Nejste přihlášen/a.
Asi před deseti dny jsem kocoura česala a našla jsem mu bouli na levé pleci. Máme kocoury dva a přestože jsou to bráchové, tak se rvou jak dobytek i když ne vyloženě na tvrdo, takže jsem myslela, že se zase fackovali a Berťas si něco natáhl. Jenže boule se zvětšovala a našla jsem mu na ní menší uzavřenou ranku. Usoudila jsem, že ho Amis seknul drápem a uvnitř mu to zhnisalo, takže s ním manžel jel na veterinu. Jenže tam mu dali antibiotika ( v pondělí) a paní doktorka řekla ať přijedeme ve čtvrtek a jestli ta antibiotika nezaberou a boule se nezačne zmenšovat, tak že mu vezme vzorky a pošle to někam do horoucích pekel a nám napíše doporučení na sono do Brandejsa...Už jste někdy dávali prášek kočce? Kdo ano, ten na to jistě dodnes s hrůzou vzpomíná. Doktorka nám dala takové kleštičky, do kterých se pilulka uchopí, vloží kocourovi do tlamičky, zmáčkne se taková páčka, pilulka vystřelí...jenže to by ten kocour musel bejt mrtvej. Ve skutečnosti pilulka vystřelí přesně opačným směrem než kterým vystřelí kocour a příští hodinu nenajdete ani jednoho. Takže dnes už má bouli dvakrát takovou a konečně se dostávám k dotazu. Můžu vyloženě žádat chirurgický zákrok? Může to odmítnout udělat?
Dobrý den, obávám se, že na ten chirurgický zákrok stejně dojde. Takže, za své peníze ho můžete žádat (nebo si najít jiného veterináře, který ho udělá). Zdravím!
P.S. Do pejska jsem dostával prášek zatlačený do kousku salámu - i tak ho někdy našel a vyplivl ven. Jo, toto je obtížné.
Mám kocoura kardiaka a dávám mu už skoro rok každé ráno 3 prášky...Jde to, ale musíte být v klidu a uklidnit i kocoura.
Já to dělám takhle: Nachystám si prášky na stůl, pak vezmu kocoura a posadím ho taky na stůl, hladím ho a lichotím mu...,pravou rukou mu hladím hřbet a hlavu, do levé vezmu prášek mezi palec, ukazováček a prostředníčkem. Prsteníčkem mu jemně otevřu tlamičku a zároveň mu hlavu zvedám nahoru. prášek mu šoupnu na jazyk co nejdál a tlamu zavřu a podržím. Neustále ho chválím. Pak stejně dám další prášky. Poté na zemi dostane dobrotku na zajezení.
V létě, když jsme byli na dovolené, zastupovaly mne 2 kamarádky. Taky bez větších problémů.Občas, když mu to dám špatně, tak ho vyplivne, tak to zkusím znova. Fakt to musí být na jazyk.
Nerozpoštějte mu to, bude to horší. Kočky nesnáší hořkou chuť a prášek spolkne celý, bez té pachuti. Hlavně by to nemělo být násilím. Náš to bere jako ranní rituál, a dožaduje se jich asi kvůli dobrotce.
Dobrý den mám radu jak do kocoura dostat prášek. Taky jsme s tím měli problémy. Nám to poradil jeden super veterinář! znamylekar.cz/... .. Vemte někde nebo klidně od veterináře menší stříkačku, dejte tam kousínek vody, prášek rozdrťte aby byl úplně na prach a nasypte jej do stříkačky, zatřepejte a chvíli počkejte.. Nejlépe se to dělá ve dvou
Manžel ať kocoura chytí nějak takhle
Děkuji za radu, kdysi jsme to tak zkoušeli s pilulkami tuším na odčervení. Do Amise jsme to tímhle způsobem dostali, ale Bertík to vyřešil tím, že to okamžitě vyzvracel. Takže teď ho ráno, protože mám na odpolední a musíme na to být dva, zabalím do osušky, že mu kouká jen hlava, manžel mu to stříkne do tlamičky a já půl hodiny sedím u televize s kocourem rozžhaveným vzteky do běla a držím ho, aby to nevyblil. Zatím se nám to daří i když včera už byl problém ho chytit a zítra s ním manžel znovu jede na veterinu. Nemám pocit, že by se ta boule nějak měnila i když po třech dnech antibiotik je asi ještě brzo něco pozorovat, vlastně po dvou, protože v pondělí to do něj Jirka nevpravil, protože na něj byl sám.
Kamuflážování prášku- toho jsem si zažila ony se některé nemají rozdrtit, že je prý lepší působení až když se rozpustí v žaludku
Mě se osvědčilo dát do něčeho měkkého, jako paštičky - to kočka nemá potřebu kousat a nepozná, že tam je nějaký "vetřelec"
Jinak k otázce, docela se divím, že s bulkou po takové době nevíte, co má za problém, šla bych k jinému veterináři.. Přeji kocourkovi hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.