Nejste přihlášen/a.
Dobrý den prosím o radu, máme 4letou kočičku, kastorvanou, žijeme v paneláku takž je to kočička bytová, doma má spousty prolízaček, škrabadel atd..pravidelně dostává jak granulky, tak konzervy, ale poslední cca rok, a je to čím dál horší, nam začla počůravat gauč, a hlavně mé čerstvě vyprané prádlo...v 99% jí u toho ani nevidíme je to mžik. nevíme si už radi co s ní...už jsme tak nějak pochopili že to dělá na truc..ale nevíme proč je něco jak jí od toho odradit.? nějaké přípravy na ošetření gauče.? nebo pořídit další kočičku aby mněla kamaráda.? moc děkuji za případné rady
Máme dvě a kočička to začla taky dělat a taky byla strašně rychlá.Byla ještě malé kotě a přišli jsme na to,že má málo lásky.Pak to ještě jednou zkusila jak byla větší.
I když si krásně hráli s kocourem a věnoval se jí,chtěla naši lásku a hlavně si chtěla hrát s náma.Takže jsme přišli z práce a házeli jsme myšky,mazlili se s ní...a pomohlo to.
otazkyprokocky.estranky.c/... Třebas v tomhle článku jmenují důvod vaší kočky a vám to pomůže.
Ajko, to máchání čumáku je velikánský nesmysl! Zvíře si nedá dohromady, že má čumák od fujtajblu proto, aby to nedělalo. Takovou logiku nemá. To rozhodně ne!
Asi to bude velmi těžké ji to odnaučit, dodnes nevím proč to dělají, ale my jednou msueli dát pryč kočičku, která po několikaměsíčním pobytu zásadně chodila kakat za plynový sporák, dovede si představit můj vztek, když jsem ho musela pokaždé odtahovat. I když jsme jí tam vymáchali čumák, stejně to několikrát týdně udělala.
skusit vyměnit podlestílku v záchodku za jinou. a kočičku vzít za kuži za krkem opatrně a zatřepat s ní když něco provede špatně. měla by si to pamatovat protože většina jich takto kárá své maličké když dělají něco co nemají.
Petulko, zase se mýlíš úplně zásadně. Žádná zvířecí matka takhle své malé netrestá. To si jen tak říkají lidé, kteří nikdy žádná štěňata, ani koťata neodchovali a nepozorovali je. Mámy své mladé takhle jen přenášejí. A už vůbec si zvíře nedá dohromady čumáček v exkrementech s tím, že se to nemá. To je něco jako vysoká škola pro logiku. "Toliko člověk domýšlí důsledky svých činů" jak pravil klasik. Mrzí mě, že ti musím oponovat, ale bojím se, že tomu, co tvrdíš, někdo uvěří.
Peťulko, já se nechci hádat. Nechci tě obviňovat a ty nemáš zapotřebí se obhajovat. To vůbec! Na stole je problém a o něm diskutujme, snažíme se dobrat nějakého základu a najíd původ, odkud může přijít náprava. To není o vítězství jednotlivých diskutujících, ale o pomoci někomu, kdo má problém, který neumí sám vyřešit. Kdybys poklikala v mnoha a mnoha odpovědích, pak najdeš to, jak se všichni rádcové setkali v bodě, ze kterého všichni, všichni odsoudili máčení čumáků a tresty. Zvláště pak u koček. Nezlob se, ale přemýšlej! Krásný advent a celé vánoce ti přeje babka z Ostravy.
jo a jinak ještě tak trochu mimo teda kolik zvířat vám prošlo rukama se kterýma si nikdo kolem nevěděl rady? nebo kolik zvířat tech nedomácích vám zůstalo v ruce a nechtělo se od vás hnout? či kolik zvířat bez zásahu veterináře kterých vám prošlo rukama a ve vísledku byly pak zdraví? ale to by sme si tu mohli povídat do nekonečna. neznáte mě a já neznám vás,ale jedno vím že já a zvířata se máme hodně rádi a když sem měla i tu drzost si pohladit a povídat si s tygrem v zoo který za mnou přišel se svím zdrav problémem tak nevím no teda.většina lidí neumí a nesliší to co zvířata povídají a jen menšina ano,ale neplette si mluvení s jejich zvuky které vydávají které sliší každý jo to opravdu nepovažuji za jejich mluvu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.