Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy po psincovém kašli

Od: zuzanaberankov odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, mám jedenáctiletou fenku křížence boxera a ridgebacka. Koncem léta tohoto roku chytila psincový kašel i když první diagnoza zněla že má "chycené průdušky". Veterináři jsem přesně řekla co má fenka za obtíže: vlhký kašel s vykašláváním průhledného hlenu s bílou pěnou, který končí vyzvracením. Fenka byla bez teplot. Veterinářka nabrala krev, prý je vše v normě. Dostala ATB na zánět průdušek. Nějak se mi to nezdálo, tak další veterina a tam prý jasně diagnostikován psincový kašel a další ATB. Kašle nejvíce v klidu doma, hlavně v noci, venku minimálně. Toto vše trvá už přes 4měsíce. V současné době opět nová veterina, neb si na poslední s fenkou nevěděli rady. Zde diagnoza: zvětšená tkáň mezi plicními sklípky která utlačuje tyto sklípky a nutí fenku kašlat ( suchý dráždivý kašel). Aplikován 2krát denně Verospiron a sirup Sinecod na suchý kašel 3krát denně. Vím že psincový kašel je ve vyšším věku nebezpečný, chci jen vědět, jestli máme šanci na uzdravení nebo nějaký slušnější život bez bolesti. Venku je fenka veselá, zvládá procházky. Píši hlavně proto jestli, máme ještě hledat další veterinu, bylo by to už po čtvrté.

Děkuji za odpověď a přeji krásný den.

Z.Beránková

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste ještě hledat, nám až 4. veterinář pomohl pejskovi alespoň trochu ulehčit bolest s klouby, ostatní nad tím mávli rukou a doporučili jen brufen... Držím Vám palce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma suchý kašel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]