Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Sousedka vlastní párek kočků. Jsou to hrozně šikovní lovci. Čapnou, vše co se nějak hejbe. Dokonce ji doma pouštějí chycené myši. Jak na ty bestie, aby nechytaly ptáky? Brokovnici? Přesvědčování se minulo účinkem. Né sousedky.
Dobrý den, nic moc nepomůže, jsou to od přírody lovci.. jedna varianta je jim ostříhat drápky, druhá nechat je ztloustnout.. :/.. Já ob den pohřbívám myšky.. Je to pro ně přirozené chytat - brokovnici prosím ne.. určitě loví mláďata, která spíše skáčou pozemi, teď už snad stihnou uletět..
doplněno 25.09.15 14:21:Obojek s rolničkou nedoporučuji, našla jsem obvěšenou kočku, visela za obojek na plotě..
Moje rada byla jí spíš vykrmit, kočky ten svůj úlovek ani nesní, jen si to "přizabijou" a hrají si a pak po omrzení nechají.. Máme mladýho kocoura a ten tráví většinu dne číháním a lovením - docela úspěšně.., druhý starý taky, ale je to takovej lenoch tlustoprdkovej, že než vyskočí, myška, nebo ptáček uteče..
Ať sousedka dá kočkám na krk obojek s rolničkou. Kočky budou slyšitelné a ptáci budou stíhat uletět.
Ahoj lidi a Babi. Jó, to víš. A babka chovatelka bude mít potíže s ochráncema zvířat za tejrání koček těma rolničkama. Jako chovatelé hovězích dobytků v Alpách. Od nich se taky chce, aby jim to z těch krků chovatelé sundali. A nepočítejte s tím, že ty dva dravečky budu nějak živit! Co má huba sama ráda, k tomu nepotřebuje kamaráda. Ale to překrmování sosedce poradím. I když si myslím, že ty potvory se mají u paní dost dobře. Ale, stejně loví, stejně loví.
Souhlasím s rolničkou, pak ale nebudou lovit ani ty myšky. Kočky Vám vadí, že chytají kromě hlodavců i ptáky. Straky Vám nevadí, že decimují celá hnízda zpěvných ptáků? Tuhle jsem viděla jak straka uklovala i holuba hřivnáče, tedy ptáka většího, než je ona sam. Straky přitom nemají přirozeného predátora a jsou velice chytré. Kočičí populaci "reguluje" třeba smrt pod koly aut, zakousnutí psem, člověk svým zásahem, ať už je to kastrace nebo zabíjení koťat. Co reguluje populaci strak?
Ahoj Pb. Máš pravdu, že ty straky jsou taky problém. I u nás vytahají na jaře vše, na co příjdou. Tady se skoro nevyskytují veverky. Ale, co jsem viděl, jak hrdlička šla na férovku do straky. Ta potvora normálně nestíhala ulétávat od té bojovnice. Jednou jich tu bylo asi 7 párů. Teď tak 3-4 páry. Na ně by asi platila ta brokovnice, ale je to tu ve městě a to je samozřejmě problém.
Tu automobilní ,,regulaci,, jsem taky zažil. Sousedi vedle měli 3 kočky a každá vrhla i 2x do roka koťata. Hodně jich zařvalo pod koly aut na silnici, co vede hned vedle. A co sem se jim naříkal, aby ty ,,ženské,, nechali vykastrovat. Moc koťat nešlo někam dál. Nakonec jedna stařenka pošla stářím a ty dvě časem taky srazila auta. Našel jsem je naštěstí já a ani jsem to staříkům neřekl, že leží nedaleko ve svých hrobečkách. Nechtěl jsem je rmoutit pohledem na jejich mrtvolky. Bylo to správně? Co myslíte?
doplněno 25.09.15 18:12:A co konkrétního ti na mě zavadilo? Tarentelko. Já mám náhodou zvířátka docela rád. Docela ke mě i chodí a chtějí se mazlit. I zvířátka.
Nemyslím si raději nic. Nechtěla bych Vás za souseda. Mě jednou přišla domů moje kočka s vyraženým zubem, zlomenou čelistí a tržnou ránou na hlavě. Sousedovi také vadilo, že loví ptáčky. Nutno podotknout, že incident se neopakoval protože kočka není blbá a už se mu zdaleka vyhnula. Já jsem ho samozřejmě seřvala, ale neměla jsem nic v ruce - důkazy. Nyní pro změnu řeší naše psy. Jestli neštěkají nad míru obvyklou a vůbec si nežijí nad poměry. Je peklo vedle někoho takového žít, kdo furt řeší ostatní. Naštěstí mnou zmiňovaný soused je jen u nás na chatě a nevidíme ho zdaleka každý den. Já se do ostatních nestarám, pokud vyloženě nejsem svědkem týrání zvířat/lidí, tak je mi fuk kdo co chová a jakým způsobem. Zkuste si najít nějakého koníčka třeba, tohle je na hlavu.
Kdo si myslí, že hladová kočka loví a nažraná naopak, tak je na velkém omylu. Nažraná kočka loví pro svoje potěšení, pro zábavu. Jinak ta rolnička, To nemyslíte vážně, že ne? Víte jak to kočce vadí? Má daleko lepší sluch jak my... To stálé cinkání na krku, to je . A že to jiné kočky mají? No, což už mají dělat, když jim to někdo pověsil na krk?
Ahoj. Tak jsem se dneska ráno kouknul z okna a co nevidím. U sousedů naproti je za pletivovou brankou nějaká cizí černá kočka. A na ní do toho pletiva opakovaně nalítává nějaký malý ptáček. Ten mrňavý hajzlík ji tam dráždil asi 2 minuty. Holka z něho byla úplně hotová. Nebo mi taky říkala sousedka, ze stejné zahrady, kde krmím tu uřvanou havěť, že koukla z okna na krmítko a v něm seděla ta tříbarevná potvora. Bych nevěřil, že se tam může dostat. Je na lešeňový trubce asi 150 cm vysoko. A nebo ji našla zase na balkoně, jak leží na úzkém vršku zábradlí s drštičkou málem v dalším krmítku. Prý nešla ani z toho zábradlí shodit. Nakonec seskočila na balkon a pak kolem ní a zase přez okraj zábradlí asi 2.5m dolů. Zle zahlížela. A taky, jsem šel od horních sousedů a na na jejich plynovým domečku s HUPem se vyhřívala zase tahle trojbarevka. Lekla se mě a utekla po blízké větvi asi o metr dál. Snažil jsem se ji nalákat a začal jsem skrytě třepat větví na tý střížce. Jak to lákání s tou kóčou kroutilo. Nakonec ke mě seskočila a nechala se krátce podrbat, než se následně vyděsila a zase zdrhla. Její domácí mouratý kolega se zase dneska proháněl(spíše proháněl) sousedovic Yorka. Ten blbec s ním musí být asi nějak příbuzný, protože se chová spíš jako kocour než pes.
Humbuckere, budím se vyspaná už brzy ráno. Vstanu, umyju se, uvařím si kafe a pustím pc Vincenta. Kouknu a čtu vaše úžasné, laskyplné, srandovní povídání. Hned se mi více líbí na světě. Je dobře vědět, že jsou lidé, kteří se tváří jako lidožrouti nebo kočkožroutí, že jsou plní krásných a něžných citů. Děkuji vám, budu mít hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.