Nejste přihlášen/a.
Teď jsme se vrátili z venčení, někdo nám chodil petardu pod nohy hafík se mi vytrhl, několik lidí mi ho pomáhalo chytit, což se povedlo až o několik bloků dále. Na vodítku jsem ho doslova dotáhla domů, nezvedl ani nožičku. Je naprosto vyděšený, krčí se v jednom koutě, vůbec nevím, zda bude ochotný jít znovu ven. Mé známé se stalo něco podobného mimulý týden a z její vesele běhají feny je ustrašená troska, která se od ní nehne ani na krok. A co se psem, když se venku tak bojí, že ani nevykoná potřebu. Doma to taky neudělá a určitě z toho má psychické trauma.
Ajo hlavně žádný prášky. Nyní si psíka vem k sobě, hraj si s ním, musí mít pocit jistoty.Na venčení vem ho do tašky (předpokládám dle popisu že se jedná o menší plemeno) a jdi venčit na jinou stranu sídliště, než se vám to stalo. V tomto před silvestrovským času je lepší venčit za světla a pak až později večer, kdy jsou puberťáci a omladina doma - dospělý člověk nebude házet petardy psíkovi pod nohy.
No a do budoucna, je vhodné psa naučit na trochu zvuků, upustit kastrol na podlahu, bouchnout dveřma, hodit něco do nerez. dřezu,... prostě aby se nebál většího rámusu.
No a pochopitelně pes nyní pouze na vodítku, aspoň mezi baráky na sídlišti.
Teď mi dochází, on je po té operaci,že? Je v pořádku ta rána?
No,nyní už nelitovat, ale rozveselit něčím, co spolehlivě funguje, přeci jen, ven se chodit musí. Při venčení si hlídat,, záda,, aby v okolí nebyl žádný blbec (((((ono asi nic jiného nezbývá (((snad se z toho čumák dostane (((škoda, že nejsem odvážnej rambič,abych ty,co to dělají, chytila pod krkem ((((((
Údajně má pomáhat CD se zvuky ohňostrojů a petard, které se bázlivým psům opatrně postupně pouští doma. Pes by si měl časem vyknout. Více informací i zajímavá diskuse zde.
Měli jsme takto bázlivou fenku, ohňostroje byly pro ni i pro rodinu obrovským utrpením. Když jsem se o CD dozvěděla, koupila jsem to. Ale bohužel z mnoha různých důvodů jsem nemohla přehrávat pravidelně, takže nemohu potvrdit, že je to účinné. Dříve, než se dostavil nějaký pokrok, se u ní objevila velmi zlá nemoc...
Mnohokrát už jsem se veřejně přiznala, že ohňostrůjce a petardisty vyloženě nesnáším. Škoda, že je nás tak málo.
Okamžitě mu dejte prášek na uklidnění! Pokud nemáte žádný pro psa, dejte malé množství prášku pro lidi, úměrně váze pejska. Udělala jsem to, když mi doslova přilezl v noci vystresovaný domů po rvačce s jinými psy, když utekl. Volala jsem 2. den na veterinu a prý jsem udělala to nejlepší. Pes sew rychle zklidnil a následky nemá. Třásl se jak osika, až jsem nad ním brečela a navíc byl pěkně porvaný.
Hlavně si uvědomte, že jste si pořídila malou rasu a nemůžete se k ní chovat jako k vlčákovi. Musíte se o něj pečlivěji starat a nenechat ho v tomto období tak bezohledně běhat. Klidně tašku jak už někdo radil, dobré vodítko a né moc dlouhé procházky. Sice mě do toho nic není, ale co měl za operaci? To ho venku pokousal nějaký pes?
On rozhodně bezohledně neběhá, pouštím ho z vodítka (ted do konce roku ne) jen tam, kde mám rozhled. Nikdo ho nepokousal, měl jen menší problém sesvým mužským nádobíčkem. Mimochodem momentálně se u ás už asi 20 minut něco střílí on se jen klepe, i když nma něj klidně promluvím neb pochovám. Ono je opravdu těžké najít moment, kdy jít navečer či večer ven, jak vidíte, střílí se juž teď, puberťáci lítají ještě v 10, divím se, že nemusí být doma a později blbnou ožralí, je to smutné, ale v okolí máme asi 5 hospod.
Hlavně ho nelituj a nechláchol. Chovej se a mluv tak, jako by se venku nic až tak zvláštního nedělo, můžeš třeba trochu zanadávat, když to bouchne (bude mu jasné, že o tom víš), ale jinak dělej, jako by nic.
Trochu ho samozřejmě podrbej, ale spíš stylem "ty náš malej strašpytle, přece by ses nebál, když pitomci venku blbnou", a pak si zas dělej něco svého (ale abys mu byla nablízku, v jedné místnosti), průběžně na něj mluv, ne o bouchání, ale něco normálního. A pusť si rádio, aby nebylo úplné ticho.
Ajo, pokud se začne střílet v době kdy jste doma, tak se snaž ihned jeho pozornost odvést jiným směrem. Přivolat a hodit balonek, přetahovat se o ponožku či vytáhnout ňamku,...atd. Prostě musí se soustředit na tebe a zábavu, néé na dělbuchy. U nás včera večer v deset, pak jsem smečku okřikovala v půl třetí ráno (pěkně nas..ná). No a dnes navečer opět - prostě psi jdou ven za světla a pak až po desáté večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.