Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poraďte prosím. V srpnu tohoto roku jsme si ve zverimexu koupili andulku a bohužel do teď (a to je už konec listopadu) si na nás pořád nezvykla. Jakmile trochu strčím ruku do klece nebo jí dávám zrní, tak začne po kleci lítat, div si něco neudělá. Bojím se, že už si na nás nikdy nezvykne. Začala i méně létat, spíš jí pořád vidím sedět jen v kleci. Jako malá holka jsem měla andulku a ta byla úžasná, vše s námi dělala. Myslela jsem, že nebude problém si ochočit i tuto andulku, ale ouha. Máme morče, se kterým je v jedné místnosti a když vyletí, první je, že zaletí ze shora do jeho klece a když ji má zavřenou, přesto si na tu klec sedne. Připadá mi a doufám že se nemýlím, našeho mazlíka - morčátko si oblíbila. Nevím. Povídá, zpívá si ale bojí se. Jak odbourat její strach?
Moc děkuji za radu, Zdenka
Zdravím, zkuste ji pomalu a zdálky nabídnout klas senegalského prosa a postupně se přibližujte. Za nějaký čas se bude snažit natáhnout pro klásek třeba až k prstu či přímo vleze na dlaň. Je to dlouhý proces a jakákoliv zrada vůči Andulce je předem potrestána nezájmem a bojácností. Tento postup také nemusí fungovat.
Samec nebo samice, vím co se říká ale u nás to pravda nebyla. Jak Lorinku tak Pepana jsem měla vytažené z hnízda, neuměli létat, proso jsem jim kousala a jedli mi z pusy, oba mluvili. Zkuste ji nechat otevřenou klec, možná si vás najde sama, sedne na rameno nebo na hlavu a nebo vám bude zobat nudle s talíře. Myslím ale, že vhodnou dobu, ke snadnému ochočení, jste promeškali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.