Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1 pes - pitbull

Od: pitbullterierka odpovědí: 18 změna:

dobrý den chtěla bych jsem se zeptat jestli je vhodné mít svého 1 psa jako pitbulla no vlastně jsem jako malá vyrůstala s rhodéským ridgebackem a hodně jsem se od něho naučila. i moje mamka neví jestli je to dobrý nápad přece jen jsem pevnš rozhodnutá o tom že bych jsem se o něho starala a cvičila. co si o tom myslíte vy?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eivlis*
hodnocení

2x

Ja jsem mela pitbula 15 let, kdy mi v naruci odesel po injekci, kterou mu dal doktor u nas doma, prootze mu odesly zadni nohy a operace uz nebyla starim mozna..Cela rodina brecela,protoze tak moc ho vsichni milovali.ale ja jsem nemohla, protoze jsme si byli nejblizsi a chtela jsem, aby citil, ze ja tady vzdy pro nej budu a i ted jako byl vzdy pro me tady on. Divali jsme se jeden druhemu do oci a ja mu rekla,ze se zase uvidime, ze ho vzdy budu milovat a do posledni chvile jem ho drzela za tlapku az jeho oci zhasly a ja pochopila, ze je definitivni konec-((.. Chtela jsem, aby citil moji silu, ze moje sila je jeho sila i v tento okamzik..-( Zhroutila jsem se az doma, kdy jsem uz jsem slzy nedokazala zastavit jak strasna ta bolest byla.. Byl to ten nejhodnejsi, nejlaskavejsi pes a hloupe reci o tom,ze je to pitbul a je nebezpecny jsou naprosta, totalni kravina.. Je pravda, ze na nejake ty detske kravinky je lepsi poridit si toho ratrlika, protoze pitbul opravdu neni pro kazdeho a chce to opravdu hode pevnou ruku, opravdu hodne velkou silu,zodpovednost a obrovsky cas s nim.. Muj pes nikdy neublizil zadnemu cloveku a verim,ze vse je o vychove toho psa, protoze vrazdici monstrum muze byt kolikrat i jinak klidny pes, ale vse je o vychove.. Pitbul ma jen pouze vice sily nez jini psi..V dobe, kdy ke me prisel mi bylo 17 let..

bruno*
hodnocení

1x

Každý pes bude takový, jak si ho sama vycvičíš, bez ohledu na rasu. Ten pes ovšem musí cítit tvou lásku i respekt.

hodnocení

1x

Kolik máš roků? Jak daleko je cvičák? Bydlíte v bytě nebo v domku? *hej*Neptám se z pouhé zvědavosti, ale toto by mělo hrát roli v rozhodování.

doplněno 14.11.15 09:54:

Nedá mi to, musím se ještě zeptat: Proč zrovna pitbul? Proč se ti tenhle pes nejvíce líbí? Co je pro tebe tak přitažlivé, co se ti zdá tak krásné, dobré, že chceš zrovna tuhle rasu?

A pak, co uděláš se psem, kterého se ti, při nejlepší vůli a snaze, nepodaří zvládnout? Kam ho dáš, co s ním uděláš? Kde bude žít nějakých 10-15 let, když bude nezvladatelný, nebezpečný?

uzivatel53538

Na těhle otázkách něco je. Lidi a psi, tak nějak typově se vybírají k sobě. Těžko tedy poradíš někomu, kdo chce pitbula, aby ho nechtěl. Prostě ho chce. Taky moc nechápu, proč si někdo vybere čivavu a upřímně řečeno, naši psi vůbec nechápou že je to pes. Chodí kolem toho a úplně na nich vidíš jak si říkají: "Jak je možné že ta plyšová hračka voní jako pes?" ;)

No nic,zpátky k tématu. Přestože pitbul vůbec není můj šálek kávy a lidi co si je vodí mi taky dost často připadají na první pohled trošku nebo více nevyzrálí musím říct, že na druhý pohled, ten důležitější, to s nimi vůbec není tak špatné (ani s těmi lidmi). Za prvé jsem nikdy neviděl, aby se choval pitbul v reálu nepřátelsky k mým psům. Na rozdíl např. od labradorů. Dokonce jeden náš trochu temperamentnější (a bisexuálnější) pes ojížděl pitbula, podotýkám že psa, a ten to bral úplně v pohodě jako hru. Myslím, že skuteční chovatelé udělali v tomto plemeni velký kus práce směrem ke zvládnutelnosti tohoto plemene.A to platí i o dalších podobných. A opravdu mi připadají o dost víc v pohodě než třeba zase labráči, kteří se dlouhodobě berou jako rodinný pes a tak povahy zřejmě nikdo nějak zásadně neřešil. Jenže pes je pes a pokud se chovu nevěnuje alespoň základní péče, zkazí setak či onak každé plemeno.

Přestože babka má s těmi otázkami fakt pravdu, pokud ho opravdu chceš hlavně dej na to, aby chovatel ti připadal hodně v pohodě ve vztahu ke psům, myslím. Vždy je poněkud riskantnější koupit si křížence. Nevíš nic o jeho předcích, jejich zdraví, povaze atd. Já dokážu říct novým majitelům jaká budou štěňata v dospělosti skoro s jistotou, protože mám doma třeba i jejich babičku i maminku a jsou všeobecně známí i další předci. To ti u křížáka prostě nikdo nemůže zaručit. Proč to říkám. U společenského plemene to může být jedno, třeba jen brzo umře. U pitbula pokud bude problém v povaze, můžeš to šeredně odskákat ty nebo i ten pes. Proto u tohoto plemene bych si dal opravdu pozor na to, od koho ho beru.

