Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka v noci škrábe na dveře

Od: banan* odpovědí: 30 změna:
Zdravim, mam kocku doma, od kotatka a ma tri roky. Nikdy se mnou v loznici nespavala, chrupe v obyvaku nebo na pelisku. Nechci mit v posteli chlupiska ale ted posledni dobou se naucila mi zacit v noci skrabat na dvere a mnoukat a stupnovat to do hysterickeho revu. Vydrzi to delat i 20 minut a treba petkrat za noc. Kdyz vstavam rano do prace tak je to fakt radost. Co s ni? Jsem zrala na vrazdu!

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

6x

Dobrý den, nevražděte :), z mé zkušensoti kočky jsou společenští tvorové, když nemá poblíž kočičí parťačku, tak by ráda chrundila s Vámi.. :) Musíte teď být jen důsledná a vydržet a za žádnou cenu jí nepustit do pokoje... ona časem pochopí, že je to místo, kam se "nechodí". Máte jí vykastrovanou? :)

banan*
hodnocení

Ano, kastrovana je.

tarantel*
hodnocení

3x

Je to jednoduché. Kočce se málo věnujete, citově strádá, chce být s Vámi. Je celý den sama, když jste v práci a je sama i celou noc. To pro domácí kočku prostě není dobré . Více se jí věnujte, nebo jí pořiďte ještě jednu kočku aby si vystačily spolu. Mmch, to jsou všichni vegani tak útoční a nevyrovnaní?

doplněno 21.08.15 13:34:

Kdo Vám co vnucuje? Jen jsem se zeptala, protože na mě působíte poněkud podrážděně a to navzdory tomu, že zdejší příspěvky rádců mají hlavu i patu. Problémy které máte s kočkou, jsou vcelku logickým vyústěním situace u Vás doma. Prostě to tak je a je na Vás co s tím uděláte.

banan*
hodnocení

Vsichni ne prosim pekne, jen ja ;) mmch jsou vsichni masozravci takovi, ze vnucuji sve nazory ostatnim? A co ma spolecneho zpusob jidelnicku s povahou?
borax*

Ne, já jsem masožravec :) nebudu vám vnucovat nic. Mám také kočky, nespím s nimi, nespím ani se psem. Podle mně do postele nepatří, hotovo. Také nechápu některé přispěvatele. No ale proč to vaše kočka dělá nevím. Proč začala až teď? Stala se u vás nějaká změna? Kočkám někdy k nelibosti stačí jen přestěhovat nábytek...

banan*
hodnocení

Prave ze zadna zmena neproběhla. .. mozba je to tim ze ted musim v praci zustavat dlouho a nemam na ni tolik casu kdyz jsem v zamestnani pondeli - patek 11 hodin.
72mona3*

Tak, teď jsme našli důvod. Teď ještě zkuste najít řešení, jak jí to vynahradit...protože jinak se na vás bude dobývat pořád. Přesně jak jsem psala - potřebuje kontakt...ví, že jste doma, ale nejste s ní. Mona

kutululu
hodnocení

2x

Opravdu nechápu některé zcestné odpovědi, že by tazatelce kočka překážela a nebo by jí týrala. Co je na tom, že v noci si jde lehnout do ložnice a zavře za sebou dveře a kočka má zbytek bytu pro sebe? Já jsem měla dvě kočky a na noc jsem také zavírala dveře, protože postel je postel a nepotřebovala jsem jí mít celou chlupatou, za mě zvířátka do postele nepatří. Ta mladší v noci také za dveřmi mňoukala, ale už od koťátka, hlavně po ránu, byla takový budíček, ale nebyla tam sama a měla parťačku,jen jí to prostě bavilo provokovat. Je ale zvláštní, že Vaše kočka to začala dělat až po 3 letech. Jak dlouho to dělá? Možná má jen takové přechodné období a přejde jí to, hlavně vydržte.

