Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , nedávno jsem na terase objevila tyto velké pavouky,
dokonce u sebe měli kokony , nevíte co by to mohlo být za druh?Přijdou mi dost velcí , tělíčko cca 2,5cm
díky
Pokoutníci ale dosahují délky 11-18mm a tazatelka píše,že pavouk má 2,5cm. Vzhledem k těm kokonům, bych řekla,že je to Slíďák. Pro slíďáky je totiž typické, že samičky nosí kokon s vajíčky připevněný k zadečku.
@hrdaalena - Musím oponovat. Pavouk na fotu je poměrně velký, slíďáci takových tozměrů nedosahují. Také si myslím, že tazatelka neměla možnost přiložit k tělíčku metr, aby ho přesně změřila, takže odhadovala. Podle mne se opravdu jedná o pokoutníka. A k tomu kokonu: pavouk na obrázku ho nenese. Mona
doplněno 04.09.15 14:00:Zdravím, @ ria - ale ten kokon, není slíďáka. Na 99,9 %. A pochybuju, že by slíďák hlídal cizí. Mne nepřesvědčíte
Dokonce se někde píše, že pokoutník tmavý může mít 16-20mm tělo, od nejposlednějšího bodu zadní nohy k nejprvnějšímu bodu přední nohy, když se úplně hodně natáhne a je obrovský, může mít až 13 cm! Takže taková malá česká tarnantule
Podle toho "proužku"na hlavohrudi to bude některý te Slíďákovitých - asi sameček Slíďák hajní, ale na přesné určení druhu to není moc dobrá fotka ..
Dobrý den Mono, zrovna ten slíďák hajní může mít až 6,5cm.. brr
doplněno 04.09.15 15:11::D to by určitě nehlídal.. tito slíďáci nám denodenně lezou nad hlavama, bydlíme u lesa, a zdá se mi podobný. pak je radost, když se drobotina rozběhne od maminky.. :D
Zdravím všechny,pro upřesnění hlavohruď se zadečkem byla těch cca 2,5cm ,i s nohama pak kolem 8cm,takže právě dost velcí pavouci.Pokoutníky jsme mívali na chalupě a moc podobné jim mi právě nepřišli.Každopádně menší pavouci mi nevadí,ale tahle stvoření jsou na můj vkus moc veliká,takže je začnu vymetat,možná se přestěhují jinam když nebudou mít klid a kokony likvidovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.