Když byla řeč o čivavách - naše čivava taky neví, že je pes. Myslí si, že je člověk.

an*

A to vám sama řekla? Šikulka. :-D

Mluvit se pokouší, ale moc jí to nejde. To víte - anatomie.

Ale takový babiččin kocour uměl říct aspoň jak se jmenuje. Aurel.

an*
hodnocení

1x

Tvůj věk je opravdu důležitý, také tvoje povaha, protože Pitbul rozhodně není psem pro každého. Jeho fyzický fond a zděděné vlastnosti ho sice předurčují být dobrým společníkem do rodiny a ochráncem majetku, jeho výchova však vyžaduje mnohem více trpělivosti a důslednosti, než výchova jiných plemen. Musí být neustále jist svým postavením, umístěním a žebříčku hierarchie v rodině. Vždy je také připraven vzít "vedení" do svých rukou, k čemuž má větší sklony než mnohá jiná plemena. To by bylo velmi nebezpečné pro všechny členy rodiny. Aby se nestal tyranem rodiny, nikdy nesmí k tomuto dostat příležitost a majitel mu musí dávat pevně, ale vlídně najevo, kde je jeho místo. V každém případě je nutné si uvědomit, že to není jednoduchý pes a je znám svou tvrdohlavostí.

Ze strany majitele proto musí být více trpělivosti a odpovědnosti, ale také neústupnosti než je zvykem u jiných plemen. Je to pes, který perfektně dovede těžit ze slabosti a nedůslednosti svého vůdce.

Nesrovnávej to s výchovou Rhodéského ridgebacka, výchova bude zcela odlišná.

hodnocení

1x

Vzpomněla jsem si, jak se nějaká dívka kdysi dávno ptala, že si chce pořídit nebezpečného psa. Nenašla jsem tu otázku, ale zavadila jsem o tuto: poradte.cz/...

S tazatelkou by to mohlo dopadnout úplně stejně.

an*

Bohužel, opravdu občas vidíme něco, nad čím zůstává rozum stát.

eivlis*

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den,

proč ne, jen bych doporučila párkrát zajít na cvičák, nebo k chovatelovi pro radu, jak s ním zacházet.. Jsou to krásní psi..

doplněno 14.11.15 11:42:

Já tedy předpokládala, že se jedná o dospělého, je to pes co musí mít nad sebou pevnou - ale laskavou ruku..

hodnocení

0x

Můžete to zkusit, ale jak bylo psáno, není to pes pro každého.

Macu, jak víte, že se neptá děvče, které má 10 let a 25 kg i s klíčemi v kapse? Jak to myslíte, že to může zkusit? Když se nebude dařit, tak co pak se psem?

Nevím kolik je tazatelce let. Ale vycvičit se dá každý pes, chce to jen čas a trpělivost. A samozřejmě začít s výcvikem psa co nejdřív.

borax*

Ano to máte pravdu, vycvičit se dá každý pes. Jen je tu zádrhel, cvičitel musí mít navch, jak fyzicky tak psychicky a aspoň trochu ovládat metodiku. Pitbulla bych obecně jako prvního psa nedoporučila, je to super pes, ale musí se zvládnout, má obrovskou sílu a je to teriér, který když si umane že půjde po kočce tak půjde a majitelka bude jen povlávat na konci vodítka... Tazatelka by měla napsat kolik má let a kilo:)

manasek*
hodnocení

0x

Pokud se ti líbí tento typ psa, tak ti spíše doporučuji Stafordšírského bullteriéra, jsou povahově lepší vůči jiným zvířatům, mají skvělý vztah k dětem, jsou celkově trochu menší, takže se s nimi i lépe manipuluje a pokud budeš vybírat dobrého chovatele, tak ti určitě dobře poradí i s výchovou. Nicméně i u tohoto plemene je dobré navštěvovat cvičák, kde pomohou se základním výcvikem.
Co se týče otázky, tak pitbulla bych jako prvního psa nedoporučila už jen kvůli jeho síle a nesnášenlivosti s jinými zvířaty, kterou má zakodovanou v genech.

hodnocení

0x

Mám doma dvouletého a před ním 8 let jiného. Vřele nedoporučuji bez zkušeností! Představte si to nejjednodušší, jdete k veterináři na prohlídku uší. Myslíte, že pitbull bude bez protestů snášet "cizího", aby se mu podíval do ucha? Když "zamrzne" věřte mi, že takovou odvahu nemá nikdo krom PÁNA, aby ho probral a odvolal. Než jsem se dopracoval k tomu, že se s personálem veteriny vítá a NIKDY by se ani neohnal i když to bolí, je vyšší dívčí. Vycítí každou vaši nejistotu nebo zaváhání a nejde o to, že by vás hnes kousl nebo sežral, stačí, že si bude ctít vyjasnit kdo je šéf. Trpělivost a láska, potom pro vás i zdechne, za to ručím! Aby vám důvěřoval dá práci a chce to čas, moc vašeho času.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]