wanesa*
hodnocení

2x

Já mám dvě kočky a nedovedu si představit,že bych jim zavřela v noci dveře do ložnice.Vzaly mě do smečky a když si jdu lehnout,jdou okamžitě se mnou,jedna spí u hlavy,druhá u nohou.Už si ani nedovedu představit,že by to bylo jinak...Jsou to moje zlatička a když zapnou ty svý motory v noci...to se potom dobře spí:)

tak to máte kliku, jsou i kočky co v noci teprve ožijí a tráví svůj "den" velmi aktivně, že byste rozhodně nemohla spát s nimi v jedné místnosti ;) Není se co divit, přes den samotné doma, vyzývané, vyspané... někdy se proběhnout musí, tak proč ne v noci? *smich*

lucie*
hodnocení

1x

Kočky nesnáší,když v bytě někde nemůžou.Nechci nikoho urazit,ale nechápu,že si někdo pořídí kočku,tudíž zvířecího partnera a pak jí zakazuje kde co a buzerují jí jako nějakého psa.Raději budu denně vysávat a občas vypráším deku,než abych se tak chovala ke kočce.Malé děti taky nejsou čistotné a lidé je berou do postele.Když jí necháte chodit do ložnice,stejně se jen projde a bude klid.Naše kočky spí na nohách,ale stejně se vrtím,tak to poslední dobou vzdaly a leží opodál.Chtějí jen mít přehled,být s náma,za to přece na ně neudu zlá.

Pokud jinak nedáte,tak ten kočičí terapeut:)co má v tv pořad,radil,postavit ke dveřím nějaký ten bríse co reaguje na pohyb a prskne vůni.Kočka to pak vzdá a naučí se,že tam není nic zajímavého.

...ale pořád si myslím,že takhle se ke kočkám nechová!

doplněno 19.08.15 23:05:

coklit tak já teda ještě neviděla psa,který by pochopil co po něm chceme bez zvýšení hlasu a neustáleho opakování povelů-pro mě to je buzerace a nesnáším to...já s kočkyma mluvím jako se svým chlapem a jsou vychované i bez kraválu a povelů.

"buzerují ji jako nějakého psa"? Od kdy je výchova buzerace? A věřte nebo ne, i kočka se dá vychovat a aby mohla být doma parťák, je to nezbytné.
Mám kočky dvě a na noc jsou zavírané ve" svém " pokoji. Do postele nebo gauč nesmí ani přes den, od toho mají své pelechy a škrabadlo.
Jinak souhlasím s @ria, chce to vytrvat. Škoda, že nemá kámošku, spaly by spolu :)
doplněno 20.08.15 06:02: @lucie - to, že jste ještě neviděla psa, který by pochopil co se po něm chce bez zvýšení hlasu atd je dáno špatným přístupem člověka ke psu a jeho výchově. Za to si každý může sám. Je to nedůsledností, stejné jako u výchovy dětí. Když si psa naučíte, stačí povel ukázat gestem, bezeslov na dálku.
banan*
hodnocení

Souhlasim. Neni prece tyrani, kdyz zvireti vsechno nedovolite. Clovek musi ukazat kocce ze je panem on, nikoli ona. Miluji svou kocku ale nenecham se od ni ovladat.
banan*
hodnocení

Ja se k ni urcite nechovam spatne. To jste spatne pochopila. Kocinda se ma dobre a nevidim nic zleho na tom ze nechci aby se mnou spala. Ma hodne prostoru v byte, nestrada.

lucie*
hodnocení

1x

...Jen nás to některé zaráží,protože je staré pořekadlo"...že člověk bydlí s kočkou,nikoli ona s člověkem" a kočky si pořizují lidé co chtějí plnohodnotného parťáka a nechtějí na zvířeti projevovat dominanci.(tady jsem pánem já,tak to na kočky neplatí:))Takže bych nikoho nezatracovala,jen jsme překvapeni.Každopádně já tazatelce napsala radu(co uváděli v pořadu Moje ďábelská kočka)a ostatní radili setrvat,takže snad jí to pomůže.

lucie*
hodnocení

1x

Tak někteří lidé a já k nim patřím máme svědomí.Většina dní v týdnu u většiny lidí vypadá tak,že když člověk vypadne ráno z bytu(8hod.prac.doba+pochůzky)tak se domů dostane odpoledne,třeba jde cvičit nebo má jiné zájmy,tak se s tou kočkou vidí doma cca2-3hod.než jde zase spát...a to si kolikrát nestihneme ani kvalitně pohrát,poblbnout...proto aspoň tím spánkem trávíme společný čas.Někdy se mi ani nechce o víkendu ven a raději jsme doma,ať si nás užijou.

