Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alexandr velký

Od: j3lack odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, Mám koupeného Alexandra velkého a mám problém s tím, že nesnáší prsty.. je ručně dokrmená a nechá se pohladit na zádech i na hlavičce.. je 5 měsíců stará a bral jsem ji od chovatele,když byla ve 3tím měsíci.Už jsem ji naučil i "nástup" na prst ale když dojde na hlazení na bříšku nebo na zobáčku nechce se nechat a klove jak splašená.. ignoruji její klování a furt ji hladím na bříšku aby to vzdala a řekla si, že je to zbytečné, ale nevím jestli to dělám správně tak bych poprosil o souhlas či nějaký jiný způsob děkuji :).. dále bych dodal, že když jsem si ji bral byla v pohodě všechno šlo hladce,ochočená byla hned, chovatelem to být nemůže je dobře prověřený a je to moc milý pán ve všem mi zatím poradil..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, přes ptactvo nejsem odborník, ale dočetl jsem se zajímavou věc. Ptákům je hlazení nepříjemné, protože ho neznají už jako mláďata. Savci svá mláďata olizují a později jim to hlazení toto olizování připomíná a je jim to příjemné. Ptáci své mladé ani olizovat nemohou, tak to neznají a je jim to nepříjemné. Možná ten Váš ptačí přítel četl stejný článek jako já a ví, že mu to má být nepříjemné . Zdravím!

trtr

Zdravím, na bříšku bych ptáky nehladil. Když příjde na boj o samičku, tak se ptáci nohou právě odstrkují v oblasti břicha.

bbbb
hodnocení

1x

Nikdy nedělejte co je zvířeti nepříjenmé a nikdy ho do ničeho nenuťte.Bude si to pamatovat a nebude chtít spolupracovat až ho budete chtít naučit nějaké kousky.Doporučím vám knihu Proč můj papoušek je tam hodně dobrých rad jak vychovat střední a velké papoušky.

hodnocení

1x

Logicky souhlasím s těmi, co nedoporučují hlazení ptáka na bříšku. Tak hladím kočku a psa. Já bych to řekla tomu chovateli a zeptala se ho, jestli také hladí ptáky na bříšku. Chápu ale, že se s ním chcete nějak pomazlit. Zkuste ho jemně podrbat na hlavičce prstem. Já nevím jak velký je Váš pták, ale kamarádka má žakouna a ten to má rád. Ale musí se zlehounka a také na to nemá pořád náladu. Rozhodně jsem ji neviděla, aby ho drbala na bříšku, on by se totiž také nenechal.

doplněno 01.09.15 08:56:

Vlastně si sám odpovídáte jak se máte chovat, když píšete, že ji chcete DONUTIT, aby začala ignorovat to, co je jí nepříjemné. Určitě ji máte rád a tak se pokuste vžít do jejího pocitu. Co byste na jejím místě dělal Vy, kdyby vás někdo nutil přijímat nějaké hlazení a dotýkání v místech Vašeho těla, kde by Vám to vůbec nebylo příjemné. Také byste dal najevo, že to máte rád.

doplněno 01.09.15 08:57:

Nemáte rád.

hodnocení

0x

Prosím moc, dejte fotku *dril* Mluvil jste s chovatelem? Co říká? Možná úplně blbě se zeptám: Vidí dobře? Nemůže to být tím, že špatně vidí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]