Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
všimla jsem si před chvilkou, že máme u baráku potkana. Ježek se poslední dobou neukázal u misky s vodou ani křeček polní, tady ty dva se tam pravidelně teda ne spolu, ale vždy jeden objevil u misky s vodou. Ježek ještě nazazimoval, je pořád teplo.Dva dny,se ale ani jeden z nich neukázal a najednou dneska 2xpotkan, opravdu macek.
Z potkana a z jeho možného nakvartýrování do baráku mám obavy. Máme i dva psí hlídače, no hlídače, taková malá směska, jeden je ostřejší, tak za ním bežel, což jsem ho raději odvolala, aby ho potkan nekousl. Jsou to domáci pesani. Docela slušně skáče ten potkan...Prosím o radu, čím to raději zliklidovat a neohrozit psa a sebe?
Kočku nemáme, ale to je takový macek ten potkan, že by to chtělo v akci snad dvě kočky na něj...
Děkuji za rady.
Vyřeší to past na potkany a krysy. Stojí okolo 25 korun.
doplněno 06.10.15 10:30:To první je potkan, to druhé krysa
Už je tam zase, budu oddělat tu misku s vodou. Zřejmě nebude jeden,nebo je to jeden a furt tam čmuchá, podívám se jestli tam jeden ze psů nedotáhl nějaký kus žvance a netáhne ho to tam.
Zajistím si tu past, jak zde uvedl, děkuji. Doufám, že se do ní nechytne nakonec ten křeček polní, ten je chránený, ale to už nezajistím...
Podívám se taky je rozdíl i mezi krysou a potkanem na netu, vyfotit se moc nedá, je rychlý a skáče, narozdíl od fotogenického křečka.
Na kočky bych věru nespoléhal.
Vzduchovka by měla stačit, ideálně Slavia 634.
Psi se celkem osvědčili.
No, to ne, kočky ho nedají a navíc je nemám. To je fakt.
Psa jsem odvolala, jak už jsem psala. Ten jeden šel po něm až do křoví a ten druhý zbystřil taky a chtěl se přidat,ale ... v afektu jsem je odvolala, poslouchají na slovo a měla jsem obavy, že doje ke střetu aj á poletím na veterinu ze psama. Nebo jim budu dezinfikovat tlamy...Prostě nevědela jsem, jestli je nechat, nebo ne.
To není velikostně nromální potkan co se vyskytuje ve zverimexu, to je echt potkan, co jsem viděla. Jsem nestihla ani vyfotit, jak mě to zaskočilo.
Křeček polní ten mi nevadí, ale říkala jsem si, že se neobjevil, zřejmě je pro něj potkan predátor.
Ježek asi taky zahnul kramle, to nevím jak se snášejí, navíc ježek vyváděl u nás zahrade i malé. A najednou ani jeden u vody.
Vzduchovka by k mání u dědu byla, popřemýšlím a podívám se co má za arzenál a ještě pořídit někoho s dobrou muškou.
Nemůžu držet psy doma, na zahradě je hezky, nechala jsem je venku a už byla mela, když tam nejsem.
Ten potkan se chová , dle mého celkem nestandartně.
Pořád se tu zdržuje, což mě udivuje. Jeden pes ho nadběhl, druhý podběhl a já vylítla ven a odvolala je a on jim proběhl k sousedům za plot-to bylo ve vteřině.
Jsem myslela, že ho uvidím jednou, dvakrát, ale ne skoro pořád...
Bud´ někomu zdrhl ochočený,což má smůlu, nebo je nemocný, nebo to moc sleduji. Nevím. Každopádně, jak byl zahnaný k sousedům, tak ted´ je to časově nejdelší doba co se neukázal.
Psům docela vadí, ježky si nevšímají, ale toto je startuje.
Dobrý den, můžete použít tu past nebo jed z drogerie (Ratimor). Ale, obojí se má umístit tak, aby k tomu nemohlo domácí zvířectvo (tedy, ani pes). Zdravím!
Pastičku umístit tak, aby se k ní nedostali psi, mohli by si ublížit. A mohl by se chytit i ten křeček. Jed by taky mohl sežrat i ten křeček. Potkan navíc umírá po požití jedu několik dní a psi by ho mohli objevit pak mrtvého, sežrat a bylo by po nich. Nejlépe vzít ho lopatou.
doplněno 06.10.15 12:16:Jinak moji psi by udělali s potkanem krátký proces, ale oni mají cvik. Už jich sejmuli hodně. Bohužel toto se týká i ježků,které musím před nimi chránit. Nebo taky krtků, prostě všeho co je menší než kočka. Takže vše má své výhody a nevýhody, spíše bych je odvolávala i z výchovných důvodů.
Vezmete vzduchovku na které máte připevněnou baterku a kolem 1h ráno vyrazíte na lov a pak už jen jak zašustí, blik baterkou abyste netrefila kočku a zmáčknout spoušť. Když zemřel děda a my začali jezdit na chalupu, bylo na dvoře potkanů asi 20, nějaké ulovila kočka a ostatní manžel postřílel ale chodil číhat asi týden, pak dal do děr sklo a zabetonoval je. Dva roky už jsme tu potkana neviděli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.