doplněno 20.08.15 14:35:

coklit no padon,ale rodit děti umí kdejaký sociál.Lidi mají exekuce,nemají práci,ani našetřeno ,hypotéky ,ale plodí děti.To u mě není umění,chvíli podržet a pak čekat kdo se o mě postará.Já jsem ze čtyř dětí a moje matka se tím pyšní celý život a přitom moc inteligence do vínku nedostala,je zlá a pomlouvačná...Více oceňuji lidi co umí lásku dát zvířeti,protože taková láska je nezištná a nedá se sní chlubit.

doplněno 20.08.15 17:38:

...já Vás pochopila,jen nedělám rozdíl mezi zvířetem a člověkem a lidé porodí,starají se o své dítě,myslí si,že jsou něco víc než ten co dává lásku cizím nebo zvířatům.Skoro všichni "hodí"zvíře na druhou kolej,když se objeví doma dítě.Za dva týdny mám termín a už jsme partnera upozornila,ať ani nezkouší být zlý na kočky,protože si budou chtít děti očichat atd.Prostě u mě budou kočky na stejném místě jako ty moje dvojčata,protože jsou pro mě stejní tvorové co cítí bolest a strach a jak ty kočky tak ty děti mají na světě jen mě a partnera.

Já jsem tím jen myslela, že Čulda si tím vynahrazuje tu lásku někde jinde. Nemyslela jsem tím fyzický akt porodu a už vůbec ne nějakou sociální problematiku okolo toho. A jak vidím, není sama.. Za Vaší matku nemůžete, je mi líto, že máte takový komplex a zanevřela jste na lidi. Zřejmě proto, že citově nestrádám a nemám komplexy ze svého dětství, nefixuji se na domácího mazlíčka až tak, že bych s ním za každou cenu musela spát nebo sdílet jednu misku. Což ovšem neznamená, že by tím má zvířata jakkoliv strádala a znamenalo to, že je mám o to méně ráda *nevi*

kutululu
hodnocení

1x

To, že kočička nespí s páníčkem v posteli neznamená, že nemá fyzický kontakt. Přes den se jí člověk může věnovat až až. To v tom případě ani potom nemůžete jít do práce, protože kočka bude doma sama bez fyzického kontaktu, nesmysl.

A že si člověk myslí, že když spí společně s kočkou v posteli, že jí tím vynahradí to, že přijde pozdě večer z práce a neužije si jí, tak to je jeden z dalších nesmyslů.

culdabulda1*
hodnocení

0x

pokud bydlíte v bytě (kočka nechodí ven) - tak nechápu, k čemu tu kočku máte ...

doplněno 19.08.15 23:10:

- myslela jsem tím, zda je to kočka bytová, protože v tom případě nevidím moc důvodů k tomu, abyste s ní nemohla spát a Vaše jednání se mi zdá vůči kočce možná až poněkud bezcitné, protože se kočka patrně trápí. Samozřejmě je asi třeba u veterináře zjistit, jestli jí něco není, pokud se tak dříve nechovala (nebo ji nechat vykastrovat).

Jenom pro pochopení - my se svými kočkami zcela samozřejmě spíme a s partnerem se shodujeme v názoru, že není větší "rozkoš" , nežli spát se svojí kočkou.

banan*
hodnocení

A kočka musí chodit ven? Odkdy? Já nepolozila dotaz jestli mam poustet kocku ven, to neni vase vec. Ja zase odsuzuji jak nekdo ma kocky venku, jsou zablesene a vecne tehotne. Mam modrou britku a myslim ze ji je dobre.
72mona3*

Jestli vám jen škrabká na dveře, dobrý. Ale jestli pokročí na vyšší stupeň - čurání, tak to teprve bude průšvih. Spíš je zvláštní, jestli to začala dělat až teď.Nějaké změna u vás? Nejspíš potřebuje větší kontakt, nechce být sama. Mona

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud by mi kočka celou noc škrábala na dveře a "plakala" - rozhodně bych to nevydržela, protože zvíře chápu jako partnera pro zlé i dobré chvíle, ne jako něco "podřadného", co má vykázaný svůj kout !

