Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hárající feny

Od: pepe95 odpovědí: 8 změna:

Je možno se nějak bránit před nezodpovědnými spoluobčany. Neustále vodí k našemu oplocenému pozemku feny i v období jejich hárání. Několikráte jsem je na to upozornil, že by je v období hárání je neměli vodit na procházku. Pes je z toho úplně vedle, nežere, vše rozkouše, ploty, dveře. Musí jej zavírat. Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já myslím, že nemáte nárok jim něco rozkazovat... feny vodí zřejmě po veřejných cestách, nikoli přes váš pozemek - vám bohužel vzniká problém, se kterým si musíte nějak poradit, např vzít psa domů...

doplněno 05.12.15 19:32:

když naše fena hárá - nechci dělat problémy, tak do vesnice vůbec nechodím, jen na 2.stranu do polí a do lesa - přesto psi ve vesnici dobře vědí a taky to těžce snáší... ale nic s tím nenadělám, holt příroda *nevi*

ria*
hodnocení

1x

Dobrý den, vím, že je to otázka na feny, ale já mám dnešní čerstvou zkušenost, že bych majitelku trhla mezi dveře a zažalovala jí.. Milionkrát jsme jí říkali, že se nám nad domem chodí krmit srny, tak ať svoje dva nevycvičený lovecký psy pouští až víc vzadu na cestě, nebo jen jednoho, to pak tak nelítají, a ne, pokaždé je oba vypustí hned u nás - a dneska jí dostali a ulovili, takový odrostlejší mládě, a to ani není poprvé... (slušně řečeno prostě blbka) :(

doplněno 06.12.15 01:19:

Dobrý den, les "byl" původně dědy, ten pak zemřel, tak ho získal soused v ulici pod náma - ale ten zemřel předloni.. sice hony byli, ale teď se tam nastěhovali kluci s kolama, dělají tam ještě ke všemu bordel s práporkama, tak jedině u nás je takový klídek.. a pak přilítnou tyhle prevíti překvapí spící, nebo krmící se srny a zabijou jí. Já na tu majitelku řvala.. Jenže ona vždycky .. Já vím, omlouvám se, příště si je pohlídám.. pak se podívám druhý den z okna a zase je blbka pouští spolu u nás..*zed*

doplněno 06.12.15 01:57:

Děda byl myslivec, opravdu se o les staral, vytvářel a plnil krmelce, je to les uprostřed města obklíčený ze všech stran panelákama ty zvířata už nemohla nikam migrovat :(, ale byly tu zajíci, zrzavé veverky, kuny, sýčci, lišky, dokonce i velcí výrové.. a všechno to pomalu mizí.. Je to docela škoda. včera vylovili snad poslední kance, ta srnka.. mnojono.. . teď jsou tam jenom kluci na kolech a práporky.. a pejskaři, co si neumí pohlídat svý psy.. :/

doplněno 06.12.15 02:24:

Jen ještě doplním, že u nás to přenazvali z lesa na "lesopark", nikdo to neudržuje, pokácejí si nejhezčí stromy, odvezou, větve a nálety tam nechají... být víc asertivní tak se ozvu.. - já tam taky denně chodím s čumákama, ale ty se umějí chovat ..:(

pohanka*

Jestli se znáte s nějakým myslivcem, nebo máte poblíž nějaké myslivecké sdružení, poradila bych se tam. Někdy stačí se i podívat na vyhlášku města, kde všude se smějí psi pouštět, zajímejte se, komu les patří a jaké má podmínky k návštěvníkům lesa. Nestačí jenom prosit, ale požadovat plnění daných předpisů, zvláště, pokud je tam zvěř. Když ne ústně, tak písemně. Málokde se smějí nechávat volně po lese pobíhat psi. Ale kde není žalobce, není soudce.

Ještě bych se chránila a s majitelem lesa se domluvila, jestli můžete srny přikrmovat a čím.

Jejda, tak mě oslovil příspěvek od ,,ria,,, že jsem zcela mimo mísu, omlouvám se.

hodnocení

0x

Že by fena 14 dní vůbec nesměla na procházku? Trošku tvrdé, ne? Ale ano, mohli by je vodit jinam...

Můžete jim zkusit pohrozit, že psa pustíte... ;)

doplněno 04.12.15 19:05:

Fakt? To jsem netušila... ale pohrozit může, ne? :)

borax*

Když pustí, bude platit...

borax*
hodnocení

0x

A to je mají mít v době hárání zavřené doma? Všude je nějaký pes, kam mají tedy jít? Mimo to, váš pes by hárající fenu cítil i kydyby šel jinudy.

hodnocení

0x

Toto je věčné téma! Když jsem měla psa, nemohla jsem fenám přijít na jméno, protože roztoužený Andy seděl u domovních dveří, s nosem na mezírce mezi dveřmi a zárubněmi a vydával zvuky, ze kterých jsem šílela. Vedle něho nebylo nic slyšet, ale přes dvě místnosti to byl snad vysokofrekvenční, velice slyšitelný, pískot. Když jsem měla fenku a baba na mě vřískala, ať si tu háravku vezmu někam, úplně jinam. A také jsem občas měla co dělat, hájit a uhájit ji před velkým psem nebo naštvanou fenou, která si byla jistá svým prvenstvím na území. ;) No tož co?! Stále jim to dobře funguje. Neuděláš nic! *nevi*Dává se ještě dnes brom vojákům do kafe?

hodnocení

0x

Jo to jsou nezodpovědní majitelé. Já sice bydlím na sídlišti ale už se mi kolikrát stalo, že hárající fena není na vodítku a majitelka vynadala mě, že si mám svého psa hlídat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]