Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké mám práva?

Od: vanasi® odpovědí: 18 změna:

Chci si ujasnit následující věc - už se mi to stalo vícekrát,tak uvedu případ z poslední doby.Každý den chodím s pejskem na procházku,honíme myšky,koupeme se,je radosti atd., ale!Někdy jdeme až večer, je ted už tma,a najednou se u rybníka ze tmy a ticha vynoří velký pes bez náhubku a bez vodítka a řítí se k nám a štěká takovým tim hlubokým hlasem,nikde nikdo,hned dostanu strach,a tak jsem na psa zařval,at de od nás pryč.Ale najednou se po chvíli vynoří jeho majitel s velkým bílým světlem,svítí mi do očí,takže nic nevidím,a začne na mě řvát - cituji - Co ty si tady vyskakuješ!Moc si nevyskakuj,nebo si tam pro tebe šahnu!Já dostal hrozný strach a byl jsem zticha.A pak při odchodu na mě ještě sprostě pokřikoval.Tak co mám v této situaci dělat?Mýho pejska mám na dlouhým vodítku,zajištěnýho.Co když mu toho psa přetáhnu klickem,v rámci sebeobrany - cizí pes potmě bez náhubku - a zraním ho,může na mě požadovat peníze za jeho léčbu,nebo co když mě tam třeba napadne nebo profackuje?Při přivolání pak policie,kdo je v právu?Co teda mám dělat?Lidi jsou nějak čím dál víc agresivní?Proč nechávaji lítat velký psy bez náhubku a vodítka?Tento problém je tam stále u rybníka.Co s tim?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Právo, zákony, vyhláška, to jedna věc. Skutečnost je druhá. Myslím si, že všichni máme nějaké zkušenosti se zakomplexovaným debilem. S velkými svaly a velkým psem, ale malým mozkem. Právě takovými útoky si napravuje sebevědomí. Cítí se jako king. Ale je to King-Kong. Je to smutný příběh. *plac* I policisté zkásnou pokutou babku s malým psem, která drží sáček s hovínkem, ale potetovaného King-Konga se psem bez náhubku a bez vodítka obejdou, přejdou na druhou stranu, dívají se jinam. Ikdyž vidí, že pes kadí a pán se nemá k tomu, aby tu hromadu sebral. Opravdu smutný příběh.

pohanka*
hodnocení

1x

Zavolat policii 158, ohrožení volně pobíhajícím psem bez náhubku.

martinaa*
hodnocení

1x

Pánovi bych klidně, ale hlasitě oznámila, že si za a) netykáme, za b) má čokla bez náhubku, takže příště, až po mně pes vyjede, tak budu mít v ruce teleskopický obušek nebo paralyzér, a za c) jestli chce vyhrožovat, volám policii (kvůli psovi samozřejmě, ale bububu efekt by to mít mohlo).

Nesnáším frajírky, co si honí ego velkým čoklem. A čím míň lidí se jich bude bát a postaví se na odpor, tím lépe.

emilka12*

Psa měj stále přivázanýho a volej policii :)

uska*
hodnocení

1x

Nevím, zda je to správné, ale u ná se to řešilo takto. Svůj pozemek NEMUSÍM mít oplocen, mohu jen označit cedulí. Nakonec i tu nemusím mít neboť každý pozemek někomu patři. Ze soukromé louky si místní pejskaři udělali svoje relaxační centrum. Po 17 hodině snad 15 pejskařů z vesnice se chází na zmíněné louce, v temoskách kafe nebo? i koláč nechybí, donesli si lavečky a pejsci volně běhají. Loukou se nedá pro samý hovňajz projít bez úhony.

Majitel natloukl ceduli - soukromý pouzemek s možností návnady na hlodavce. Žádné jedy nepoložil, obarvil obilí v potravinářském barvivu a do týdne relaxační centrum z jeho louky zmizelo. Má klid.

stir*

Dobrý den. Tak to je rada.*jasne* Děkuji.

doplněno 22.09.15 12:25:

Seno nemám do bioplynky, je na krmení.

hodnocení

0x

Vanasi, poradila bych ti, ale nevím, kolik máš let. Záleží na tom, jestli jsi dítě nebo jsi mužský. Kolik ti je?

