Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám prosbu ,mohu dát do akvária říční písek např. z lesného potoka ,kde se zdá voda opravdu čistá .A pokud ano jestli ho mám vyprat ve vroucí vodě .A nebo koupit písek v obchodu? Jinak jsem našel ještě tyhle net. stránky obchodu a zdají se mi dost výborné a levné má s nimi někdo zkušenost? jelikož bych chtěl větší akvárium a nějaké nákupy od nich. Děkuji levnaakvaristika.cz/...
Jak už psala ria a borax, říčák je ta nejlepší varianta. Má přirozeně omleté hrany, oproti nejhorší varientě štěrku, který má ostré hrany a vypadá ve vodě nepřirozeně, navíc i ryba se může zranit.
Říčák je potřeba nejen proprat a převařit, ale chce to prosýtovat a nechat si určitou frakci kamínků. Ve vašem případě, protože to máte všehochuť od Jižní Ameriky po Asii a k těm Stolístkům bych volil zrnitorst 1-4. Pokud se neprosýtuje a nechá se i jemný "prach" budou uhnívat kořeny rostlin.
Nechá se koupit i kačírek, ten nejemnější má frakci tuším 2-4, to by bylo taky v pohodě.
Jakýkoli drcený kámen (štěrk) určitě ne. O barvených paskvilech ani nemluvím, k tomu už jen do nádrže ponorku, zámek a truhlici zlátáků a kýč je dokonalý.
jen ještě kté fotce, o rostlinách bez košíčků psala borax a já bych ještě doplnil, krmte méně a raději 2-3x než jendou moc. Krmení je na fotce tak na dva až tři dny. Při takovémto nadměrném krmení se začne brzo kazit voda a ane rybám to neprospívá.
Ten položený kámen na holé sklo taky není ideální, buď do písku a nebo pod něj kus karimatky.
S pískem ti neumím poradit, ale s pozadím, které za akvárkem máš, rybky nejsou vidět. Pro zkoušku dej za něho tmavé pozadí, třeba tmavý, černý papír. Do akvárka tmavý písek nebo alespoň šifr- břidlici, čedič, kus tmavého dřeva. Rybky se krásně jakoby rozsvítí a vynikne jejich krása.
Nejsem odborník, ale na takový počet rybek bys měl mít vzduchování. Nedusí se rybky?
Dřív se říční běžně používal. Musel se propírat a vyvářet, kvůli možnosti zavlečení nějakých nemocí a tak. Do malého akva bych písek koupil. Lepší je štěrk. Stojí pár korun, lépe vypadá a líp se čistí. Propláchnout se musí taky. S eshopem zkušenost nemám. Doporučuju navštívit nějaký akvaristický web, nejraději mám rybičky.net, kde je spousta rad o výběru a založení akvária. Ono se nezdá, ale jednoduché to není.
ano mužeš použít řiční písek ale musiš ho vyvařita a proprat,
vzduchavani myslim tim bublinky neni jenom na efekt ale dava kyslik v bublinkach,např.bojovnice...labirintka...
použiva běžny vzduch tak že se nemusi nadechovat nad hladinou ale chytne si bublinku v polovině vodniho sloupce
ja osobně bych dal černou tapetu a světlo s mirně modrym nadechem myslim že to rybičkam vadit nebude a krasně vyniknou
přeji bezproblemovy chov
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.