Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílý stafbull

Od: christin odpovědí: 10 změna:

Krásný pátek všem! Budeme si v říjnu brát fenečku stafbulla. Vzpoměla jsem si, že jsem kdysi slyšela, že psi s celo bílou barvou srsti (zvláště typu bull) jsou agresivnější a hloupější, také mají zdravotní problémy jako hluchotu a slepotu. Prosím, co je na tom pravdy? Pokavaď máte i nějaký odkaz kde je to jasně napsáno, sem s ním. Máme malé dítě a naradi bychom kdyby byl pejsek zlý a ani aby byl nemocný. Děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

1x

Herečka Mahulena Bočanová má už několikátého ..".bullíka" a celkem je chválí.( Umberto je bílý ).Zkuste si třeba zadat "pes Mahuleny Bočanové" a třeba najdete nějaké informace.Já osobně o nich nic nevím.

flip
hodnocení

0x

Určitě si takového psa pořizujete z chovatelské stanice, tudíž se obraťte nejlépe na ně - kvalitní chovatel vás určitě nechá prohlédnout zdravotní dokumentaci nejen štěněte, ale i rodičů :)

mrsgekko*
hodnocení

0x
Agresivnější a hloupější nejsou, to vůbec není o barvě srsti...
Ale to s tou hluchotou a slepotou je pravda, bilí jsou náchylnější celkově ke všem nemocem, ale proc to tak je už si nepamatuji.
Máme bílého bulika a je zdravý jako řípa, takže to určitě není pravidlem.
christin
hodnocení

A máte ho s pp? Děkuji

mrsgekko*
Ne, náš je bez, byli jsme s majiteli fenky v kontaktu od narození štěňat. Po celou dobu nám posílali fotky, psali jak se štěněti daří, pak jsme pro něj jeli na druhý konec republiky.. viděli jsme psa i fenu, dostali očkovací průkaz... doteď jsme v kontaktu, zajímají se o našeho psa a rádi vidí nové fotky.
Teď má pes 2,5 roku a nikdy neměl problémy..

christin
hodnocení

Mám několik kamarádů, co mají STB od chovatelů s pp (to že stáli neskutečný peníze, snad ani říkat nemusím).. Vybírali vážně pečlivě, ale chovné stanice co navštívili byly jen kotce na zahradě a v tom zavřený psi.. Prostě jen byznys.. A ty pejskové měli takové zdravotní problémy...
Toho pro kterého si mám jet já, je bez pp... Těším se na něj, ale docela se bojím, aby nebyl nemocný...
Právě proto, ta otázka...

pohanka*

Jedete do stanice pro toho psa?

Tak chtějte vidět mámu, tátu, případně sourozence.

Ti přespočetní se prodávají bez průkazu. To, že známí měli psy ze zahrady z kotců neznamená, že se po té zahradě neproběhnou a majitelé se jim nevěnují. Tam, kde nevidíte domov, tam je nějaká chyba.

Jestli ho budete přebírat někde na benzínce, nebo veřejném místě, tak je z množírny. A myslíte si, že to štěně zachráníte? Odsoudíte jeho mámu k dalšímu nechtěnému nakrytí a březosti kdoví v jakých strašných podmínkách.

A proč ne, když je o štěňata takový zájem a lidi mi cpou peníze. Jestli to je takhle, tak se nad tím zamyslete.

christin
hodnocení

Ne pán je má normálně v bytě, byla to jeho první fenka a ani nečekal, že se mu jich narodí tolik, protože 4 udal rodině a dvě dal na inzerát, hnědou a bílou.. Na hnědou byl někdo rychlejší.. Bílé se mi velmi líbí, jen mám strach z těch nemocí...

mrsgekko*
I ten nejvíc nejdražší a nejpapirovejsi pes může onemocnět, u žádného psa se nedá předpokládat, že s jistotou nebude nemocný.
Pokud pán nechal nakryt fenku ,,jen tak,, pro stenata, muže i nemusí to znamenat riziko. Mohl vám lhát, a štěně bude ze 4.vrhu, a nebo taky ne. ..
Jestli si pro štěně pojedete přímo k pánovi a budete mít možnost vidět fenku, tak to snad nebude jen o byznysu... Pořádně zkontrolujte štěňátko na miste, jestli má v pořádku očička, nožky, prostě ať je bez ,,kazu,, nebo nějak nemocné. Víc dělat nejde, je to risk o něco větší, než pořizovat psa z chovné stanice.
A to jak bude prospivat dále, ovlivnite tak jako u člověka - stravou a zdravými návyky, kontrolami u vet apod.

an*
hodnocení

0x

Nejen hluchota, je známo, že bílosrstá plemena často trpí kožními problémy, jsou náchylnější na alergie a celkovou přecitlivělost.

Než si štěňátko vezmete, je třeba ho dobře prohlédnout. Podívejte se mu do uší, ouška musí být čistá, bez mazu. Nesmí mít žádný výtok z očí a prohlédněte i bříško. I jen mírná vyrážka je varování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]