Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šlem na kořenu v akváriu

Od: zakovadrahoslava* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně kořenu z přírody, mám v akváriu bukovou větev o dýlce cca 150cm, kůra je oloupaná a je to přelité vroucí vodou a vykartáčované, problém ale je, že se mi na celém kořenu tvoří takový hustý slizký šedý až průhledný hlen. chtěla bych se zeptat, zdali má smysl to tam vůbec nechávat a nebo to okamžitě vyndat a vůbec takhle neexperimentovat a pokud by bylo možné to tam mít, co je pro to potřeba udělat. jediné co u takovéhle velikosti nelze tu větev vyvařit.

díky za vaše odpovědi.

jinak větev jsme našli v lese, moc se nám líbila, tak jsme to riskli, ale ten hlen se mi na tom vůbec nelíbí :(

doplněno 15.11.12 20:52:

tak jsem se dočetla v různých diskuzích, že můžu mít tu čest a mít tam sinice. tu větev jsem tedy raději vyndala, rostliny to dle mého názoru nezasáhlo. mám pocit, že to je díky teplu a většímu světlu, včera jsem totiž přidala 4. zářivku a dneska jsem měla nejen ve vodě o 4 stupně více, ale právě i tu potáhlou větev tak nevím. jinak jedná se o akvárko 450l 150x50x60cm.

doplněno 16.11.12 09:09:

tak jsem to dala do vany, pořádně jsem to vydrbala za pomocí kuchyňské soli, postříkala jsem to savem a nechám to pár hodin působit. pak to pořádně opláchnu a zkusím vrátit do akva. myslím, že by to mohlo pomoct. jinak abych ho máčela ve vodě tak na to mám i malou vanu, bude muset tohle postačit. pokud máte ještě nějaký jiný typ budu ráda. díky

Šlem na kořenu v akváriu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takovéto větve se musí několik hodin vařit v koncetrovaném roztoku kuchyňské soli.Jak ale tak dlouhou větev budete vařit to nevím. jedíně rozřezat a pak nerezem spojit, Větev by se měla vařit tak dlouho,až nebude plavat.

ar*
hodnocení

0x

Myslím, že jste si správně odpověděla hned v úvodu " okamžitě vyndat a vůbec takhle neexperimentovat" . Ono se dřevem do akva je to vždy složitější a není tam možné dát vše. Já používám kořeny z rašeniliště, kde jsou už spoutu let. Vždy dřevo řádně očistit a vyvařit. Jeli potřeba tak i několikrát. Jednou jsem vyvařoval taky dlouhou "kládu". Nic jiného nezbylo než na zahradě v plechové vaničce a celý den pod ní topit. Ve vašem případě to bude asi ,ale problém. Na foto vidím panelákové umakartové jádro.

Nemáteli jinou možnost raději dekoraci kupte a to takovou, kterou i tak můžete převařit. (vypůjčit hrnec na zavařování atd.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]