Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych poradit jak mám naučit pejska čůrat venku. Už ho máme tak 2 měsíce. Má teprve 3 měsíce a pořád mmi čůra doma. čurá aji venku ale jak třeba přijdeme z venku tak po půlhodině se vyčůra doma. Chodím sním ven co 2-3 hodiny a pořád se to nenaučil. Zkoušeli jsme ho jenom seřvat potom trestání že jsmme namočili do toho čumák a zbyli novinama nebo mi poradili aji vařeškou a nic. Zkoušeli jsme to aji pěkně že jsem mu řekla nesmíš fuj je to a pořád nic. Tak se chci poradit jak dál. Děkuji
Všechno špatně! Je třeba se štěnětem zacházet jako s dítkem. Chce to trpělivost. Veškeré trestání je spíš týráním, psík neumí pochopit, proč se s ním hrubě zachází. Štěně je třeba jen chválit! A to ve správný okamžik. Chválit, odměňovat, jásat nad každou loužičkou či bobkem. Vy nejste vhodným majitelem psa! Pokud si psa chcete opravdu ponechat, přečtěte si o výchově alespoň základní minimum! Promiňte mi mou strohost, ale asi nebudu se svým názorem sám...
Souhlas se Strejcem - vařečkou by ste zasluhovala Vy!
Štěně čurá (ihned) po probuzení, po žrádle - takže jak se probudí, vzít ho ven - když udělá loužičku či bobek, tak nahlas chválit a chválit, klidně dát odměnku. Z vašeho hlasu musí poznat, že udělat potřebu venku je něco suprovýho. Když budete důsledná, tak za 14 dní jste bez domácího čurání.
Jinak 3 měsíční štěně je vlastně mimino a to se nebije.
Je divné, že má 3 měsíce a už ho máte 2 měsíce doma, to šel od mámy nějak brzo Škoda, štěňátka od mámy hodně odkoukají, a většinou už mají výchovné základy.
Musíte ty počůrané místa doma pořádně vydrhnout a převoňat něčím jiným. Nikdy neuklízejte před štěnětem, bere to jako zábavu. Já bych ho zatím nemlátila, spíš bych ho po vyčůrání doma dala do jiné místnosti, třeba na chvíli do vany, ať je za trest sám a šla to pořádně vydrhnout. Nesmí tam ten pach moče zůstat.
Musíte za každé čůraní venku hodně moc chválit a odměňovat pamlskem.
S takovým přístupem psa akorát tak zkazite. Doma máte malé psi miminko, bez mámy, odkazane jen na vás. A vy ho bijete. Psa vencete velmi často venku a za každou louzicku a bobek náramně hlasitě chvalte. Rano po probuzení, po každém jídle, odpoledne a vecer chodte ven. Vychovat psa je drina, ale kdo to dokáže, získá perfektní ho kamaráda. Ten vás pes se vás začne za chvíli bát...jestli nezmenite způsob výchovy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.