Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před měsícem rtg vyšetření u našeho psa (1,5 roční amstaf) po nápadném kulhání potvrdilo, že došlo k parciální (částečné) ruptuře LCC (natržení vazu) kolenního kloubu pravé zadní končetiny. Vetem byl doporučen striktní pohyb.klid 2 týdny + léky. Pak následovala kontrola, vše se zdálo v pořádku, bylo doporučeno max. 3x denně 30 min. procházky. Vše jsme dosud dodržovali, ovšem nyní pes začal opět kulhat, ale mnohem výrazněji tak, že se snažil na končetinu vůbec nedošlápnout a už bylo i znát, že ho to muselo i bolet, což už je u tohoto plemene co říct. Okamžitou návštěvou veta a vyšetřením bylo včera zjištěno, že bohužel došlo k úplnému přetržení, a byla doporučena operace v cenně cca 20.000,- Kč co nejdříve, kvůli dalším komplikacím, ke kterým při tomto dochází, a což by pak znamenalo i vyšší cenu. Hledám tedy veškeré související dostupné info, a narazila jsem na to, že existuje více druhů operací - např. fixace pomocí vlákna, nebo nejnovnější operace TTA - fixace pomocí titanové klece, prý má výrazně lepší výsledky u větších a obřích plemen, ale každá klinika je neprovádí. O více druzích operací přetrženého vazu jsem nevěděla, tak jsem se včera veta neptala, samozřejmě se ho ale nejdříve zeptám, než se rozhodneme jak a případně kde nechat psa operovat, přeci jen je to mladý a aktivní pes, tak bych byla ráda, aby to dopadlo dobře, když už se to bohužel stalo. Chtěla bych se Vás tedy proto zeptat, zda-li nemáte někteří s tímto u svých psů zkušenosti a co by jste mi tedy poradili. Předem děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.