Nejste přihlášen/a.
Po dobu 2 mesicu budeme opatrovat 2 vlcaky naseho syna.Pes je 3 roky stary nemecky ovcak [king size] a je otcem male cubky ktere jsou 4 mesice.Velky pes je celkem bezproblemovy ale ta mala gumova vlcice je absolutne k nezvladnuti.Podotykam ze oba vyrustaji na farme o 60 Ha.My zijeme ve meste ze zahradou o vymere asi 500m2 tak ze nemaji tu volnost pohybu na kterou jsou zvykli.Kazdy den s nimi jeste podnikame vylety do tkzv,.Free zone kde mohou neomezene behat z dalsimi psi ruznych ras v oplocene docela velke obore.Mala nema zadne predesle skusenosti se psi jinych plemen a tak neustale na ostatni steka a utika pred kde jakym malinkym pejskem.Nejvetsim problemem je jeji zavislost na jejim otci a vzdy jen skotaci po jeho boku.My k tomu mame jeste naseho vlastniho psa Basset Hound ktery se s nim perfektne snese a samozrejmne prestava poslouchat take.Budeme potrebovat zacit z nejakym poradnym zakladnim vycvikem te male.I kdyz nase deti tvrdi ze jim prosla ale podle skutecnosti se asi jednalo o zvlastniskolu.Pokud by byl ve foru nejaky odbornik na tyto psisituace prosim o radu.Dekuji
Dobrý den,víc pejsku pohromade to uz mate takovou smecku a ve smecce pejsci samozrejme ztraci poslusnost tim vic ,pokud nebyli cviceni k poslusnosti. V prve rade bych vam doporucila cviceni vasi cubicky samostatne bez pritomnosti jakychkoliv pejsku aspon zakladni cviky jako privolani,sedni lehni zustan a povel fuj(nesmis),coz je dost dulezity,po zvladnuti aspon castecne techto povelu, tak bych ji cvicit zacala v pritomnosti druhych vasich pejsku samozrejme cvicit i je zaroven ,nekdy hodne u stenat pomaha metoda odkoukani cviku. Jsem clenkou kynologickeho svazu,a cviceni pejsku se zabyvam 12let. Podrobne informace jak cviky cvicit najdete zde na internetu nebo v odborne literature,nicmene vam doporucuji cvicak je to lepsi
a hlavne chce to trpelivost vyvarovala bych se telesnych trestu pejsi se pak boji a neprijdou vam na privolani pri splneni ukolu hodne chvalit a podat pamlsky,kdyz trest tak za krkem vzit za kuzi kratce a durazne zatrepat,nemelo by ji to moc bolet
Dekuji Vam za hezkou a vystiznou odpoved.Jediny problem je ze v odkazu zde se nam otevre nabidka nejake pujcky.Dekuji
Dobrý den,nejlepší literatura ,o výcviku pejsku ,se kterou jsem se setkala,se jmenuje.: PES A JEHO VÝCVIK od MVDr. Josefa Hrušovského DrSc. Je zamerena na vycvik nemeckych ovcaku,ale podle ni vycvicite i maleho krizence Bohuzel ji asi nesezenete v prodeji tak bych vam radila zajit do knihovny.
Dobry den ,bohuzel zijeme v kanadskem Ontariu a v mistni knihovne jsem napujcoval spousty materialu ale nejak nam to nejde.Fenka i kdyz je sama tak neustale skace ,pred ostatnimi psi utika a kdyz se pri skakani k ni otocime zady skace nam na zada.Tridu kterou absolvujeme nam moc nedava protoze tam o nejakem vytahani za kuzi nelze ani uvazovat [vse se tady bere jako necitne ublizovani] a tak asi budeme dva mesice trpet nez je vratime detem na farmu.Takova skoda jsou to tak krasni psi ale je to neustala hra kdo s koho.Kdyz se na ne v nejvetsim vzteku podivam vidim ty krasne tmavohnede oci a jejich nezbednicky ale mily vykuk zadny trest se nekona a zaciname znova a znova.Kazdopadne dekuji za prakticke rady.
Myslim si ze nechat to byt je to nejlepsi rozhodnuti pokud pejsek neni vas. Za dva mesice se z ni stejne nestane vychovany klidny pes i kdyby jste se staveli na hlavu. Je to stene. Od vytahovani za kuzi se zacina upoustet i u nas. Pro stene to znamena hrozbu zabitim a to ho stresuje i kdyz to neni bolestive. Ucinek je akorat takovy, ze se vas boji a to se pozdeji muze zvrhnout do agresivity. Radim brat to s humorem a uzivat si její energii.
myslím si že se naučit něco muže nebude z něj perfektní profikovaný pes na zavody ale naučí se alespon par zakladu a pokud se mu bude věnovat i pravy majitel bude to normalní bezproblémový pes je to ještě štěně představtesi aby po vas rodiče třeba v roce chtěli až jdete nakoupit nebo něco takového to přece nejde chtít po psoi v tak mladém věku hodně věcí ani ho to nebude bavit
nejsem sice žadnej odborník ale svého psa co jsme měli sem jako jedina naučila trochu posliušnosti a to mu bylo sedum let a mi osum zakladem je umět psa odměnit a nebo v opačném případě pokarat maka mi vždysky nachystala pro něj krmení ja vzala misku a postavila se zavolala na něj a on nedočkavě slintal dala sm povel sedni a pote mu jemně zatlačila na zadek byl to americky pittbulterier když neposlechl zatlačila sem silněji až si sedl pak jsem popošla o několik metru a znova na něj zavolala a dala povel sedni a opět mu zalačila na zadek dokud si nesedl apostupně se tak naučil sviky sedni a lehni a zustsan zustan jsem ho učila ale na piškoty posadila sem ho do kuchyně a řekla zustan a odašla když šel zamnou tak jsem ho pokarala a vratila na místo dyž zustal tak sem se vratila a dala mu piškot a po několika pokusech se to naučil po asi dvou letech sem ho naučila hledej vzala sem do domístnosti a schovala piškot a řekla hledej ale to už bylo jen tak pro zabavu a ke konci jeho živoda jsem ho ještě učila k noze a chuzi u nohy naučíl se to vyborně ale potom po pul roce zemřel a ted bych si přala nového pejska kereho bych cvičila od zakladu až po ty nejsložitější povely doufám že se štěnatko něco naučí a hodně štěstí s cvičení a nezapomente nejduležitější je nešetřit s pochvalou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.