Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krajta tmavá - má mít "domeček"?

Od: esarina* odpovědí: 2 změna:

Potřebovala bych něco vysvětlit. Přítelův bratr si pořídil krajtu tmavou - samce (a je to albín). Jmenuje se Viktor, tgž dál jen Vikouš.

Nedávno, když jsem u nich byla na návštěvě, udělal Vikouš poněkud zvláštní věc. V terárku má jako "podestýlku" (vím já, jak se tomu říká) takový dřevěný kousky...a on se do toho úplně zahrabala. Prostě jel hlavou napřed až z něj nebylo skoro nic vidět. Takhle se zavrtával snad hodinu a pak se až do druhýho dne odpoledne vůbec nepohnul.

Myslíte že je to tím, že v tom svým terárku nemá žádnou svojí "schovávačku"? Četla jsem totiž, že by tam měl mít aspoň obyčejnou bedýnku, ale ani tu tam nemá. Spíš je to výkladní skříň, s hadem uvnitř.

Předem dík za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

biscuitgirl*
hodnocení

3x

Nějakou možnost úkrytu by tam určitě měl mít. Plus nějaké větve, po kterých může lézt. Co se týká konkrétně vašeho případu, had vám dává najevo, že je mu moc teplo a snaží se ukrýt a schladit se. Jak to má se žárovkou? Má terárium rozdělené na prostor, kam žárovka svítí a kde je tudíž teplo, a na prostor, kam svítí méně, a had se může ochladit? A má tam nějakou vodní lázeň, kam se může "naložit"? Monitorujte teplotu přímo pod žárovkou a mimo žárovku. Ale to, jak se zvíře chová, vám dává nejlepší informaci o tom, jak se cítí a jestli mu je teplo nebo zima. Rozhodně musí mít možnost volby - možnost se nahřát i možnost se ochladit!

hodnocení

2x

Ano, je to tak. Dělají to všichni hadi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]