Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Pro tento případ nemám vůbec žádné rozumné vysvětlení... Děje se to, že kdykoliv navštíví naše fena můj pokoj, neustále sleduje jedno místo na koberci. Vysloveně na něj zírá s vykulenýma očima, jakoby tam něco lezo... Kouká na místo klidně i přes čtvrt hodiny, pak u toho i leží... Nejde mi ani tak o to, že tam kouká, něž spíš to, na co tam kouká. Skusil jsem tuto plochu koberce i zakrýk kusy papíru, ale koukání nepřestalo, kukalai okolo papírů a zkrátka furt zírala. Včera se ale stalo něco divného, jako každé ráno co vstanu, mne jde přivítat do nového dne, a poté opět sleduje koberec... Schválně jsem jí nechal být, a to co se stalo mi přijde divné - na ten koberec regulérně zaútočila a snažila se ho kousnout. Už mi to nedalo, a vzal jsem si lupu a pořádně se zadíval do koberce, ale nic jsem tam neviděl. Musím upozornit, že v pokoji mi lezou rybenky, těch se ale asi už nezbavím, jelikož mám podlahu z betonu, dlaždic a všeho možného, a je to přikryté kobercem, tak nemám šansi se jich zbavit (jsou i jinde v bytě), alejá si zkrátka myslím, že to nejsou ony, ty jsou vidět na koberci i z dálky, a navíc pravidelně často vysávám, takže by jich tam mělo být minimum... Prosím, poraďte mi co sa tím mám dělat, kouká jen do jednoho místa, a blízko okolo něj, nikam jinam... Mám zo toho docela strach co si to doma chovám za breberky...
Určo z toho místa něco cítí)) na duchovno moc nevěřím, ale v tomto případě ano))zvířata to umí)) v místě, kam koukají je něco, co mi nezjistíme,a oni nám to neřeknou)) a mě by to hrozně zajímalo))
Dobrý den, některý pejsek má smysl pro humor - možná zkouší, kolik toho vydržíte.
Jinak si myslím, že tam nic nevidí, ale něco cítí. Zkuste si vzpomenout, co v tomto místě bylo dříve. Zdravím!
P.S. Možná tam někdy pejsek zakousl nějakého "šupáka" (lezoucí hmyz) a místo kontroluje.
doplněno 13.11.15 10:30:Pes má prý 10x lepší sluch a 100x lepší čich, než člověk. Když k tomu přidáme i výbornou paměť, tak si můžeme některé podivnosti v chování pejsků vysvětlit. Můj pejsek hledal ještě v dospělosti na jednom místě v zahradě ježka, se kterým se tam potkal jako štěně.
Když jsem zavolal: "Hledáš ježečka?", tak se nenechal rušit a jen začal vrtět ocasem. A to jsem měl pejska nadprůměrně inteligentního .
blechta - z toho videa bych usuzoval, že pejsek rozhodně nezírá na jedno místo na koberci, ale trpělivě "číhá". Je v pohotovosti (viz postavení ocasu i uší) - pod skříňkou asi něco bydlí o on to slyší i cítí. Takže, pod skříňkou bude nějaký "hmyzák" (nebo je ve skříňce - možná červotoč). Případně tam někdy "hmyzák" vylezl a pejsek ho stále vyhlíží, protože si to pamatuje.
doplněno 20.11.15 08:22:blechta - pejsek nemá výrazně lepší zrak, než člověk. Takže, kdyby něco lezlo po koberci nebo v něm, tak to uvidíte také (i třeba s lupou). A kdyby tam pejsek něco viděl, tak by to atakoval packou nebo tlamou - a to nedělá. Položte do těch míst nějakou předložku (deku nebo ručník) a uvidíte, jak bude pejsek reagovat.
