jako nedovařená špageta).Myslíte,že jde o škrkavku a mám navštívit vet.?Mám docela astrach.Díky za odpovědi.Moni a Kimi

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

2x

Odčervovat každé 3 dny není moc dobré,když už tak jednou za 14 dní.Písni kdy jsi začala odčervovat a jak má dlouho potíže,ale jen upozornuji,když odčervíš tak druhý den tyto škrkavky se objeví.

doplněno 12.01.09 19:03:

Nevím kde máte pejska,ale určitě se musí vše vydezinfikovat a věci v pelíšku vyprat.Pro štěnata je lepší odčervovací pasta a ted záleží na tom kde se pasta kupovala,ale stejně tak moc po sobě bych nikdy neodčervovala.

moniakimi*
hodnocení

mám převlíct povlečení už dnes nebo až bude bez škrkavek?Pelíšek jsem vyprala v prášku,který běžně používám(mám vyprat znovu v Peretu?)Díky moc

martina30*

Tak raději dnes vyprat a nezapomenout na prostěradlo a stačí normální prášek a pelíšek pokud na něm spal by asi bylo také dobré.Nemusíte to dělat ,ale je to prevence.;)

moniakimi*
hodnocení

Díky moc za vše.Moc jste nám pomohla.Monika a Kimi.Mám ještě jednu otázku-Kimi dělal potřebu ráno a vyšly i škrkavky,ale od té doby nicMám strach,aby v něm nezůstaly.Vyjdou všechny?

martina30*

Tak určitě vyjdou a možná ještě v průběhu dne kontrolovat hovínka,ale stačí jen kuknout a akorát ted pár dní ještě sem tam podívat zda jsou už dobrá hovínka a nebo v nich něco je.Další odčervení bych nechala,tak za 3 týdny.

biscuitgirl*

Pokud byl takto masivně napaden, doporučovala bych cca za týden léčbu tabletou opakovat.

moniakimi*
hodnocení

Zdravím,včera jsem mluvila se svým vet.a tem mi řekl,že budeme odčervovat každé 3dny dokud nezmizí všechny škrkavky.Na internetu se píše něco jiného než mi říkal.Tak co mám dělat?Díky

martina30*

Jak je na tom pejsek,kontroluješ hovínka.Tak mi písni zda jsou tam ty škrkavky,nebo už bez...

doplněno 14.01.09 20:47:

Koukni se na www.baron.cz a článek odčervení psa nervovým jedem nebo bylinami...přečti si to je tam otom vše pěkně popsané...

moniakimi*
hodnocení

Zatím tam pořád jsou.Dali jsme prášek a zítra zase uvidíme.Když jsme dali ten první prášek,tak zněho lezly i bez hovínek-bylo jich strašně moc.Doufám,že mu to pomůže a bude zdravý bez škrkavek.

martina30*

Tak stále kontroluj a zítra písni a s těma práškama dej jak řekl lékař,doufejme že to neublíží.Jinak nesvědí někoho nos nebo oči.

doplněno 14.01.09 20:04:

Dodržuj stále čištění a dezinfinkuj..

moniakimi*
hodnocení

co mám čistit?postele jsem převlíkla a pelíšek vyprala už v uterý,jak jste mi radila.Pelíšek jsem mu raději zatím nedala-má jen deku.Podlahy vytírám savem obden a v kuchyni(tam kaká)denně.Jinak v noci ve 3 hodiny byly v hovínku ještě škrkavky a ted nevím prorože zatím nekadil.

martina30*

Vše děláš dobře a dneska uvidíš kolik toho bude,ale už by toho mělo být čím dál tím méně ...

moniakimi*
hodnocení

je jich méně...nejhorší to bylo v úterý ráno po té tabletě...lezlo jich z něho hrozně moc i samotné...to bylo děsné..nikdy jsem to neviděla jen na obrázku ale ve skutečnosti je to mnohem hnusnější.Pak už měl v hovínku,tak 1 max.2 a některým nic.Tak díky za vše.

biscuitgirl*

Postupujte podle toho, co vám řekl váš veterinář. Jednal podle vašeho konkrétního případu.

moniakimi*
hodnocení

ted jsme kadili a nebylo už tam nic...tak se jich snad zbavil za 14 dní určitě odčervím znovu.Pak v 5 a 6 měsíci a pak budu každé 3 měsíce.Vet.sice říkal,že stačí 2x do roka,ale jistota je jistota.Kor,když je ještě malej.Taky mě pálí nos a oči trochu.Myslela jsem,že je to z toho sava...Tak vám za vše moc díky.

claire*
hodnocení

0x

Ano, navštivte veterináře. Na odčervení se berou i tablety, zeptejte se lékaře, co by bylo nejlepší řešení.

moniakimi*
hodnocení

Tak máme škrkavky,dostaly jsme tabletu a od rána z něj lezou.Pejsek má pelíšek,ale spí s námi v postely-pelíšek peru a postel mám vydezifinkovat?A čím?Veterinář nám nic takovýho neříkal.Mám ty škrkavky nějak ničit nebo stačí když je spláchnu do záchodu?Díky Moni a Kimi

martina30*

Tak u veterináře jsi po odborné stránce.Vyhazovat pryč ven do popelnice a žádnej záchod.Kompletně převlečte povlečení a to by mohlo stačit a pelíšek peret na zem savo.

moniakimi*
hodnocení

odčervovat jsem začala ve dvou měsících a že má v bobíku pořád toho červa,tak vet. říkal odčervovat každé 3 dny 4x po sobě a pak 1 za měsíc když tam nic nebude.Je mi divné že je tam pořád ten stejný a už tak dlouho.

biscuitgirl*
hodnocení

0x

Podle vašeho popisu se téměř určitě jedná o škrkavku. A pokud se vyskytuje i po podání anthelmintik, je vysoká pravděpodobnost, že je na tu konkrétní látku rezistentní. Je potřeba ji změnit! Pozor, je to onemocnění přenosné na lidi! Larvy škrkavek se mohou u lidí dostat do oka či do kůže. Proto je to dvojnásobný důvod psy pravidelně odčervovat látkou, na kterou nejsou "červi" rezistentní.

moniakimi*
hodnocení

tak vám díky a pádím k vet.snad to bude v poho.Kimi

biscuitgirl*
hodnocení

0x

Ještě bych chtěla doplnit - pokud má zvíře ve střevě parazity a vy mu dáte přípravek proti nim, tak můžete následně pozorovat v trusu dospělce, které jste zabili a odchází tak s výkaly ven. Ale pokud to tak trvá už 2 měsíce ( aspoň tak jsem váš případ pochopila ), tak je vidět, že tam stále dospívají noví a noví a že přípravek nefunguje tak, jak má. Z toho tedy vyplývá, že ikdyž teď tu látku změníte, tak ještě budete chvíli červy v trusu pozorovat, ale určitě by to nemělo trvat 2 měsíce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]