Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříhání yorkšíra - jak se to dělá

Od: letecletec odpovědí: 13 změna:

Dobry den všem!mame 8mes.jorkšira.kluka.chteli bych ho ostrihat sami doma.nevime ktere partii mame ostrič a ktere nechat.a jak se to vůbec děla.je to domaci mazliček pro radost.dekuji moc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hmiskovska*
hodnocení

2x

Byt vami tak nejdrive navstivim salon pro psy aby vam ukazali jak ho ostrihat. jinak ja svym jorksirum striham okoli oci aby jim chloupky nelezli do oci a prostrihavam chloupky mezi polstarkama na packach. Hlavne stene jorksira by se nemelo strihat do 1 roka...

kirfira

A proč by se nemělo stříhat do jednoho roku?

hmiskovska*

Takto mi to bylo receno od chovatelky jorksiru. Do jednoho roku se jim utvari srst. Jsem chovatel amater. Ale rekla mi to chovatelka s nekolikaletou zkusenosti...

loli*

vite ono je to tezke, kazdy chovatel rika neco jineho, tak jako veterinar, znam dost chovatelu se kteryma jsem i v kontaktu a tak jako kazdy se pta a informuje o vsem moznem tak i ja to delam. i ja se zezacatku ptala na vse a to i v cechach i v nemecku ale nikdo mi ani u meho prvniho yorka nerekl ne nestrihej psa neni mu jeste rok.

loli*

*smich* protoze je tu nekdo moc chytry *placni*

Stříhání yorkšíra - jak se to dělá
loli*

tak to neni pravda ze by se york nemel strihat od jednoho roka , nechala bych vas v hunatym kozichu pri 30ti stupnich venku a to alespon mesic muj york je 5 mesicu a striham ji uz po treti ... a jde videt ze je stastna, dnes jsem se ptala veterinare co on na to rika ze by se nemeli yorkove strihat do 1 roka a sam rikal ze je to blbost! zalezi na panickach zda chteji pejska ostrihat kdyz uz ma chlupy dlouhe a nebo ne obleknete si kozich a bezte ven, neni sice jeste 30 ve stinu, ale padnete uz po 10ti minutach prijemnou zabavu.. preji pekny den loli

murka*
hodnocení

1x

Dobrý den,

máme ted již ročního Jorkšíra a byl na stříhání už několikrát. Poprvé tak v půl roce a možná ještě dřív.

Záleží na Vás jaký střih mu zvolíte. Zda sestříháte jen záda a hlavu nebo celýho. Znám spousty Jorků a každý má jiný střih. My necháváme delší srst jen na nohách a zbytek sestříhat. Na leto více a ted na zimu mín, ale může protože má mikinu.

kirfira
hodnocení

0x

Zkoušet to sami doma - nejlepší cesta, jak psa zohyzdit a poranit. Nemáte na to pořádné nářadí, zkušenosti ani představu, jak by měl pes vypadat. Obětujte peníze a nechejte si ho ostříhat někým, kdo to umí. Není to sranda, jíá se tím živím a vím, zač je toho loket.

loli*

proc zohyzdit? striham si kessy (yorka) sama a vypada skvele , a navic jsem zacala strihat pejsky i sousedkam a jsou spokojene a nepotrebuju se tim ani zivit. nedelejte z lidi neco co ani nejsou ten kdo si troufne strihat pejska sam ... podle mne musi mit nejakou predstavu o strihu jaky by me york mit, nemyslite? to bych take mohla rict ze vy jste zohyzdila par psu nez jste se naucila strihat? ...ale to je snad blbost... pekny den

sofie*
hodnocení

0x

Když si pořídíte dlouhosrstého psa, tak bych nečekala, že ho budete stříhat...yorkšírci mají srst dlouhou, takže bych rozhodně dopourčila jen menší úpravu, hlavně packy. Nevím co je to za trend yorkšírky stříhat za každou cenu, nebo dokonce vyholovat.Pokud vám delší srst nevyhovuje, měli jste si pořídit např. krysaříka;)

dusatka*

A proč byste to nečekala? Protože máte vlasy až na zem a chlupaté nohy?;)

katerina*
hodnocení

0x

Udělejte to jak se vám to líbí pokud si na to troufnete sama zkuste to nebojte vždy mu srst doroste, ale pokud se vám líbí nebo libilo by se vám něco složitějšího vyhledejte odbornou pomoc kde vám ho podle vašich představ ostříhají.

charlie1366*
hodnocení

0x

Dobrý den,sama mám jorka ,je mu 5 měsíců.A paní co my ho stříhala,tak sama povídala,že první stříhání spíš teplejším období,aby to nebyl pro pejska šok.Lepší doba je právě teď,duben-květen.A pejskovi je fajn a ani neví,že je ostříhaný.*uspech*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]