Pochopila bych to u kočky, která chodí ven, protože může přitáhnout nějakou špínu (loví myši, atd.), ale bytové kočky jsou čisté, a pokud je kartáčujete, ani moc "nepelichají" - takže : nač tedy tu kočku máte, když Vám vlastně, dalo by se říct - spíše překáží?

banan*
hodnocení

Prosim vas, nechte si svoje rozumy. Ja snad napsala nekde ze mi prekazi a nebo ji beru jako neco podradneho? Myslim ze je moje vec jestli chci aby se mnou spala nebo ne. To ze vy s pritelem mate jako jedinou rozkoš ze s vami spi kocky, je vase vec. Me pusobi rozkoš muj pritel sam. Pokud jste to nepostrehla, psala jsem ze mi v noci skrabe na dvere a mnauka, co mam delat aby to nedelala, a neptala jsem se na vasi radu jestli s ni spat nebo ne. V tom mam jasno. Nechci a chtit nebudu. Tak mi to prosim nevnucujte, dekuji.
culdabulda1*

banan-

- pokud reagujete takhle podrážděně, zřejmě zvlášť "čisté svědomí" vůči kočce asi nemáte, a jinou odpověď jsem od Vás ani nečekala - řekla bych ale, že námět na "přehodnocení" Vašeho chápání zvířete je taky "rada" - a pokud bychom spolu seděly "u kafíčka" - vsadím se, že bychom si jistě vše lépe vysvětlily a třeba se nakonec i zasmály !

hodnocení

0x

Banan, není třeba se čílit. Vy máte nějaký názor a kočka jiný. Každý si hájíte své. Každý svým způsobem a je úplně jedno, co vám napíšeme nebo si myslíme. Kočka tomu stejně nerozumí a myslím si, že ani vy, protože se jen rozčilujete a vytáčíte. Rádcové vám napsali své zkušenosti a své názory. Ale není rozhodující, co si myslíme my nebo vy. Je důležité, co si myslí a co chce kočka. Stejně ji nepřesvědčíte. Přes její rozhodnutí není cesta, nejede vlak. :-D

doplněno 20.08.15 10:10:

Coklit, nejspíše máte velikou pravdu. Ale v tom případě mi řekněte, proč má Banan takový problém? Proč kočku nepřesvědčí, aby ho nechala vyspat? Vůbec si nemyslím, že by kočku rozmazloval. To vůbec!

No a to právě není pravda.. kočka jen chce, aby si to člověk myslel, že přes její rozhodnutí nejede vlak ;)

Mamky kocour má např. úplně na háku mou mamku. Rozmazluje ho, nechá ho ležet na lince, protože přece tak smutně kouká, když něco krájí a pak se rozčiluje, že když mu řekne, aby šel dolů nebo ho sundá, tak je v cukuletu zpátky.. No a pak tam jsem já na návštěvě nebo je doma brácha a kocour ví, že kdyby lezl po nábytku natož po lince kam se dává jídlo, tak bude čoro moro a chová se vzorně a ani ho nenapadne někam vyskočit *smich*

doplněno 20.08.15 10:28:

Můj osobní názor je, že to kočička prostě zkouší. Je to stejné jako u dítěte, když se snaží něco si vynutit - hračku, sladkost atd.. Když jsem byla malá a hlídala 3 letého klučinu, chtěl si hrát s kladívkem. Kladívko jsem vzala, řekla, že s tím si hrát nebude a kladívko schovala. Chvíli řev, ale pak klid. Rodiče přijeli večer unavení z práce. Dítě si vzpomnělo na kladívko - po tom celém dnu! a udělalo scénu rodičům. Byla příšerná potupa, když za mnou unavená matka přišla, že chce mít klid a ať to kladívko tomu dítěti dám... Nikdy od toho chlapce neměli pokoj, dokud nedostal co chce a on si to vyřval vždy, protože věděl, že stačí jen vytrvat. U mě to nikdy nezkoušel.