Co je ale divné, je to, že ona nekouká jen "pod" skříň, někdy takhle číhá, a odcestuje klidně i půl metru, ale pořád se drží zhruba ve stejném okruhu, sice to vypadá, že je něco pod skříní, ale to jen, že to cosi k té skříni odcestovalo, někdy kouká jen dokoberce klidně toho půl metru od té skříně..., já si spíš myslím, že to leze přímo v koberci, a jen to odcestovalo tam, kde na to pes nemůže.. On je totiž téměř všude v pokoji koberec už značně uježděný (kolečkovou židlí) a už je tak placatý, že je prakticky tvrdý, pouze okolo skříní je koberec ješe rádoby "kyprý", Nicméně i tak okoloí skřín důkladně prozkoumám...
Dobrý den, já už jsem tu jednou psala, nám psi koukají na jedno místo na stěně, nic tam být nemůže, je to úplně bílá hladká stěna, přesto se někdy rozštěkají, až se tam začal koukat i kocour.. Taky nevím co tam mají..
Jezevčík opravdu číhá, nemůže tam někde běhat rejsek?
Nenene, poslouchá.. já si taky myslím, že budou ve skřínce nějaký broučci..
Co je pod podlahou v tom místě? Není tam něco, co "propouští" zvuk zezdola nebo něco co v tom místě "zní"? Je docela možné, že je to zvuk, který psina slyší. Kdyby tam něco bylo, snažila by se to prozkoumat čichem. Ona třeba pozorně poslouchá.
A ta sousedka, nemá v tom místě pověšený lustr? A něco s ním?
Podlha je komplet beton, v místosti pod má sousedka ložnici, ale podlaha je všude vesměs stejná. Jsem si téměř naprosto jist že něco sleduje, neposlouchá, kouká se po koberci a poslední dobou, si všímám, že kouká tak nějak všude okolo, ale furt sleduje ten koberec... Jako by v něm něco furt lezlo... Stačí, aby do pokoje vlezla a už je v tranzu.. Toho místa se nijak nebojí... Možná skusím o víkendu natočit video...
Souhlas))něco loví)) taky bych vyndala šuple,případně i celou skříňku)) a ano,našeho čumáka podobně zaujal velký pavouk))když by jste to dělal, nechte ji asistovat))řekne přesně kde to je))
Ten pes tam upřeně nezírá, ale lovi, číhá. Patrně něco slyší, co vy ne. Takto se typicky chová, když loví např. myši, ale té brouky.
Můžeš mit ve stěně u souseda nebo v prádelníku ploštice či červotoče, co já vím, nezapomeň, že pes má nejen skvělý čich, ale vynikající sluch, slyší, co ty neslyších, včetně ultrazvukového pištění. Kdyby měla fena halucinace, loví odlesky na různých místech, nebo se to mění, kam zírá, ale ona loví. CO loví, je už na tobě zjistit.
neřekla bych že zírá, spíš poslouchá .Nečuchá, nehrabe - neloví . Co je to za ten kábl pod komodou? Zkuste ho dát na chvíli nahoru.Nemáte v šufleti nějakou elektroniku, která by mohla vydávat zvuk, i třeba nám neslyšitelný?
nevede vám pod podlahou voda? topení? , že by tom byl nějaký zvuk.
podle videa - buď nějaká myš za skříní - nebo ty rybenky -
- když místo prohlížíte, rybenky zalezou do škvíry a Vy je nevidíte - když odejdete, zase vylezou a pes je vidí. Pokud je v pokoji jen občas, tak jsou pro něj stále zajímavé, kdyby byl v pokoji stále, už by ho nezajímaly.
podle mě v komodě (ani v dolní místnosti apod.) nic není - teda co se tý fenky týče - jestliže vysloveně zírá a chňapá na různý místa na koberci, tak evidentně něco přímo vidí na tom koberci - takže pokud se po něm prohánějí ty rybenky, budou to rybenky... (takže jak to máte s očima - vy ty rybenky na koberci vidíte i bez lupy? - přece není problém dát hlavu ke koberci skoro stejně daleko jako ten pes, a musíte ve stejnou chvíli vidět to samý, co on...)
