Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké kleště na drápky?

Od: saletka® odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer, chci dát dárkem kleště na drápky pro kočičku. Majitelce se třesou ruce a na ošetření na veterině nemá peníze. Poradíte ze zkušenosti které by byly vhodné?

doplněno 21.11.15 19:32:

babko z OV, přesně tak, paní nemá ani přepravku ani dostatek financ. na cestu k veterináři.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já mám pro malého psa gilotýnové a když sebou Dorka mele, mám problém se strefit do otvoru a ještě posunovat, abych nezastřihla.Raději bych volila otevřené kleštičky.

doplněno 21.11.15 18:34:

Ria, stará paní nemá peníze na veta a nejspíše má i problém kočku na veterinu dopravit. Tak jsem to pochopila.

fidonet*

nevěděl bych jak to pojmenovat. Kdysi jsme koupili nužtičky, a vypadají jako malý srp ( velikost ostří cca 8 mm) a proti tomu menší zahnutí. V podstatě to funguje jako gilotinka :)

Nikdy jsem s nimi pejska nestřihl, u kočiček je to obdobné. Co nemáme pejska, ale hejno andulek (ochočených) to používáme na jejich drápky. Není šance zastřihnout nebo ublížit. Stači pulvteřina na dobré přidržení a střih. Jediným nákladem byla cena nužtiček.

lucie*
hodnocení

2x

Máme odjakživa tyhle a mají vzadu takovou"slzičku"která slouží jako zarážka,aby nestřihla moc do hloubky.Stojí kolem 150kč.No,hlavní je zklidnit kočku.Jednu dobu jsem kocoura balila celého do ručníku a vytáhla mu je tu jednu packu.Strašně se mlel a nedopadlo by to dobře:)a stříhat jen špičky a častěji,než riskovat zranění.

Jaké kleště na drápky?

hodnocení

2x

Jako pokud se majitelce klepou ruce, tak pro ní nekupovat žádné. Největším dárkem bude, pokud si kleště koupíte pro sebe a občas přijdete té její kočce drápky ostříhat. Ono udržet kočku na stříhání není legrace.

Jinak koupit gilotýnové s protiskluzovou rukojetí.

doplněno 21.11.15 20:42:

dle popisu předpokládám, že se jedná o starší dámu

hodnocení

1x

Koupit škrabadlo,kočka si drábky obrušuje sama.Nikdy jsem kočce drábky nestříhala,no ona by si je ani nenechala! Sem ,tam najdu na zemi nebo zabodnutý ve škrabadle sloupnutý starý drápek,seberu a vyhodím.

pb®

Kočka s neostříhanými drápy nesmí na výstavu.

Nejde o to, aby kočka měla drápy krátké, ale aby neměla na konci tu ostrou špičku, která se zabodne do kůže. Ve chvíli, když mi koča skočí na klín a mám na nohách škrábance, stříhám. Když kočky nechodí ven, nelezou po stromech, neživí se lovem, nepotřebují mít ostré drápy. Stejně tak volně žijící koně nepotřebují upravovat kopyta, kdežto koně v péči člověka ano.

ria*
hodnocení

0x

A já zase doporučím veterináře..kupovala jsem podle heureky nejlepší ale štípla moc a tekla krev - nebylo to do nervu, tak o tom pejsek ani nevědě... vI eterinář udělal párkrát fik a bylo to hototvé.. už jsem se do toho pak nikdy nepouštěla..

doplněno 21.11.15 18:45:

Vím vím s tím pejskem jsem to myslela - že to je docela nebezpečný - kleště budou asi pro psi i pro kočky stejný a sehnají se ve zverimexu.. ale po tom střihnutí co z toho bylo krve.. to už bych začátečníkovi rozhodně nedoporučila.. já byla vyděšená, že mi vykrvácí..

doplněno 23.11.15 05:27:

Kámoš chovatel papírových koček - těch Sphynx - bezsrstých, mají je jen v bytě, tak říkal, že se musejí stříhat, na různá škrábadla nechodí, po stromech nelezou, tak jedině tak..:)

doplněno 30.11.15 12:28:

A naposledy doplním, my už našeho starouše taky nikam nevozíme, naopak si pozveme veterináře k nám, hned si objednáme různý odčervovače, a stříhání drápků.. Vše co se zrovna potřebuje.. Rychle je vše zařízené a psi, kočky nejsou vystresované z cesty.. jen je to o fous dražší :)

pb®
hodnocení

0x

Léta stříhám kočkám drápky obyčejnýma kleštičkama, co se prodávají v kdejaké drogerii za pár korun.

Mám za to, že základní chovatelskou údržbu by měl zvládnout každý chovatel sám. K tomu patří i stříhání drápků, podání tablety, fixování při vyšetření, ostříhání, vykoupání, vyčištění zubů.

haninka*
hodnocení

0x

Já jsem vždy používala obyč štípátko na nehty pro lidi. A to jsem stříhávala půlku sídliště. Stojí od 20 Kč. Ale s klepavýma rukama to půjde těžko. Asi tato činnost bude na Vás nebo na nějakou sousedku.

wanesa*
hodnocení

0x

Na veterině stojí stříhání drápků 65kč.to zase není tolik...

Wanes, zapomínáte, že mluvíme o staré paní. Dostat kočku do přepravky, dopravit se na veterinu, posedět v čekárně, dostat kočku z přepravky a zase zpět do ní a cesta domů, to není zas tak snadné. 65 kč, při důchodu cca 10 000 s nájmem 6.000, to przentuje jídlo na dva dny. A to celé asi jednou za měsíc? No, nevím?! *plac*Je to smutné, ale je to tak. Množství peněz se měří umístěním tečky a čárky v sumě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]