Nejste přihlášen/a.
Dobry den,mame fenu stafordširsky terier a při porodu se narodily 2štěnata mrtve a 3žive,čim to je?Rodi už po druhe a při prvnim porodu byli 4 mrtve a 1 žive.Děkuji Rozehnalova
Toto je nesmírně smutné. Lituji psinu. Nepíšete, jak porod probíhal. Je možné, že těžce a dlouho a štěňata se nedostala včas na vzduch. Když má fenka rodila, viděla jsem, že to nejde jak by mělo a jely jsme na veterinu. Bylo velikonoční pondělí a veterinářka se nás chtěla zbavit. Píchla jí injekci na posílení, ať jedeme domů, že to bude dobré. Odmítla jsem s tím, že stahy fenka má, jen malé nemohou ven. Že zůstaneme někde v koutku na chodbě, ale domů nepojedeme. Dobře jsem udělala, protože po dlouhé době několikrát vykoukla zadní packa a zase zajela. Udělala jsem poplach a až pak veterinařka začala konat. Malé mělo špatnou polohu, vzpřičilo se. Bylo až dole, tak mělo spoustu místa a narostlo víc, než mělo. Musela ho obracet a vydolovat. Až pak zjistila, že jsou ještě dvě štěňata až pod žebry a fenečka je už příliš vyčarpaná na to, aby je vytlačila. Udělala císaře a tím obě zachránila. Alexandra a Alis byly na světě. To první, to nepřežilo.
Stafordi, ta rasa má práh bolestivosti nesmírně vysoko, takže klidně mohla tiše rodit, aniž byste věděli. Neříkám že jo, jen uvažuji. Otec byl pokaždé stejný? Matka a sestry vaší psinečky tyto problémy něměly?
Já bych to zjišťovala hned po prvním porodu ((tak snad s ní zajdete k vetovi dříve, než budete rodit potřetí...předpokládám, že nemůžete vědět, kdy přesně ta štěňátka zemřela, zda během porodu, nebo před a fena je mrtvé měla v sobě (((((((((((
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.