Nejste přihlášen/a.
Ahojky,máme štěně 4,5 měs. Máme ho od 2 měsíců.Hned jak nám ho přivezli,okamžitě se naučil na psí WC v bytě.POZOR!Chodíme ho venčit ven,dostatečně,ale chtěli jsme,aby uměl i doma na WC - má totiž tendenci budit v noci a chce jít na čůrání a kakání ven.Na domácí WC chodil v pořádku. Jenže čím dál víc začal kousat (kříženec bígla a dobrmana),začal kousat a polykat umělou trávu v toaletě.Museli jsme koupit jinou bez umělé trávy.Tu 1x2xzkusil a i přes pokusy odmítá chodit na ni. Zkusili jsme i lákací kapky atd.,nic,chodí na koberec.Má tendenci vše polyklat,je žravec,no bígl,prý to dělají,takže nemůžeme dát noviny,písek,piliny atd.,to by sežral.Nová toaleta je u,mělohmotná,nemá na ní co sníst,ale nelíbí se mu.Poradíte co s tím prosím?Děkuji
Já nejsem odborník, ale napíšu něco o našem už dávno přerostlém štěňátku
Má volný přístup ven, průchod ve dveřích, chodí tím od mala, ale očůrával celou zahradu i terasu atd. Tak jsem si ho ještě jako malého pohlídala, dala mu hodně něčeho dobrého napít a když šel k průchodu, běžela jsem za ním, venku jsem ho nenechala vyčůrat, odvedla jsem ho na místo, kde chci aby čůral a tam jsem ho držela dokud se nevyčůral, pořád jsem opakovala čůrej, čůrej ... až bylo hotovo dostal velkou pochvalu a piškot, po pár dnech tam běžel sám, a já jen za ním utíkala s piškotem, dnes si tam zajde sám i bez piškotů, neočůrává celou zahradu Naučení mi trvalo asi měsíc.
Další obrouvskou výhodou je, že se vyčůrá na povel "čůrej" např. před cestou autem se to fakt hodí Za tohle ale vyžaduje piškot pořád
Nevím, zda to bude fungovat i u toho vašeho pejska, každopádně učte ho to celé dny, nespolehejte, že to v noci sám zvládne.
Každý koho znám, kdo jednou psa učil doma a je jedno jestli na noviny nebo na psí wc, má se psem problém i v dospělosti, kdy pejsek občas vykoná potřebu doma. Já nevím, co je to dnes za modu Neučte ho na wc doma, ale zásadně jen ven! Je jedno jestli je to čivava s malým močákem nebo dobrman. Všichni se naučí ven. Pokud jste chtěli pejska, musíte zatnout zuby a chodit s ním ven i když vám se zrovna nechce. Štěněcí věk je strašně důležitý - v tomto období nejvíce ovlivníte to, co vám z pejska vyroste. První rok, dva důsledné a laskavé péče, vám vynahradí dalšími nejméně deseti bezstarostnými lety, kdy budete mít vedle sebe bezvadného kamaráda. Když to podceníte, budete se trápit a nezřídka kdy, lidé pejska odloží s tím, že asi po roce se pejskovi prý "prudce změní povaha"..
Tak jste narazili na pejska, který má očividně s používáním psí toalety problém. Kritika používání psího wc, je zároveň dobře míněnou radou pro Vás. Kdybyste pejska učili ven, nemusíte řešit to, co teď řešíte.
V tom případě přeji hodně štěstí..
Psy chováme 25 let a jsme,domnívám se,zodpovědní chovatelé.Psí toaletá se nám osvědčila a ani jeden pes neměl problém s tím pochopit (štěně pochopiteně od určitého věku),že když jde ven,dělá potřebu venku,a když jde doma,má na potřebu takto vyhrazemé místo.Prosím o radu nikoli kritiky psích toalet,o tom diskuse není,ale spíš ty,kteří ji úspěšně používají,o praktické tipy k výuce v tomto případě.Děkuji za pochopení
Je vysoce pravděpodobné, že lidí, co s úspěchem využívají psí toaletu, tu bude zanedbatelné množství. Ale netřeba ztrácet naději, možná vám ještě někdo přispěje s odpovědí znalou problematiky.
Pro uživatele coklit: Prosím,čtěte,než něco napíšete,píšeme,.že štěně bez problémů chodí na venčení ven,není to tedy,že není naučený nebo nechodí ven.Poprosím Vás,do diskuse pro mne jako tazatelku nic nového nepřinášíte,proto již do ní nepřispívejte.Upřednostním doporučení od někoho,kdo má s učením na psí WC praktickou zkušenost z vlastní praxe a s takovým problémem se setkal.Děkuji Vám
Sice píšete, že chodíte venčit i ven, ale nepíšete kdy a jak dostatečně.
