Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes na vodítku tahne

Od: beluska* odpovědí: 4 změna:

Jak se zbavit ( u psa) zvyku tahnout,když je na vodítku.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Borderka? Ouha. Ta už měla být na cvičáku! Je to akční pes a potřebuje vybíjet svou přebytečnou energii. Táhne, protože pospíchá za dobrodružstvím, kterého je vždy dychtivá. Pokud nemáte cvičák, prostudujte si honem nějakou literaturu o výcviku. Co se BOC naučí za první rok, to už bude umět po celý život. Mám sedmiletou a věřte tomu, že vše co umí, zná už šest let. Je třeba jí věnovat čas! Pozor na to, aby si pes nevychoval vás!

Pes na vodítku tahne

hodnocení

1x

Cvičit, cvičit, cvičit. poradte.cz/...

Jak velký a jak starý pes to je?

beluska*
hodnocení

5měsíců borderka,mazaná jak Macháčkův kocour

hodnocení

0x

Když tahá a nereaguje na povel "pomalu", tak druhým koncem vodítka, který necháte viset z ruky, mezi palcem a uýkazovákem, ho mírně švihněte přes šumák a zavelte "pomalu". Takhle jsem vycvičila všechny psy, jen u velké kníračky jsem musela na čas používat kovový stahovací obojek /s hroty/, což jí bylo natolik nepříjemné, že se tahat rychle odnaučila, a to ve vl. zájmu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]