Dobrý den, před devíti dny jsem si koupila zakrslého králíčka. Je asi 3 měsíce starý a jelikož rád běhá na chalupě po dvoře, chtěla bych ho nechat očkovat. Mohl byste mi někdo prosim poradit, proti jakým nemocem ho mám nechat očkovat, kolik očkování přibližně stojí a jak to králíčci snáší. Bolí je to? Bertíček-králíček, je ještě ze všeho vyjukaný a nerada bych ho stresovala..., ale je jasný, že očkování je pro jeho dobro. A ještě jedna otázka. Je nutné nechat samečka kastrovat? Jestli ano, tak proč? Předem děkuji za rady. Zuzka
Dobrý den. Králička je nutné očkovat a pokud s ním jezdíte na chalupu, tak dvojnásob!Já své tři králíčky nechávám očkovat vždy začátkem března a to proti králičímu moru a myxomatóze.Ale i v této době se ještě injekce vyplatí. Píchá se jim to jednou injekcí a stojí to tak 70 -100 Kč. Moji králíčci to snáší dobře a určitě je to nijak výrazně nebolí. Uklidní ho, když ho budete hladit během očkování. Pro králíky je nejlepší, aby si na všechno zvykali od malička, takže se nebojte. Obecně se říká, že je lepší nechat samečka vykastrovat, protože často bývají neklidní a mohou ustřikovat moč po bytě, aby si ho označili. Cena 900Kč - před pár tydny jsem totiž nechala svého samečka vykastrovat z důvodu, že mám doma ještě dvě samičky- nechtěla jsem mladé
bertíček
Dobrý den, děkuju moc za info. dnes jedu s Bertikem na ockovani, tak snad bude statecnej.
A jeste se vas na neco zeptam. Mate 3 kralicky, takze mate zkusenosti. Poradte mi, prosim, jak mam kralicka chytit, kdyz mi beha po byte nebo po dvore? Pokazde ho necham tak 20 minut behat a skakat, a kdyz ho chci vzit a pochovat a pak dat do klece, je z toho pokazde honicka tak minimalne na 10 minut. Je mi to lito, kdyz ho musim takhle nahanet. Nechci, aby se mne bal, ale jeste nevim, co vsude je schopny udelat a kam si vlezt, tak ho nemuzu nechat bez dozoru a 2 hodiny sledovat, jak beha po kuchyni ...to taky nejde. Nemate nejaky figl, jak ho chytit, aby to pro nej nebylo tak traumatizujici? Vcera jsem ho nalakala na list pampelisky a kdyz bastil, tak jsem ho chytla, ale prijde mi to dost nefer vuci nemu. Dekuju Zuzka
hanny*
Omlouvám se, že odpovídám až teď. Já své králíčky chytám většinou tímto způsobem:Když jsme na chalupě a běhají po zahradě-nechám je vyběhat a oni si pak většinou lehnou, tak k nim pomalu příjdu, hladím je a pak je většinou chytnu. S tím listem pampelišky je to sice"nefér", to máte pravdu, ale králík si to neuvědomuje. Pro něj je nejdůležitější fakt, že něco dostal. Nemělo by se ale stát pravidlem, že něco dobrého k jídlu=chycení!Doma to máme s našima rošťákama zařízený tak, že do klece si mohou skočit sami - dvířky. Většínou je tam prostě naženu, nebo jim dávám jídlo a cinkání jídla o misku je zaručeně naláká. Tak si myslím, že pokud Váš králíček může do klece skočit sám, je to nejlepší. Nebude mít chování spojené se zavíráním. Hodně štěstí*H
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.