Nejste přihlášen/a.
Potkan smrdí o dost méně než třeba králík, morče nebo kreček a narozdíl od nich je opravdu inteligentní, samozřejmě pokud doma nemáte žádné zvíře tak to bude cítit - pokud se o něj staráš, měníš mu podestýlku apod tak nesmrdí. Stejně jako pes - ten také nesmrdí ale svůj specifický pach má.
Zkus sehnat nějakou kamarádku co má potkana a ukázat jej mamince - na jednu stranu jsou lidé kteří řeknou že prostě nesmrdí jen má specifický zápach (ten má na jednu stranu i člověk) a druhá skupinka lidí z prostého odporu k tomu zvířeti řekne že je hnusný a smrdí jen protože je to potkan.
:D.. smrdí a opravdu hodně, pořád se musí čistit záchodek.. celkově kdo k nám přišel, tak ho to hned bouchlo do nosu, ale když se povede povaha, je to úžasný kamarád, který se dá brát kamkoliv, pouštět, na zavolání příjde, jednou jsem se probudila a spal vedle mě... My to se sestrou řešily tak, že jsme ho přes odpor rodičů prostě přinesly.. naštěstí jsou rodiče taky milovníci zvířat,.. U tebe asi přemlouvat, že nic jinýho k vánocům nechceš, musíš mít klec, jídlo.. Není to moc levná záležitost..
potkani přes co přelezou - kluci, tak na tom nechají loužičku, jako značkují psi - dělali to oba naši kluci, holky moc ne.. ále i tak bych případně doporučila potkaního kluka, ty nikdy nezklamali byli vtipní, skvělý, nebáli se, jeden i třeba na lesní cestě neutekl, běžel za náma a vyšplhal se až do náručí.., holka byla krásná, ale nikdy se neochočila..
Obecně lze doporučit samce. Je hravější a lépe se učí. I když je nutné podotknout, že se může nastat situace (a děje se to), kdy samec potřebuje "srovnat". Aby byl krotký, musí mít z chovatele respekt a brát ho jako vůdce smečky. Pokud si tohle chovatel a potkánek nevyjasní, může nastat problém. (prská, syčí, kouše a drápe, když se jde rukou do klece). Potkan se musí ihned vyndat z klece a zádama přimáčknout k podlaze. OPATRNĚ! Nesmí se mu ublížit. Chvíli je jako v křeči a cuká se-bojuje a pal poleví. Tím si nadobro zapamatuje, že je úplně podřízen chovateli.. Jinak jak zde již padlo. Vzít pouze jednoho... Najít si chovatele a koupit kus od něj. Chovatelů je jak máku..
Přemluvit asi nijak. Jde o to, jak jsi je doposud přesvědčovala o své spolehlivosti a zodpovědnosti. O tom, jak dalece jsi plnila to, co jsi slíbila nebo to jak jsi plnila své povinnosti. Zvíře je závazek na dlouhou dobu a obvykle to končí tak, že se musí starat rodiče.
Měl jsem doma různá zvířata dlouhá léta a nikdy nesmrděla. Potkana, myšky, křečky, křečíky, morčata ... Když sleduji zdejší diskuze, tak mi vyplývá příčina zápachu z toho, že dneska je moderní dávat zvířatům vodu. Moje zvířata vodu nikdy nedostala, stačil jim jen dostatek čerstvého krmení, tedy ovoce nebo zeleniny.
Opravdu smrdí, jako každé zvíře, měnili jsme záchodek, každý den, podestýlku po týdnu a stejně to bylo cítit, stejně jako je cítit pes, nebo u kočky kočkolit.. Jenže majitelé to necítí, to poznáte až když příjdete do bytu kde se zviřátko chová.. .. I já byla překvapená, když už jsme potkany neměli, jaký je to smrad.. člověk si na to postupně zvykne..
Dobrý den, já myslím, že je ideálního mít jen jednoho potkana - Moje krásná potkaní holčina- zdála se být ve zverimexu nejkontaktnější, tak když doma zjsistila, že je tam další potkan, tak na lidi úplně přestala reagovat, a začala se bát, brala jen toho druhého potkana, kterého jsme měli a upnula se na něho.. on protože měl klec otevenou tak u ní spával vedle klece. Ale ona se nikdy neochočila... možná buď jen dva kluky, nebo dvě holky..
Ahoj an,
my měli jako děti, různé křečky, myšky, králíka, ale když to porovnám s potkanem, to je tak inteligentní zvíře.. opravdu na úrovni psa.. dá se učit, vycvičit, kdbych si chtěla pořídit hlodavce, tak jenom potkana
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.