Nejste přihlášen/a.
zdravím před cca 4 dny jsme si pořídili 3 slepice, k ránu cca v půl 4 ráno mě probudil šílený řev z kurníku, ráno jsem našla jen hromádku peří pří před kurníkem, nějaké peří okolo a o jednu slepici míň, a druhá tak zvláštně pajdá, spíše polehává, žádná krev, žádná díra do plotu.. co to mohlo být?
Zdravím,
pokud slepice zmizela z kurníku, vypadá to např. na lišku. Kdyby to byla kuna, tak ta slepici pouze ukousne hlavu a tělo tam nechá ležet.
Řešení je pečlivě už navečer (před setměním) zavírat kurník.
slepice mají volný průchod ven malími dvířky v noci tedy mouhou vyjít ven, takže radíte zcela slepice zavírat? co jiného, ikdyž tedy neumím si představit, u nás lišku bydlíme ve městě, 5 min od náměstí.
Slepice určitě na noc zavírat, dělají to tak všichni, kdo slepice mají. A nepodceňujte ani malý otvor - kuně stačí i díra 5x5cm, aby tam prolezla. Liška klidně i ve středu města, nebylo by to nic neobvyklého. Kuny žijí v centrech měst bězně.
liška, obyčejný 150 - 180 cm plot ji nedělá žádné potíže, zpravidla ploty přelézá v prostoru sloupku nebo kůlu.., viděl jsem to na vlastní oči.., přijde znovu.., zavírat dvířka a okénka..
Na druhou stranu však musím jedním dechem dodat, že znám také případ, kdy si chtěl "kdosi" uvařit polévku, či na paprice, a spoléhali na to, že si majitel bude myslet o zvířecí škodné..
doplněno 21.08.15 11:32:lišky žijí i ve městech přece, zásadně zavírat a to denně.. Pokud mát dveře zamčené, tak to je jasné, byla to liška, pokud poslední slepice nesedí ( jak je jejich zvykem) přímo mezi dvířky, hlavně že má schovanou hlavu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.