Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Běhá kastrovaný kocour za kočkama?

Od: minda® odpovědí: 8 změna:

může kastrovaný kocour běhat za kočkama? už několikrát jsem si všimla toužebného kočičího volání z pole přes silnici a náš kocour se tam vzápětí dychtivě rozeběhnul - je to normální?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x
V jakém věku byl kastrovaný? Jestli před kastrací někdy kryl, dost možná už má chování zafixované. Takových kryjících kastrátů po chovatelském světě běhá.. A když byli kastrováni později, může jim zůstat i značkování, akorát po kastraci tolik nesmrdí. Kastrace neznamená, že samec není schopen pohlavního styku, jen že nemůže splodit potomstvo.
hodnocení

děkuji za vysvětlení - znamená to, že kocouři po kastraci zůstanou na té úrovni, jako byli před operací? náš kocour byl teprve dospívající, který se začínal o něco pokoušet, ale chudáček to už nestihl... ;) snad se tedy nezačne toulat po nocích, mohlo by u něj zůstat jen u té zvědavosti... je to tak?

72mona3*

Toulat se může - a je jedno z jakého důvodu - náš poslední byl takový myšilov, že neměl ani čas přijít na krmení. Vždycky, když jsme ho viděli se vracet, naběhli jsme s krmením, protože do 10 minut už zase mohl zmizet. Takže je jedno, jestli bude běhat za "holkama", nebo na myši. Prostě to vždy záleží na povaze. A ano, nedochází ke změně chování po kastraci. Mona

hodnocení

1x

No, mamky kocour po kastraci se taky pokoušel nakrýt kočku.. ale vypadalo to vždy jen tak, že si nad ní stoupl a zase si lehl na zem.. Jen to bylo relativně čerstvě po kastraci, tak jsme si mysleli, že ještě doznívají hormony..

Ale třeba jen reagoval na zvuk cizí kočky.. u nás když jedna vřeští, tak se taky ta druhá přiběhne podívat, proč vřeští.. *nevi*

doplněno 19.08.15 19:05: Já si pamatuji, jak nekastrovaný kocour, mizel za kočkami i na několik dnů. Vracel se hubený, často od krve, natržené ucho, málem bez oka... Pak byla třeba i větší pravděpodobnost nákazy nemocí od jiné kočky atd.. Takže já rozdíl rozhodně vidím ;)

72mona3*
hodnocení

0x

Ale ovšem, že je. Někde se něco děje a on u toho nesmí chybět;) Mona

lidus*
hodnocení

0x

Naš kastrované princátko na chalupě běhá za kočkama celou noc a pak celý den prochrápe, mňuká tak toužebně, že z toho chudák 3 dny ani nemňouk a já blbá s nim šla na veterinu, že je nemocný.Za 500 jsem se dozvěděla, že jen prohýřil noc a je v pořádku.

hodnocení

pane jo... a já myslela, že proto se kocouři kastrují, aby takhle "nevyváděli"... *bzum*

Kocouři se kastrují hlavně kvůli tomu, aby vám neznačkovali svoje teritorium po bytě. To jestli jim zůstanu choutky nebo nezůstanou to je na náhodě kus od kusu jinak. Oni i eunuši v harémech údajně dokázali posloužit odstrčeným manželkám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]