Na základě těchto kusých informacích mám jenom otázky.
Netrpí pes průjmy?
Pokud ne, kolikrát denně chodíte ven a na jak dlouho. Vyběhá se pes dostatečně?
Jenom upřesním, pes by měl chodit ven alespoň třikrát denně, vím že to je těžké, alespoň jedna procházka by měla trvat hodinu a půl. O víkendu i více.
Poslední večerní večení by bylo zákonitě nutné tak dlouho, doku se pes nevykadí, pokud neudělal hromádku již ráno, nebo odpoledne.
Vykadit se venku je pro psa úplně přirozené, ale potřebuje rozhýbat střeva. Jestli je dlouho v bytě bez přirozeného pohybu, tak se potřebuje vyřádit.
Je to prosím Vás malé štěně a ještě se vše učí. Instinkt mu ale říká něco jiného.
A Vy jste mu v tom udělali pořádný zmatek. Jako malinký na tu toaletku šel, protože byl zpitomělý a teď má zmatek. No není to kočka i když nějaká vyjímka i u psů se jistě najde a na bedýnku dojde, ale právě ten Váš ta vyjímka asi nebude.
Takže s pejskem ven a blbnout, ať se vyřádí, unaví a vyprázdní.
Jděte okolo osmé ven na dlouhou procházku a ten kdo jde poslední spát, ať udělá ještě jedno kolečko okolo třeba 23. hodiny.
Pejsek se to určitě naučí, jenom musíte častěji a déle.
Pokud se vyčůrá před spaním, do rána vydrží.
U psa musíte být důslední - ne jednou ven, podruhé doma.. Kámoška tohle podcenila a teď jí pětiletí vlkodavové kadí a čůrají doma, kde se jim zachce a ten puch , ale zlobit se na ně nemůžete, nemůžou za to. Doporučila bych štěně brát pravidelně po dvou hodinách ven, a pak když vidíte, že doma čmuchá popadnout a letět s ním ven. Časem se naučí venčit jen venku. Večer naposled a vpohodě vydrží až do rána... S tím záchodkem bych to moc růžově neviděla..
Já ani náhodou nekritizuji jen mluvím ze zkušenosti, nám se pes nepokakal doma ani jednou, ke kamarádce už nikdo nechce chodit ani na návštěvy, protože to člověka praští hned do nosu
.. pokud máte takové letité zkušenosti s pejskama, tak by jste už měla vědět, co na ně platí..
když bude čmuchat, odvést na toaletu a velkolepě pochvalte, třeba i nějakým pamlskem, hodně štěstí
Psala jsem,že pes chodí dostatečně,nikoliv,že nepsala.Na psí toaletu ho uičíme proto,že má tendenci chodit čůrat v noci,opakovaně.To jsem také psala.Je úplně zdravý,veterinář ho vyšetřil.Psy chováme 25 let,každý z nich chodil ven,jsme doma přes den,psovi se věnujeme a venčíme,každý se ale naučil i chodit na psí toaletu,a když jsme nebyli doma nebo to bylo v noci,šel na ni.Jak jsem psala,tento na ni chodil naprosto bez problémů,plus běžné venčení,ale nová se mu prostě nelíbí nebo na ni není zvyklý,proto ji ignoruje.Na starou jde,ale tu z důvodu polykání umělé trávy vrátit nemůžeme.Proto prosím o praktické rady jak pejska na novou zvyknout,co jste zkusili vy.(prosím,ne o hodnocení,zda je domácí psí toaleta dobrý vynález nebo ne ,nám se po mnoho let osvědčila).Děkuji moc
Svoji odpověď jste doplnila.Pokud jste zkušená chovatelka,tak víte,že každý pes je jiný.Skutečně chováne psy dlouho a u tohoto štěňátka se prostě projevuje to,že se vůči této konkrétní toaletě "zasekl",což se nám dosud nestalo.Proto se ptám na praktické tipy toho,kdo má zkušenost. Vaši kamarádku neznám,nevím,jak ten problém vznikl,my prostě s psí toaletou,jak jsem psala,byli spokojeni,ale to je vždy individuální.Vám děkuji za Váš čas i ochotu.Pěkný den
Pes semusí za každou cenu zvyknout dělat potřebu venku, pak si to plete. A to noční buzení, to nemusí být z důvodu pořeby, ale třeba jen chce ven, to můj pes taky někdy dělá, zkuste ho místo vyvenční v noci něčím zabavit a třeba zapomene, že chtěl ven. Zdravý pes musí noc bez vykonání potřeby vydržet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.