Nejste přihlášen/a.
někde jsem četla, že když zemře osamělý chovatel psa, pes umře hlady a možná žalem vedle svého pána... ale pro kočky se prý milovaný páníček, jakmile zemře, stává pouhým kusem masa a klidně ho z nouze okoušou... nemáte s tím nějaké zkušenosti? docela by mě to zajímalo...
Nesežerou. Začne se hned kazit.Kočka k němu čichne a jde pryč. Raději čerstvou a ještě teplou myšku nebo vrabčáka.
Kočky jsou opatrné v tom co sežerou a na rozdíl od psů chodí kolikrát kolem sousta hodně dlouho než se do něho pustí. Jen dodám,že zkušenost s tím nemám ,ale s kočkami mám bohaté zkušenosti.
v případě, že jsou vyhladovělé - asi ano - ale myslíte, že by si psi taky "nedali"? - tomu se mi nechce moc věřit - možná nějaká plemena ne - ale třeba rothwajler?
No vyhladovělé a uhynulý páníček čerstvý a ještě pěkně naporcovaný. Ne,nevím.Možná v zavřeném bytě.To myslím ale že by pes udělal také.Páníček totiž ztratí svůj charakteristický pach.
jde o to, jestli pes i mrtvého pána stále považuje za pána - pak by ho žrát neměl, ne? plemeno by nemělo hrát roli...
Pes pána považuje za pána i když je mrtvý, pes v podstatě nevěří tomu, že je mrtvý. Pro kočku něco jako "pán" neexistuje.
Myslím, že dost čtenářů tady svou otázkou nepotěšíte, musím však konstatovat, že v zásadě jste odpověděl /a/ - je to tomu skutečně tak.. Navíc, v případě, že to je první obyvatel, který vejde do domu, kočka často vyrazí z domu, a již se nevrátí..
V podstatě, jak zaznělo v otázce, ano okoušou a pod., asi tak, jak také nastínil repkin, kterému dávám bod
Nevím, jak ostatní, ale já mám u tohoto vlákna reklamu na kočičí žrádlo Gourmet.
A myslím si to samé, že kočka sežere. Jestli pes, nevím. Ale kočka prostě nemá s člověkem vztah. Není tam nějaký způsob chování ve vztahu k tomu člověku, nic, co by jí bránilo.
to je vtipné, s tím Gourmetem já mám naštěstí reklamu zakázanou... máme tři kočky a u dvou bych něco podobného docela i čekala - pro ty je páník pouze zdroj žrádla a občas pohlazení... u naší čuby si ale nic podobného neumím vůbec představit - přece jen pes má k člověku jiný vztah - doufám...
- no moje kočky se ke mně chovají spíše jako psi - ale vůbec bych jim nezazlívala - a to ani psům - kdyby mne v případě vyhladovění "sežrali" - jsou to přece šelmy, pud sebezáchovy je silný - a navíc mrtvý - a to i člověk - už je jenom věc - a pokud se mohou jíst navzájem v nouzi i lidi - tím spíše mohou zvířata. Nevidím v tom nic proti přírodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.