Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle border kolie?

Od: sobul odpovědí: 11 změna:

Ahoj, je tohle border kolie? nechci je kupovat, ale jen se ptám zvirata.bazos.cz/...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano. Má všechny příznaky.

doplněno 11.11.15 16:03:

Jsem majitelem BOC, která již měla i štěňata. Vím co říkám!

an*
hodnocení

1x

Z toho štěňátka může vyrůst cokoliv. Po otci s PP a kde se mluví o matce? Proč nebyla uchovněna? Rok a půl starý brácha ze stejného spojení má jedno ucho dolů? Nebrat ...

doplněno 11.11.15 16:12:

Pro Strejce: Věřím že máte doma čistou Borderku, ale štěňátka vypadají všechna stejně. Hlavně nevhodné povahové vlastnosti pro které jsou vyřazované z chovu na nich nepoznáte. Tady se nevyplatí šetřit a brát štěně bez PP.

bcccz.cz/...

doplněno 11.11.15 16:20:

Přečtěte si uznaný standart plemene. Vše čím se liší od standartu je vyřazuje z dalšího chovu. Obě uši mají být nahoru, nebo překlopená. Ne každé jinak. :) Ale o to nejde. Nedůvěru ve mě budí samotný inzerát, ve kterém ukazují staršího bratra, ale neukazují matku.

an - já myslím, že rodiče jsou na fotu před tím bratrem ;). Jen když vidím ten jejich postoj... no množárna jak vyšitá :(.

an*

Máte pravdu. Ty dva vystrašené chudáčky jsem přehlédla. Děs. *sok*

Kde jste dospěl k tomu, že BOC mají vztyčené slechy? Navíc autor dotazu píše, že psa nemíní brát...

Je tohle border kolie?
Je tohle border kolie? #2
Je tohle border kolie? #3
an*

Vaše holka je nádherná ... ;)

jirka3213
hodnocení

1x

K tématu pes bez PP:

Měl jsem několik psů, všechny bez PP. Všichni se dožili vysokého věku, nejméně 11, nejvíce 19.

Za dobu života neměli žádné velké zdravotní problémy, jen jezevčík měl problémy s páteří a fenka (voříšek) měla nádor na břiše, ovšem po úspěšné operaci je stále v pohodě už druhý rok.(musím zaťukat)

Teď máme ještě křížence borderkolie a labradora a taky je v pohodě (opět musím zaťukat), navíc je to velmi chytrý a aktivní pes.

Pokud chce někdo psa s PP chápu to, je to jeho věc. Já jsem ale nikdy neměl špatnou zkušenost s psama bez PP.

an*

Při troše štěstí je náhodně nakřížený venkovský oříšek opravdu zdravější, než ty módní rasy z množíren, kde se zdůrazňuje, že štěně je po rodičích s PP. ;)

figurek*
hodnocení

0x

podle jedné mé známé skalní znalkyně a chovatelky je to borderka jak vyšitá.

sobul
hodnocení

0x
Takže by jste si toho psa nekoupili? Nemám na rozhazovani abych si koupil s PP. Děkuji za radu jestli koupit ci ne.
borax*

Nekoupila bych ho. A co se týká toho, že nemáte na rozhazování a na psa s PP tak myslete na to, že pořizovací cena štěněte není nic oproti tomu co do psa dáte během života. A hlavně, pokud si pořídíte psa bez PP tak přemýšlejte proč nemají štěňata průkaz původu. Nejspíš proto, že rodiče neuchovnili z nějakého důvodu, nejčastěj zdravotního. U border kolii je nutné byšetření kyčlí a genetické onemocnění očí (PRA, CEA), pokud to nemá ok nemůže být vpuštěn do chovu. Vaše štěně může být po rodičích nemocné (i když rodiče vypadají zdravě) a to teprve uvidíte na veterině jak budete rozhazovat prachy za léčení...

Být váma raděj ještě počkám, našetřím, vyberu nějakou chovatelskou stanici a jedu pro pejska tam.

Tady je nějaký článeček: border-kolie.cz/...

doplněno 11.11.15 20:30:

Jinak štěně s PP se dá koupit i za 8000,- to přece není taková hrůza. Podle mně je blbost dát 4000,- za voříška o kterém pořádně nevíte co vám z něj vyroste...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]