Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ja rozveselit hafíka

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

Je po operaci, myslela jsem, že to zvládne bez límce, ale musel jsem ho včera celý den chovat, nešlo to, tak jsme večer pro něj jeli.Venku sicebyl šťastný, běhal, jen chápu, že omezeně, pořád do něčeho vrážel. ale doma je to strašné, nejdříve zkoušelchodit na svoje oblíbená místa,nevleze ale ani do pelíšku, nevejde se tam, tak pořád jen něco zkoušel a nakonec kapituloval a pořád jen leží a kouká tak strašně smutně, jakoby říkal, proč jsi mi dala tuhle překážku, vždyť jsem nic neudělal, jsem tak hodný. Občas mu dám pamlsek, chtěla bych mu udělat radost, mám strach z těch další asi 9 dní, že mi to pak neodpustí. Pohled na něj mi doslova rve srdce.

doplněno 03.12.15 20:28:

Děkuji všem, už je veselejší.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

já myslím, že to nejlepší, co pro něj můžete udělat, je chovat se k němu normálně - nelitovat, nedělat z něj chudáčka, spíš ho chválit, jak je šikovný a statečný a předávat mu veselou mysl, ne zoufalství - pes to z vás vycítí... radujte se, že je operace úspěšně za váma... už zítra bude líp... :)

doplněno 03.12.15 20:40:

no vida... :) to je dobrá zpráva... :) zdravím vás i hafíka... :)

hodnocení

2x

Hlavně, že je vpořádku! To, že je dezorientovaný, to všechno přejde. S pamlsky to nepřehánějte, protože když mu něco nesedne, bude mít problém s kaděním. Bobek, malý. Pohlaďte ho za mě. ;)

pb®
hodnocení

2x

Měla jsem několikrát kočku s límcem. Na vetrině mi řekli, hlavně nelitovat a límec nesundavat, aby si na něj rychle zvykla. Bylo divné koukat na kočku, jak nemůže projít kočičími dvířky, jak naráží při chůzi do schodů, nikam nevyskočí. U psa je to myslím lepší, toho snadno rozptýlíte dlouhou procházkou, pokud mu to pooperační stav dovoluje. Můžete mu dát třeba morkovou kost, ta by ho měla zabavit na hodně dlouho. Já kočkám třeba pro rozptýlení házím granule po bytě. Panečku jakou mají radost a jak je loví. I ta stará tlustá pookřeje. Dokonce už mňoukají a tuhle činnost vyžadují. Hlavně psa jde za pochválení naučit téměř cokoliv. Budě dělat téměř všechno, jen když z toho bude mít páníčk radost a odmění ho. Takže nelitovat, ale být nadšený a chválit, jak je ten pejsek šikovný a jak hezky nosí límec. Vždyť je to jen na pár dní a lepší psa pár dní "trápit" s límcem, než aby byla nutná reoperace kvůli lozlízání rány.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, už jsem několikrát psala.. Mluvte na něj z vesela, žádný smutné" ty můj malej chudáčku". :) Pes vstřebává tón v hlase :)

doplněno 03.12.15 15:41:

Zase jsem si nepřečetla příspěvky nad.. Tak souhlas s Minda:)

hodnocení

0x

Ajko, jak se má pejsek? Jak se drží? Sundáváte mu límec, když jdete na procházku a vykousat si štychy nemůže? Na jaké vlastně byl operaci?

doplněno 06.12.15 06:29:

Nevím, kde má psík ránu, ale límec se dává proto, aby se hubou a jazykem k němu nedostal. Když je venku na vodítku, límce není potřeba. :-D Už to trápení končí, že?

hodnocení

Ne, má ho i venku.

hodnocení

Ve čtvrtek. Ale už včera řádil, dokonce i s límcem honil a kousal plyšáka.

hodnocení

0x

On si zvykne na límec. Musí to vydržet, Já bych ho do veselí nenutila, jen bych hladila a hladila. On pozná, že to s ním myslíte dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]