Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci dát dárkem kleště na drápky pro kočičku. Majitelce se třesou ruce a na ošetření na veterině nemá peníze. Poradíte ze zkušenosti které by byly vhodné?
babko z OV, přesně tak, paní nemá ani přepravku ani dostatek financ. na cestu k veterináři.
Já mám pro malého psa gilotýnové a když sebou Dorka mele, mám problém se strefit do otvoru a ještě posunovat, abych nezastřihla.Raději bych volila otevřené kleštičky.
Ria, stará paní nemá peníze na veta a nejspíše má i problém kočku na veterinu dopravit. Tak jsem to pochopila.
nevěděl bych jak to pojmenovat. Kdysi jsme koupili nužtičky, a vypadají jako malý srp ( velikost ostří cca 8 mm) a proti tomu menší zahnutí. V podstatě to funguje jako gilotinka
Nikdy jsem s nimi pejska nestřihl, u kočiček je to obdobné. Co nemáme pejska, ale hejno andulek (ochočených) to používáme na jejich drápky. Není šance zastřihnout nebo ublížit. Stači pulvteřina na dobré přidržení a střih. Jediným nákladem byla cena nužtiček.
Máme odjakživa tyhle a mají vzadu takovou"slzičku"která slouží jako zarážka,aby nestřihla moc do hloubky.Stojí kolem 150kč.No,hlavní je zklidnit kočku.Jednu dobu jsem kocoura balila celého do ručníku a vytáhla mu je tu jednu packu.Strašně se mlel a nedopadlo by to dobřea stříhat jen špičky a častěji,než riskovat zranění.
Jako pokud se majitelce klepou ruce, tak pro ní nekupovat žádné. Největším dárkem bude, pokud si kleště koupíte pro sebe a občas přijdete té její kočce drápky ostříhat. Ono udržet kočku na stříhání není legrace.
Jinak koupit gilotýnové s protiskluzovou rukojetí.
dle popisu předpokládám, že se jedná o starší dámu
Koupit škrabadlo,kočka si drábky obrušuje sama.Nikdy jsem kočce drábky nestříhala,no ona by si je ani nenechala! Sem ,tam najdu na zemi nebo zabodnutý ve škrabadle sloupnutý starý drápek,seberu a vyhodím.
Kočka s neostříhanými drápy nesmí na výstavu.
Nejde o to, aby kočka měla drápy krátké, ale aby neměla na konci tu ostrou špičku, která se zabodne do kůže. Ve chvíli, když mi koča skočí na klín a mám na nohách škrábance, stříhám. Když kočky nechodí ven, nelezou po stromech, neživí se lovem, nepotřebují mít ostré drápy. Stejně tak volně žijící koně nepotřebují upravovat kopyta, kdežto koně v péči člověka ano.
A já zase doporučím veterináře..kupovala jsem podle heureky nejlepší ale štípla moc a tekla krev - nebylo to do nervu, tak o tom pejsek ani nevědě... vI eterinář udělal párkrát fik a bylo to hototvé.. už jsem se do toho pak nikdy nepouštěla..
Vím vím s tím pejskem jsem to myslela - že to je docela nebezpečný - kleště budou asi pro psi i pro kočky stejný a sehnají se ve zverimexu.. ale po tom střihnutí co z toho bylo krve.. to už bych začátečníkovi rozhodně nedoporučila.. já byla vyděšená, že mi vykrvácí..
Kámoš chovatel papírových koček - těch Sphynx - bezsrstých, mají je jen v bytě, tak říkal, že se musejí stříhat, na různá škrábadla nechodí, po stromech nelezou, tak jedině tak..
A naposledy doplním, my už našeho starouše taky nikam nevozíme, naopak si pozveme veterináře k nám, hned si objednáme různý odčervovače, a stříhání drápků.. Vše co se zrovna potřebuje.. Rychle je vše zařízené a psi, kočky nejsou vystresované z cesty.. jen je to o fous dražší
Léta stříhám kočkám drápky obyčejnýma kleštičkama, co se prodávají v kdejaké drogerii za pár korun.
Mám za to, že základní chovatelskou údržbu by měl zvládnout každý chovatel sám. K tomu patří i stříhání drápků, podání tablety, fixování při vyšetření, ostříhání, vykoupání, vyčištění zubů.
Wanes, zapomínáte, že mluvíme o staré paní. Dostat kočku do přepravky, dopravit se na veterinu, posedět v čekárně, dostat kočku z přepravky a zase zpět do ní a cesta domů, to není zas tak snadné. 65 kč, při důchodu cca 10 000 s nájmem 6.000, to przentuje jídlo na dva dny. A to celé asi jednou za měsíc? No, nevím?! Je to smutné, ale je to tak. Množství peněz se měří umístěním tečky a čárky v sumě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.