Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice nechtějí žrát řepu

Od: koko* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,proč slepice nechtějí žrát červenou řepu?Je moc ostrá nebo co?Rozdrtím ji a přidám do šrotu a ohrnujou nos.Nebo je lepší dávat jim vařenou?Syrové se ani nedotknou,to samé jabka.Ale rybíz a ostružiny by žrali mrchy pořád

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To je divné... naše slepice červenou (i bílou) řepu žerou v pohodě. Jen ji nedrtím, ale strouhám na struhadle.

Problém může být v tom, že po rozdrcení jsou velké kousky, které slepice nedokážou zhltnout.

koko*
hodnocení

Díky ale dělám ji na malé kousky v multiboy,takže tím to nebude.

uska*
hodnocení

1x

Řepu napíchnu na těžký podstavec s trnem a večer dám do kurníku. To proto, aby se v kurníku nenudily a nezačaly se ozobávat. Ráno než je pouštím je řepa sežraná.

lidus*

Já tomu nevěřila a loni vyzkoušela a je to pravda. Strouhanou řepu (bílou nebo červenou), posypeme šrotem a druhý den není nic.

hodnocení

0x

V zimě vrány taky nežerou nic červeného. *sok*

doplněno 13.10.15 15:19:

Koko, máte pravdu, slepice jsme měli, když jsem byla dítě. Pamatuji se, že mamince zůstala na vánoce uvařená zelenina do salátu a slepice sežraly jen petržel a celer. Mrkev nechaly. Ani vrány ji nesezobaly. Asi před 5ti lety jsem si na to vzpomněla, protože jsem také dala vranám nespotřebovanou zeleninu, zase mrkev nechaly. Kousek dále leželo červené jabkíčko, to také nechaly. Zelené sežraly. A pak prý jsou barvoslepé. *hej*Omlouvám se, jestli plácám nesmysly.

koko*
hodnocení

Asi jste nikdy neméla slepéci doma.Když takto mluvéte*ua*

saman47*
hodnocení

0x

Mně slepice červenou řepu napíchnutou na tyčlu a posypanou šrotem žerou. Žloutky vajíček jsou pak krásně načervenalé.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den. A proč ji drtíte?Dávali jsme ji slepicím celou a oni si ji rozklovali.Moc je asi rozmlsáváte.

beluska*
hodnocení

0x

Já ji strouhám a žerou to jak pominuté, ale nejvíc jim chutnají listy z červené řepy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]