Nejste přihlášen/a.
dobrý den,můj 4 měsíční pejsek má pořád červíky(odčervuji pastou každé 3 dny)V bobíku je takový oblý červ docela dlouhý a široký(vypadá jako nedovařená špageta).Myslíte,že jde o škrkavku a mám navštívit vet.?Mám docela astrach.Díky za odpovědi.Moni a Kimi
Odčervovat každé 3 dny není moc dobré,když už tak jednou za 14 dní.Písni kdy jsi začala odčervovat a jak má dlouho potíže,ale jen upozornuji,když odčervíš tak druhý den tyto škrkavky se objeví.
doplněno 12.01.09 19:03:Nevím kde máte pejska,ale určitě se musí vše vydezinfikovat a věci v pelíšku vyprat.Pro štěnata je lepší odčervovací pasta a ted záleží na tom kde se pasta kupovala,ale stejně tak moc po sobě bych nikdy neodčervovala.
mám převlíct povlečení už dnes nebo až bude bez škrkavek?Pelíšek jsem vyprala v prášku,který běžně používám(mám vyprat znovu v Peretu?)Díky moc
Tak raději dnes vyprat a nezapomenout na prostěradlo a stačí normální prášek a pelíšek pokud na něm spal by asi bylo také dobré.Nemusíte to dělat ,ale je to prevence.
Díky moc za vše.Moc jste nám pomohla.Monika a Kimi.Mám ještě jednu otázku-Kimi dělal potřebu ráno a vyšly i škrkavky,ale od té doby nicMám strach,aby v něm nezůstaly.Vyjdou všechny?
Tak určitě vyjdou a možná ještě v průběhu dne kontrolovat hovínka,ale stačí jen kuknout a akorát ted pár dní ještě sem tam podívat zda jsou už dobrá hovínka a nebo v nich něco je.Další odčervení bych nechala,tak za 3 týdny.
Pokud byl takto masivně napaden, doporučovala bych cca za týden léčbu tabletou opakovat.
Zdravím,včera jsem mluvila se svým vet.a tem mi řekl,že budeme odčervovat každé 3dny dokud nezmizí všechny škrkavky.Na internetu se píše něco jiného než mi říkal.Tak co mám dělat?Díky
Jak je na tom pejsek,kontroluješ hovínka.Tak mi písni zda jsou tam ty škrkavky,nebo už bez...
doplněno 14.01.09 20:47:Koukni se na www.baron.cz a článek odčervení psa nervovým jedem nebo bylinami...přečti si to je tam otom vše pěkně popsané...
Zatím tam pořád jsou.Dali jsme prášek a zítra zase uvidíme.Když jsme dali ten první prášek,tak zněho lezly i bez hovínek-bylo jich strašně moc.Doufám,že mu to pomůže a bude zdravý bez škrkavek.
Tak stále kontroluj a zítra písni a s těma práškama dej jak řekl lékař,doufejme že to neublíží.Jinak nesvědí někoho nos nebo oči.
doplněno 14.01.09 20:04:Dodržuj stále čištění a dezinfinkuj..
co mám čistit?postele jsem převlíkla a pelíšek vyprala už v uterý,jak jste mi radila.Pelíšek jsem mu raději zatím nedala-má jen deku.Podlahy vytírám savem obden a v kuchyni(tam kaká)denně.Jinak v noci ve 3 hodiny byly v hovínku ještě škrkavky a ted nevím prorože zatím nekadil.
Vše děláš dobře a dneska uvidíš kolik toho bude,ale už by toho mělo být čím dál tím méně ...
je jich méně...nejhorší to bylo v úterý ráno po té tabletě...lezlo jich z něho hrozně moc i samotné...to bylo děsné..nikdy jsem to neviděla jen na obrázku ale ve skutečnosti je to mnohem hnusnější.Pak už měl v hovínku,tak 1 max.2 a některým nic.Tak díky za vše.
Postupujte podle toho, co vám řekl váš veterinář. Jednal podle vašeho konkrétního případu.
ted jsme kadili a nebylo už tam nic...tak se jich snad zbavil za 14 dní určitě odčervím znovu.Pak v 5 a 6 měsíci a pak budu každé 3 měsíce.Vet.sice říkal,že stačí 2x do roka,ale jistota je jistota.Kor,když je ještě malej.Taky mě pálí nos a oči trochu.Myslela jsem,že je to z toho sava...Tak vám za vše moc díky.
Ano, navštivte veterináře. Na odčervení se berou i tablety, zeptejte se lékaře, co by bylo nejlepší řešení.
Tak máme škrkavky,dostaly jsme tabletu a od rána z něj lezou.Pejsek má pelíšek,ale spí s námi v postely-pelíšek peru a postel mám vydezifinkovat?A čím?Veterinář nám nic takovýho neříkal.Mám ty škrkavky nějak ničit nebo stačí když je spláchnu do záchodu?Díky Moni a Kimi
Podle vašeho popisu se téměř určitě jedná o škrkavku. A pokud se vyskytuje i po podání anthelmintik, je vysoká pravděpodobnost, že je na tu konkrétní látku rezistentní. Je potřeba ji změnit! Pozor, je to onemocnění přenosné na lidi! Larvy škrkavek se mohou u lidí dostat do oka či do kůže. Proto je to dvojnásobný důvod psy pravidelně odčervovat látkou, na kterou nejsou "červi" rezistentní.
Ještě bych chtěla doplnit - pokud má zvíře ve střevě parazity a vy mu dáte přípravek proti nim, tak můžete následně pozorovat v trusu dospělce, které jste zabili a odchází tak s výkaly ven. Ale pokud to tak trvá už 2 měsíce ( aspoň tak jsem váš případ pochopila ), tak je vidět, že tam stále dospívají noví a noví a že přípravek nefunguje tak, jak má. Z toho tedy vyplývá, že ikdyž teď tu látku změníte, tak ještě budete chvíli červy v trusu pozorovat, ale určitě by to nemělo trvat 2 měsíce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.