Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer.Již rok k nám chodí do dřevníku kocour.Evidentně nemá svůj domov.Dávám mu tam ráno i večer žrádlo a pití.Nažere se a pak celý den někde toulá.Přijde opět až večer.Má tam velkou bednu,kam jsem mu dala polštář se slámou a tam spí.Ale ted již tak měsíc pozoruji,že kašle.Nejdříve jako natáhne krk a zakašle.Kašel vypadá jako od průdušek.Nejhorší je,že se nedá chytnout.Nenechá se ani pohladit.Jednou jsem to zkusila a dostala jsem za vyučenou.Čeká opodál,když ji dám žrát a čeká dokud neodejdu.Teprve potom jde k misce.Syn ji chtěl chytit do sítě,abychom ji mohli nechat prohlédnout vetem a aspon nechat očkovat.Ale řádila tak,že sít protrhla a ještě syna podrápala.Nemáte někdo radu co ji přidat do žrádla,nebo pití,(třeba bylinky)aby se ji ulevilo od kašle?Zda kašle často nebo jen někdy to nevím.Vypadá zdravě.Ale když čeká na žrádlo,tak ji slyšim.Je mi ji líto,ale veterinář říkal,že bez vyšetření nic předepisovat nebude.Děkuji za rady.Gita
Nemyslím dát do útulku, myslím poradit se s nimi, mohli by pomoct s odchytem a převozem na veterinu. Jsou na takové kočky zvyklí, znají veterináře, který se takové kočky nezalekne. Děláte moc dobře, že kočku chcete nechat v jejím místě, kde je zvyklá a dopřát jí veterinární péči. Když útulku vysvětíte situaci, že kočka přišla na zahradu divoká, nechcete se jí zbavovat, naopak se o ní chcete starat, budou za to moc rádi a jistě poradí. Lepší jsou soukromé útulky, které provozují domácí depozita. Pracují tam nadšenci, kteří mají bezprizorní kočky doma a umísťují je do nových domovů.
Moc vám děkuji.Tabletku na odčervení jsem již zamíchala do žrádla v červenci.Tak dnes koupím ten Mukosolven a zamíchám do žrádla.Zkusím i ten jitrocelový sirup nebo uvařím jitrocelový čaj jako pití.Útulek tady není,ale je 30km dál.Domluvím se se synem.Nechtěla bych ji dát do útulku,protože je zvyklá na volnost a tady se špatně nemá.Přes zimu má v dřevníku teplo a žrádla dostává dost.Občas ji tam dám nějaký pamlsek pro kočky.Jinak dostává granule,maso,konzervy pro kočky.Jen mi mrzí,že se nenechá ani pohladit,aby cítila nějakou něžnost a bezpečí.Chodí k nám už rok,ale je stále taková divoká.Když sedím na zahradě,tak mne jen z dálky pozoruje.Jakmile se pohnu,tak uteče.Snažila jsem se s ní skamarádit různým způsobem,ale bez úspěchu.Ale musíme ji dostat nějakým způsobem na veterinu,aby ji prohlédl a naočkoval.Ještě dnes zkusíme kontaktovat útulek.Nechtěla bych,aby zemřela třeba na zápal plic,nebo aby nějak trpěla.Vypadá sice zdravě,ale to může být jen zdání.Děkuji za radu.Gita
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.