Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prevoz mrtveho psa v EU

Od: distillery odpovědí: 7 změna:
Ahoj, pred 2 hodiny nam zemrel pejsek v Italii a radi bychom ho prevezli do CR a pohrbili ma zahrade... Mate nekdo zkusenosti a takovou situaci? Lze ocekavat problemy na hranicich? Jak psa vhodne uchovat behem prepravy? Predem dekuji za odpovedi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

otazka*
hodnocení

2x

Pokud se rozhodnete si pejska dovézt domů a kdyby náhodou byla kontrola, řekněte, že zemřel cestou v autě.

hodnocení

0x

To je mi líto i pejska i vás. Já bych našla nějaké pěkné místo někde stranou, pod tamaryškem a pochovala ho tam. Budete ho mít v hlavě a v strdci do koce vašeho života. A když budete vědět, že je na pěkném místě, bude to snadnější. *sok* Když ho budete chtít převézt, klidně v osušce několik hodin jízdy přečká. Když budete na hranicích klidní a nebude tam pes, mohlo by všechno proběhnout v klidu, bez prohlídek. *hej* Ale raději ho pochovejte tam a vzpomínku vezměte sebou.

doplněno 11.09.15 10:40:

Já si myslím, že právě proto, že hledají utečence, do vozu nakouknou. *mala* Nechtěla jsem nic psát o igelitu. Když zemřela moje stará, hodná, sousedka, kterou jsem měla velmi ráda a ona mě, vyšla jsem na chodbu, že se s ní rozloučím. Dva chlapi ji vynášeli v černém igelitovém pytli. Ona byla jako uzlíček a tak to vypadalo, že vynášejí odpadky. Přišlo mi to strašně degradující. *plac*

Distillery, napište, jak jste to vyřešili. Prosííím.

asd1

Nakouknou ale hledat budou jen utečence. Igelit kvůli zápachu. Pokud pojedou hned, tak by asi bylo lepší mít ho volně jakože spí...

hodnocení

0x

Jste v schengenském prostoru. Teoreticky byste měli projet hranice bez zastavení. Když jste jeli do Itálie, tak jste nějaké hraniční kontroly zaznamenali?

Osobně bych pejska pochovala na místě (jak radí i Babkazov) a domů si z toho místa přivezla kámen, připadně i větvičku nějakého keře k zakořenení (oleandr zakoření vždycky).

asd1
hodnocení

0x

Lepší pohřbít na místě - skrytě aby nebyl problém s úřadem, dost hluboko aby to nic nevyhrabalo, = minimálně půl metru hluboko, zasypat vápnem a zaházet hlínou.

Převézt - v chladu, zabalit do látky a asi do igelitu.

Na hranicích teď řeší utečence, tam problém nebude...

hodnocení

0x

Z praktického hlediska jsem rovněž pro pohřeb v místě. Hodně záleží na tom, co se skrývá pod označením "pejsek". Jestli je to čivava, nebo 40 kg těžký bafan. Při transportu v každém případě do igelitu. Vím o čem mluvím, detaily nechci a nebudu publikovat.

trtr

Zdravím, vyřešil bych to na místě. Když ho odvezete domů, tak krom toho, že je to dosti nehygienické ho budete mít na očích kdykoliv půjdete na zahradu a to bude bolest, jako u člověka. Takto bude někde, kde byl s Vámi a byl určitě rád, že jste ho vzali sebou.

P.S.: Nedovedu si představit, že budu dělat na zahradě reorganizaci a budu ho muset vykopat, to by bylo hrozné, brr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]