Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MS kraj-zkušený chovatel anglických bulíčků?

Od: mrsgekko* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
hledám někoho, nejlépe muže, který má za sebou pár let a hlavně zkušeností s bulíky. Někoho, kdo rozumí jejich výjimečné povaze a mohl by se stát novým pánem našeho 2,5 letého pejska.
Je s námi od štěňátka a několikrát jsem tady o něm psala, nikdy nebyl agresivní ani zlý. Ale posledních pár měsíců si nevíme s jeho přecvaky rady, zkoušeli jsme snad všechno. Změnil povahu, je takový útočný a vzteklejsi, roztrhání.. a před dvěma týdny nehezky napadl 16 měsíční dceru, zničeho nic zezadu vyjel a pokousal ji hlavu a záda, dva dny na to přišel a kousl ji do ruky.
Před pár měsíci to byl ukázkový hlídač a všude jsem ho vychvalovala.
Nevím co se s ním stalo, ale už z něj mám strach i já. Asi se mu přestalo doma líbit, i když se nic nezměnilo. Nemůžu riskovat, že malé ublíží znova a třeba hůř..
Nestojím o výčitky a negativní komentáře, chci najít pro našeho psa nového pána, ať je spokojený a my klidní. Díky ..
doplněno 25.09.15 19:46: Opravdu by se tady nenašel nový páníček pro 2,5 letého bílého bulíka? :(
Mohutné tělo, krásný klabáček, nikdy nemocný, očkování v pořádku... jen se mu něco zaclo nelíbit a dává to najevo tak skarede :(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, je mně líto, že máte tento problém a rozumím tomu, že ho potřebujete řešit s ohledem na děcko. Nějaká příčina změny chování pejska bude - mohl by to objasnit veterinář (po vyšetření pejska). Spíše, než zde, bych hledal případného jiného páníčka asi inzercí nebo přes nějaký spolek pejskařů (a i ten veterinář by mohl v tomto poradit).

Můj pejsek byl hodný, ale děti rád neměl (měl to v povaze). Jenže jsem to věděl, tak kousl dítě pouze dvakrát, kdy jsem ho neuhlídal (ale, vždy to byla i chyba toho děcka). Tak, snad to vyřešíte dobře. Zdravím!

doplněno 25.09.15 08:26:

Rozumím tomu, že to není lehké rozhodnutí - tedy, zbavit se člena rodiny. Pejsek může mít i nějaký psychický problém. Jenže, to by byl "oříšek" asi i pro toho veterináře. Přesto bych to vyšetření zkusil. A je fakt, že by měl dostat pejska do případné péče někdo zkušený.

Můj pejsek měl ke kousnutí důvod a také ho předem signalizoval, tak se tomu dalo zabránit.

Takto (bez důvodu a např. zavrčení) je to loterie.

mrsgekko*
hodnocení

Snažila jsem hledat příčinu snad všelijak a všude, ptala jsem se zkušených pejskaru jak to řešit, kamarádů co mají bulika a shodli se.. najít mu domov jinde - kvůli malé a neriskovat dalsi utok. :(
Mezi bulikare na fb jsem psala ,,inzerát,, (nerada to tak pisu, přijdu si jako bych se psa zbavovala jako nějake veci). No a oni mě málem ukamenovali, co jsem za nezodpovedneho cloveka.
Na inzertním serveru se ozvalo několik lidi, ale opravdu neprenecham psa 20 letemu frajirkovi, nebo rodině s miminem. Tak zkouším tady :(
Taky jsem viděla oboje kousnuti a bylo to zničeho nic, nechápu to.
Od narození malé byli porad spolu a mazlil ji jak nikoho.
Díky, snad to vyresime
doplněno 25.09.15 09:33: Právě někoho zkušeného bych chtěla najít, snad se to podaří.. napsala bych ze je jinak naprosto perfektní hlídač a energetická bomba, zlatý pes, ale to budu za blbce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]