(mimochodem, fenka má nějak dlouhý drápy - dopřáváte jí málo pohybu...)
Myslím si, že pohybu jí dopřáváme dost. Když byla ještě malá, tak dvakrát vyhrabala díru do betonové podlahy, zastavil jí až trám - až tak hluboko se dostala... Jinak s ní chodíme často jak je to jde... skoro každý den, pokud není špatné počasí, tak jezdím hodinu na kole a ona za mnou běží a to kolikrát jedu i třicet... Nejvíce udivující je to, že když už nemůžu a zastavím před domem, a ona se na mně jen koukne s tím svým úsměvem, a vůbec není zadýchaná a jakmile přijde domů, tak už má hotovou večeři a hned si jí z chutí dá... Doma má i poleno, které musíme měnit dvakrát do roka, je to její nejblíbenější hračka, hrabe ho, kouše, škrábá, žužlá, drtí na malinké kousíčky co roznásí po bytě (opravdu rád to potom vysávám z koberce)
V příštím životě chci být pes...
Nakonec se opravdu potvrdilo, že to byly rybenky, stačilo koperec vyprat čistícím prostředkem (už nevím název) a rybenky byly na dlouhou dobu pryč... Jinak se jich asi nezbavím, protože jsou na mnoha místech v bytě, nijak mi nevadí, jen mne tehda udivilo, co ten pes dělal za psí kusy s tim kobercem, hlavně proto, že ho na několika místech část odpárala... Jinak jednou jsem ji přistihl, jak je pojídá... Nějdříve si jednu šňupla nosem, pak si mocně kejchla, (asi uznala že je to dobrej matroš) a začala je z koberce vylizovat a evidentně jí chutnalo... dneska tam už nejsou...
Náš pes takhle zíral na jedno místo - ikdyž podle videa u vás to tak úplně není - když se nám při renovaci domku zatoulala do pokoje myška...nechala svůj pach - nebo slzičky moč? na koberci,tak pejsek hlídal...nakonec jsme koberec vyhodili...na videu se váš pejsek trošinku pohybuje,jakoby hlídá cestičku podél skříně...pokud jinak žere,pije,vyměšuju normálně - není problém.
Jednoznačně něco slyší a čeká, myš může běhat někde v prostoru-dutině v podlaze či kdekoliv i dost daleko, protáhne se třeba i kolem kabelu protaženého zdí, trubky atd., měli jsme hnízdo s 10 holátky vysoko ve špajzu v mixeru... nebo se tam hemži mravenci, hrabe jakýkoliv jiný tvor, pavouci, či co... odtáhla bych všechno co se dá a pejsina vás navede, co jí kde vadí. Zdravím.
muj pes to dela furt a prisaham ze je to duch ja sam uz sem videl par divnejch veci {omlouvam se za gramatiku}napr
divne zvuky /pruvan{okna zavrena}/jo je to divny hlavne muj pes na jednu zidly koukal 4 hodiny a bal jse odejit z meho pokoje takze ho doprovazim az do kuchyne treba o pulnoci mne zbudi at ho doprovodim k pelisku nebo steka na tu zidly takze ho chodim ukldnit.
Tak toto přesně dělal náš kocour a já už vím,že tam něco určitě bude Náš kocour má neskutečný sluch a slyšel za skříní i pavouka.Nedávno v noci nespal s námi a mě to bylo divný kde je a on zíral na skříň ,tak jsem za skříň posvítila baterkou a tam byl obrovský chlupatý pavouk! Hodinu jsem ho lovila,nevím,kde se tam taková obluda mohla vzít.,je mi záhadou.Bála jsem se,že je jedovatý, tak to schytal lakem na vlasy a spláchnutím do záchodu.No kocour ho slyšel a číhal tam.
Toto dělá i když někde sedí obyčejný komár.On je schopný na něj číhat hodiny a sedět na jednom místě.Druhá kočka tyto "schopnosti"nemá.Té je to jedno a klidně chrápe
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.