Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklý vaz v koleni - operace, zkušenosti

Od: anadd odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

před měsícem rtg vyšetření u našeho psa (1,5 roční amstaf) po nápadném kulhání potvrdilo, že došlo k parciální (částečné) ruptuře LCC (natržení vazu) kolenního kloubu pravé zadní končetiny. Vetem byl doporučen striktní pohyb.klid 2 týdny + léky. Pak následovala kontrola, vše se zdálo v pořádku, bylo doporučeno max. 3x denně 30 min. procházky. Vše jsme dosud dodržovali, ovšem nyní pes začal opět kulhat, ale mnohem výrazněji tak, že se snažil na končetinu vůbec nedošlápnout a už bylo i znát, že ho to muselo i bolet, což už je u tohoto plemene co říct. Okamžitou návštěvou veta a vyšetřením bylo včera zjištěno, že bohužel došlo k úplnému přetržení, a byla doporučena operace v cenně cca 20.000,- Kč co nejdříve, kvůli dalším komplikacím, ke kterým při tomto dochází, a což by pak znamenalo i vyšší cenu. Hledám tedy veškeré související dostupné info, a narazila jsem na to, že existuje více druhů operací - např. fixace pomocí vlákna, nebo nejnovnější operace TTA - fixace pomocí titanové klece, prý má výrazně lepší výsledky u větších a obřích plemen, ale každá klinika je neprovádí. O více druzích operací přetrženého vazu jsem nevěděla, tak jsem se včera veta neptala, samozřejmě se ho ale nejdříve zeptám, než se rozhodneme jak a případně kde nechat psa operovat, přeci jen je to mladý a aktivní pes, tak bych byla ráda, aby to dopadlo dobře, když už se to bohužel stalo. Chtěla bych se Vás tedy proto zeptat, zda-li nemáte někteří s tímto u svých psů zkušenosti a co by jste mi tedy poradili. Předem děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vercca
hodnocení

0x
Meli jsme stejny problem u 1 a pul leteho labradora. Doslo k uplnemu pretrzeni krizovehi vazu a operace byla nezbytna. Nam doktor doporucil fixaci pomoci silonoveho vlakna, ale vzhledem k vaze psa daval jeste jedno, trosku jine vlakno. Ono hodne zalezi na vaze psa. Nas ma 40 kg. Doktor nam doporucil ten silon, ze s nim jsou dobre vysledky, u tezsiho psa uz je lepsi dat titan. Je drazsi, ale pes ma klid na cely zivot. Akorat u silonu je doba rehabilitace asi mesic, u titanu 2, musi se totiz sekat do kosti. Co jsem cetla, tak po titanu se stava, ze praskne vaz i na druhe noze, kvuli dlouhodobemu zatizeni. U silonu ale zase kdykoliv muze dojit k pretrzeni. Jinak my byli na operaci ted v patek a zatim vse v poradku. Akorat ma bobek ted problem se vycurat, snad reakce na mnozstvi leku a anestezii. Cena operace byla 6 tisic, ale to nepocitam kontrolu na druhy den, ATB z lekarny a jeste nas ceka tahani stehu

yourlady*
hodnocení

0x

Zeptejte se primo v dejake veterinarni poradne veterinare nebo na nejake vetsi klinice,treba Jaggy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]