Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám 3 prosby .
Mám 54l akvárium, jak ho mám čistit.
1. vylovit všechny rybičky a potom je tam vrátit a nebo je nechat v akvárium a postupně odsávat špinavou vodu a nahrazovat novou?
2.jak často čistit a vyměňovat vodu?
3. a jak často rybičky krmit? Osobně si myslím,že když se překrmuje,tak voda se zakalí a nevydrží dlouho čistá
děkuji
Dobré ráno, proč chcete vylovovat rybky? Akvárko čištěte po týdnu - jeden týden vyčistit filtr v akva vodě, aby jste si nezničil nitrifikační - správné- bakterie ..
druhý týden odkalování, rozhodně neměňte všechnu vodu najednou, co odsajete, pak dopolňte hodinu odstátou vdodou v kýbli.. říká se 1/3 - jak ho máte dlouho?
Krmit podle potřeby, každý den ráno večer - pokud máte rybky dna, tak okurku - do ní nacpat kamínek aby se potopila.. Rybkám neuškodí ani jednodenní siesta..
1. Určitě rybičky nevylovujte z akvária. Způsobilo by jim to jen šok. Pokud by bylo nutné z nějakého důvodu (nemoc, celkové předělání akvaria) rybky odlovit, tak určitě jen do dalšího akvária s odstátou vodou.
2. Jak vidím množství ryb, tak myslím stačí jednou za čtrnáct dní tak 1/3 vody. To je v tomto případě tak jeden a půl kýble. Takže stačí hadice, zvon a znalost principu spojených nádob, aby voda tekla.
3. V zásadě platí, že rybky jsou žravé, a vypadá to tak, že mají stále hlad, ale není to pravda. Obecně se udává, že optimální je množství, které sežerou za 2-3 minuty, a rozhodně by nemělo mít čas spadnout na dno. To je pak znamení, že ho nestačí ryby sežrat. Pak je možno krmit i 3x denně. Rybám prospěje i občasný půst. Ony si vždy v akváriu něco najdou, a alespoň pak máte čistější akvárium. Na toto množství ryb (asi 12 cca) to odhaduji tak na špetku vloček mezi prsty.
Vy si tam hlavně přidejte hromadu rostlin. Takhle vám to akva nemůže fungovat a být čistí nikdy. Studujte: rybicky.net/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.