Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podezřelé chování u morčete

Od: anna* odpovědí: 9 změna:
Chovám doma morčátko a už delší dobou (asi 1měsíc) se chová divně. Vždy, když si ho vezmu do ruky a hladím si ho, tak klepe hlavou že strany na stranu a do všeho kouše. Příjde mi taková strašně nervózní. Nikdy před tím toto nedělala. A navíc má za uchem lysinku- nemá tam chlupy. Poradíte mi prosím co s tím? Děkuji. Jinak bych asi měla zmínit, že morčátko je 2-3 měsíce staré a nedávno jsme měli problémy se všenkami.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím, že morčátko a jeho chování by měl vidět veterinář a také by se mu měl podívat do kožíšku, jestli se všenky nevrátily.

hodnocení

2x

Ahoj, nehladíš morčátko na zadku? Některá to nemají ráda a pak podobně vyšilují.

Jinak lysinku za ušima mají všechna morčata,pokud jsou na obou stranách stejné a bez stroupků nebo šupinek kůže,je to tak v pořádku. Občas morčata pohazují urputně hlavičkou když mají ušní svrab,ale to by dělala i když je u sebe v kleci a ne jen při mazlení.Všenky jsou vidět pouhým okem,většinou jsou dobře vidět na hlavě,ale dá se jich dobře zbavit (u veterináře)

doplněno 07.09.15 20:37:

Jak moc větší? takhle se těžko radí,kdyby bylo k shlédnutí foto či video.

Pokud si opravdu nejste jisti,vždy je lepší jít za veterinářem,morčátko vám vaši péči oplatí*tanec*

doplněno 08.09.15 12:46:

Ano,souhlasím s babkou,malý prostor je pro morče nevhodný.

Já mám morče v kleci pro hlodavce 80/45cm a v ní má ještě dřevěný domeček,aby se měla kam schovat a nebo kde odpočívat.Jinak ji dávám každý den proběhnout na rohový gauč,tam lítá a vyvádí,někdy si tam jen lehne a spí.

Chová se takto divně i když je v kleci?

stepaska
hodnocení

Po zadečku ho nehladím, spíš po zádech, ale lysinku má jednu větší.
stepaska
hodnocení

Teď jsem se na to koukala a porovnávala to, o moc větší to není. Sháníme pro ní větší klec, má jí totiž už malou. Nemůže to její řádění způsobovat stres z malého prostoru?

Stepasko, nakoukni do bazaru a zastavárny. Tam klec seženeš mnohem levněji. *hej* Ano, v malém prostoru je jí velice nedobře! Rachle to vyřeš!

stepaska
hodnocení

Morčátko jsem koupila ihned velkou klec- 120×59cm. Stačí jí to?
08.09.15 12:48
Podezřelé chování u morčete
stepaska
hodnocení

V kleci většinou probíhá a "jančí". A léze z domečku a zpátky do domečku, prostě pořád něco dělá.

hodnocení

0x

Odkud jsi morčátko koupila? Nebylo jich pospolu více? Nešlo by znovu i s ním, navštívit chovatele a vyzkoušet, jestli jste ho nevzali od kamarádky. Aháá, ale zase hrozí, že si přinesete všenky. *hej*Jak to popisuješ, tak to vypadá, že se mu nelíbí, že je samo. Asi by to chtělo ještě jedno morčátko, kamaráda, ale problém je v tom, že se všechny spolu nesnesou. Že si musí "vonět". To, že neklidně běhá, nasvědčuje stresu. Může být ze samoty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]