72mona3*
hodnocení

0x

Pokud se to děje často, pořídila bych fotodokumentaci - ale řešit s policií se to může až v případě, že se něco doopravdy stane. Slovní napadání nebo štěkání psa není možné řešit jinak než domluvou. Klacek na psa rozhodně nebrat, to by mohl zaútočit doopravdy. A není možné chodit ještě s někým - svědek se vždy hodí a jestli si na jednotlivce troufne (ten pes i jeho pán), tak s dvojicí už by mohl mít problém. Mona

uska*
hodnocení

0x

Zjisti, co je v obecní vyhlášce. Je to prostor pro volně pobíhající psi? A nebo musí být u rybníka na vodítku? Pokud to nezjistíš na netu, vydej se na obec.

Jsou dvě možnosti - povolený volný pohyb psů. Budeš si muset najít vycházkovou trasu na druhém konci vesnice/¨města.

- nepovolený volný pohyb psů, žádej obec o nápravu, cedulky a kontrolu tohoto prostoru.

mastif

Město ti nepomůže, pač je to nezajímá.

V prvé řadě upozorni dotyčného na to, že tě ten pes ohrožuje a udělej si videozáznam. Nos s sebou pepřák, teleskopický obušek , paralyzér, nůž nebo jen zvukovou sirénu apod. V případě nutnosti použij.

repkin*
hodnocení

0x

Pokud by jste tam byli sami, tak je to slovo proti slovu. Pokud by jsi na to měl svědky, tak je to minimálně přestupek majitele tamtoho psa.

doplněno 19.09.15 14:04: Nebo podobne a) si netykame b)priste mu psa zastrelim c)jestli chce hazet ramna smahnu i jeho :-D take zastrasovaci efekt ale je tam riziko 50:50 jestli se fakt toho c) lekne nebo ne

mrsgekko*
hodnocení

0x
Dělej to, co radi ostatní a urcite se nesnaž toho psa přetáhnout klackem- nezranis ho, naopak on by mohl v rámci sebeobrany zahryznout tebe ..

stir*
hodnocení

0x

Dobrý večer. Čistě teoreticky. Mám vlastní, několika ha. louky. Lidé z okolí mi na něm venčí pejsky.

Můžu mít na něm vlastního psa na volno? Samozřejmě za mého či vnoučat, dohledu .Děkuji.

ladinpraha*

Na svém pozemku můžeš mít navolno třeba smečku lvů. Ale musíš zabezpečit, že se z toho pozemku nedostanou a nezpůsobí nikomu žádnou újmu. A za druhé, máš zodpovědnost za svůj pozemek, to znamená, že se na něj nikdo ani nedopatřením nemůže dostat a přijít tak k jakékoli úhoně. A tohle žádná cedule nezajistí.

Ladine, čistě teoreticky, nemáte pravdu. Když na váš pozemek vleze zloděj a lvi nebo psi ho pocuchají, on před soudem bude tvrdit, že tam vlezl dítěti pro míč, budete platit. Stejně tak, jako když postřelíte zloděje na svém pozemku. Klidně můžete operovat tím, že už vás několikrát tento člověk vykradl. *hi* Ahááá, teď jsem si všimla, že píšete:. . .že se na něj nikdo ani nedopatřením nemůže dostat. . . Pak máte úplnou pravdu.

doplněno 22.09.15 10:43:

Stir, ale no tak! Přece Ladin to napsal jako holý nesmysl, za vlasy přitažené. Něco, co nelze udělat, ani kdyby někdo hodně chtěl.

stir*

Dobrý den. Máte na mysli takové zátarasy, jaké jsou na hranicích v Maďarsku? No to tedy pěkně děkuji.

72mona3*
Čistě teoreticky - musíte označit soukromý pozemek, aby to lidé věděli. Mona
stir*

Dobrý večer, Hono. Mám velké tabule. Ve výšce asi 3.metrů..Ale co ti pejsci?:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]