Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na myši?

Od: haninka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jak vypudit myši z chaty? "Bohužel" se nám podařilo vypudit z chaty (půdy) kunu, ale následek je že se nám tam nastěhovaly myši. Trávit je nemíníme. Jídlo tam žádné nenecháváme. Ale okousaly nám deky a kus koberce. Jak se do chaty dostaly netušíme, nenašli jsme ani malinkou dírku. Záhada. Asi se nějak pokusíme o návrat kuny a dáme na půdičku igelit aby nám nepročůrala strop. Pastičky mi přijdou jako boj s větrnými mlýny. Co vy na to? Přítel chce trochu ostříhat naše kočky a dát na chatu chlupy:-D? Chata má cca 30m2.

Díkes

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

líčit pastičky a vychytat je

marfusa*
hodnocení

0x

Hanahaj píše správně. Já jsem minulou zimu stále líčila po celém domě obyčejné pastičky s kouskem vlašského ořechu. Ten je podle mých zkušeností nejlepší návnada. Celkem se jich chytlo 46. To je dobrý úlovek. Je mi jedno, jak se do domu dostanou. Letos se na ně zase chystám.

mirex*
hodnocení

0x

Pastičky. Všude. A do nich kousky opáleného (začmoudlého, např. zapalovačem) chleba.

hodnocení

0x
Vypudit těžko..
Já mám dobré zkušenosti s "tekutou kočkou", správně s běžně prodávaným lepidlem na myši.
Na kousky linolea, sololitu, překližky nebo jiného ne velmi savého materiálu lepidlem "nakreslím" kruh či obdélník a do prostřed přilepím návnadu. Ořech, chleba, sýr, to je podle výběru a zkušeností lovce. Není dobrý třeba kartón, lepidlo po čase vsákne. Nejsou vhodné malé lehké destičky, než jsem na to přišel, párkrát přilepená myš pastičku otočila a lepidlem umazala okolí.
Pasti s lepidlem dávám do rohů a podél stěn, kde běhají myši.
Proti klasickým pastičkám mají výhodu trvanlivosti a přilepí se do jedné i více mlsných i případných zachránců. A past je dlouho "natažená", dokud lepidlo nevyschne, případně ji vyhodíme i s úlovkem.
Obchodní názvy lepidla např.
RaTrap nebo No Rat, a další nevzpomínám.
Jak na myši?
trtr

Zdravím, dobrá návnada do klasických pastiček je kus špeku, který na místě lehce opeče nad sirkou. Vůně hlododavce přímo přitahuje a pokud tam nějaká myš je, tak do 24 hodin bude v pasti.

hodnocení

0x

Chce to kočku-dobrou lovkyni a máte po problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]