Odbočila jsem, ale se zvířaty je ten princip úplně stejný. Jakmile jednou do té ložnice banán dveře otevře a kočku tam nechá, už to těžko někdy půjde vzít zpátky ;) Když se mi kočky první dny snažily dostat z pokoje ven dříve, než jsme vstávali, stačilo bouchnout do zdi. Ozvalo se malé tupé zadunění a byl klid. Po pár dnech pokusy ustaly a dnes se ozvou dříve jen v případě, kdy mají prázdná bříška a já si večer nevšimla poloprázdné misky...

doplněno 20.08.15 11:24:

@culdabulda1 - nevím proč bych si měla zvířata tahat do postele. Není to vůbec důkaz toho, že bych je měla o to méně ráda. Když jsem byla malá, měla jsem svou postel. Sourozenci měli též každý svou postel a rodiče stejně tak. A tak to má i každé zvíře. Znamená to snad, že kdybychom všichni spali na jedné posteli, měli bychom se raději a lépe? *smich*

doplněno 20.08.15 14:26:

@culdabulda1 - neuražte se, ale mně se to strašně špatně poslouchá od člověka, který se neodvážil porodit dítě. Já chápu, že si to pak vynahrazujete jinde.. Fyzický kontakt se zvířady je žádoucí, ale v noci to není nezbytné.

culdabulda1*

coklit -

- to je pravda - ale podle mne - pořád záleží na tom, k čemu tu kočku (nebo jiné zvíře) máte ! - není přece málo případů, kdy si člověk "lebedí" v posteli i s prasátkem, jako mazlíčkem. To už samozřejmě odbočuju, ale znám dost lidí (i mezi VŠ) , kteří s bytovou kočkou nejen spí, ale i tzv. "vaří", jako třeba Vaše maminka.

Ale samozřejmě, že se dá kočka vychovat, jak popisujete - záleží jenom na člověku !

doplněno 20.08.15 14:13:

- coklit -

- nevím - my se raději a lépe máme ...

doplněno 20.08.15 14:19:

- fyzický kontakt se zvířetem bych rozhodně nepodceňovala ...

doplněno 20.08.15 21:14:

banan 20.09 hod :

"masožravost" bych šelmám za vinu bych asi nekladla, ale jedině člověku to vadí, třebaže na druhou stranu dokáže svého "mazlíčka" klidně sežrat ! Je hezké, že jste vegan !

culdabulda1*
hodnocení

0x

coklit -

kritiku beru, já sama se stydím za to, že jsem se neodvážila mít děti, ale myslím si, že pokud jsem se o život neprosila, nejsem ani povinna! se rozmnožovat podle "božího" či společenského diktátu. Je to moje věc, zrovna jako věc tazatelky je to, jestli chce mít kočku v posteli, nebo ne.

V tomto smyslu uznávám, že můj příspěvek byl nemístný a hloupý - člověk se s určitým citem ke zvířatům narodí a jakákoliv "rada" jeho povahu nezmění. Dala jsem se unést, protože si zvířat cením více než lidí - a nemohu za to, že jsem se tak narodila - byla jsem v tomto směru vychovávána dost realisticky, ale výchova se zřejmě zcela nezdařila. Zdravím.

doplněno 20.08.15 19:38:

babkazov -

docela dobrý "výklad" jména - "čuldubuldu" vymyslel můj partner pro naši svéráznou kočičku - ale "buldu" - odvozujeme od buldoka, protože tak se mračit, jako naše kočka, umí jenom buldok !

Jenom nevím, jaký nick budu používat, až naše milovaná kočinda "chcípne" - protože pak mne to jméno už nebude tak těšit, jako mne těší teď (- no, třeba ji předběhnu ... ).

Kočka v noci škrábe na dveře

Marcelko, jak je správně vaše jméno? Čulda? Nebo culda, jako úsmívat se, culit se. Bulda, jako bulit, plakat. Tedy smích i pláč v jednom ranci?

doplněno 20.08.15 19:41:

Ahááá, už vím. Díky a hezký večer.

banan*
hodnocení

Poslyste, nekteri z vas me tu neprimo osocuji ze nemam cit ke zviratum. Tak ja vam neco povim :) pravidelne prispivam na mistni kocici depozitum, chodim sypat granule na krmna mista, podepisuji vsemozne internetove petice proti ruznemu tyrani zvirat a navic jiz osmym rokem jsem vegan. Zajima me vase "laska" ke vsem zviratum. K nekterym na taliri ze? A to podle me neni uprimny cit. Kdyz miluji zvirata, miluji je bezpodminecne vsechna. Ano, i prasata, kteryma se cpete v nedeli a i kravy, od kterych neprirozene pijete mleko. Jaky je rozdil mezi kockou a prasetem? Proc si nevezmete do postele na noc tele, kdyz s vami spi kocky? ...Tak a ted pojdte do me...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]