Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stene chce polykat kameny

Od: yourlady* odpovědí: 9 změna:
Ahoj, poridila jsem mamce na jeji prani stene,10 tydnu, mame ho 14 dni,krizenec bigla a ovcaka, evidentne je vice bigl nez ovcak.Ma nekdo prosim zkusenost s biglem?35let mame nemecke ovcaky, s biglem nemam zkusenost, ovcaku jsem stenat odchovala nekolik a bez problemu.Toto stenatko krizence bigla je vsak proti nim extremne aktivni.Je zdrave, veterinar ho dukladne prohledl.Sam rikal, ze tak aktivniho pejska ale jeste nevidel.Na zahrade ma tendenci polykat kameni, slimaky, neustale zere travu. Uhlidat se to pri te aktivite neda.Ve srovnani s ovcaky take vyrazne vic kouse a skrabe. Zkusila jsem proti kousani lecos...co radite vy? Ma velkou silu, v tomto veku taha pres pokoj tezky starozitny usak v zubech nebo baleni deseti vod mineralky! Ma tedy silny skus. Nejhorsi je sbirani kaminku, nezizla je, chce je polykat. Poridila jsem domaci i venkovni ohradku, ale chci, aby se hodne vybehal, nechci ho prilis zavirat. Dekuji za tipy. Omlouvam se, tukam z mobilu. P. S.Krmeny je dostatecne.Pri kousani, kdyz zakviknu, abych ukazala bolest, zakousne se jeste vic.Na placnuti novinami atd. nereaguje.Kdyz ukoncim tzv.hru a odejdu,otocim se a jdu pryc,s chuti se mi zahrzne do nohy,neustale se zakousava do nohou.Kaminky na zahrade jsem posypala odpuzovacem, ten mu nevadi, marne jsem zkusila i pepr, ocet, sul. Veterinar mi rekl, ze s tim se jeste nesetkal a nedokaze mi poradit. Znovu dodavam, ze nejsme zacatecnici, ale s timto pejskem je to obtizne...Dodavam, ze veterinar ma vyhlasenou psi skolu, proto jsem se radila s nim. Jinak v 10 tydnech uz hlida, steka, vyhani kocky a jine pejsky ze sveho reviru. Troufa si i na dosleleho psa.Stene melo byt utopeno,proto si ho maminka vzala,majitele feny by ho zlikvidovali,jenm proto si nevzala puvodne planovaneho ovcaka.Vsemozne ji pomahame.neni na nej sama.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den. No s těmito plemeny nemám žádnou zkušenost. Ale... když si pročtete internet, tak hodně štěňat žere kameny. Někdo radí nutnost odnaučit povelem fuj. Jiným to pes později přestal dělat. Spíše byste si měla dát větší pozor na výchovu toho štěňátka. Pokud kouše a vy vykviknete... ten pes přeci nemůže vědět a pochopit, že vás to bolí. On se do vás zakousne, jelikož vidí kořist - instinkt. Viděla bych to na důslednější varování, že takto se k vám chovat nesmí. Kousat do nohou taky nesmí, ale podle mě to vaše štěně prostě nepochopilo, že jste hru už ukončila. Pokud je plácnutí novinami málo účinné, zkuste pejska potrestat jinak. Já jsem většinou vytahala za kůže na krku, nebo jsem velmi důrazně zvýšila hlas. Jenže - to je kus od kusu. Co platí na jednoho psa, neplatí na druhého. Pokud ale s výchovou nezačnete co nejdříve, pes si u vás vydobude pozici vůdce smečky - těžko ho pak zkrotíte. Co má štěně doma na kousání, aby se zabavilo? Nějakou hračku na kousání?

yourlady*
hodnocení

Děkuji,hračky samozřejmě jsou,věnujeme se mu.Vytahání za kůži,zvýšení hlasu ho vůbec nebere-Dočetla jsem se,že plemeno bígla je takto neposlušné bohužel i celoživotně,co se týká žrádla,sežere vše,jako popelnice-cituji jiné chovatele.Jak jsem psala,vzali jsme ho neplánovaně,chtěla jsem ovčáka,ale toto chtěli utopit.

radce*
hodnocení

0x

Sice neporadím, ale přidám vlastní zkušenost. Náš pes (vlčák) okusoval na plotě kameny, asi mu to zachutnalo.

Po čase s tím přestal sám. Po čase nám začal roznášet cihly ze stavby po parcele, ale na tu už si netroufl rozskousat. Radilů bych tedy, dát tomu čas, psa napomenout. Nic více s tím asi neuděláte.

72mona3*
hodnocení

0x

S tím, že nepochopil, že chcete ukončit hru - pěkný oříšek ;) Mně se osvědčilo ono ignorování - třeba se jen postavit a zůstat nehnutě stát, dívat se do dáli. Když mu nedáte pohybový podnět, mělo by ho to zklidnit. Mělo, ale nevíme, jestli i toho vašeho. Další trik, který zabíral - obrátit ho na záda a držet, dokud se nezklidní - ideální je, když už začne chápat slova jako dost!, stačí!. A až potom ho nechat samotného, nebo zůstat nehnutě stát. Nepolevit! Jinak máte zaděláno na pěkného tyrana. A na zabavení a kousání bych doporučila klacky, pěkně silné. Mona

yourlady*
hodnocení

Obnovuji takto otazku.Ma nekdo prosim nejaky tip?Dekuji.Pejskovi nyni 5 mesicu,vse se zlepsilo,ale stale chce polykat kameny

uzivatel53538

DObrý den, podle toho co popisujete vidím jak bíglí chování tak takové, které myslím je bíglům zcela cizí. Že se snaží všechno ochutnat a nevadí jim odpuzovače apod. ano to je bígl. To hlídání revíru není tak úplně běžné. Velká hlučnost, štěkot, to ano, ale nejde o hlídání v pravém slova smyslu. Jsou to lovečtí psi, honiči a pojem "revír" neznají. Stejně tak neaportuje. Pokud jde o křížence, plemeno bych neřešil. Může tam být míchnuté lecos.

Jestli tam zbylo už jen to polykání kamínků, tak jste šťastná. Osobně bych viděl jako větší problém to přetahování věcí a vynucování si pozornosti. Bígl je obecně dosti tvrdý pes. Snese i tvrdší zacházení a velmi důrazné napomenutí. Je samorost. Zejména je chytrý a zvědavý a samostatný. Ale je také smečkový. Potřebuje smečku a drží se jí. To mu ovšem nebrání odbíhat na lov, kdykoliv si zamane. Nadšeně se pak vrací do smečky trochu zklamaný, že jste neběželi s ním. To vás ale čeká až v budoucnu, až tak od roka.

Jak jem říkal,mám zkušenosti s bígly, ale nejsem si jistý kolik je z bígla v tom vašem psíkovi. Zkuste ještě jednou posat jaké je jeho aktuální problémové chování.

uzivatel53538
hodnocení

0x

Mimochodem, bíglové rádi hrabou. Někdy použijí i zuby. Nemyslela jste tedy toto? Že prostě brousí zuby hlínu? To dělají proto, že je v ní něco co je zajímá. Nejspíše k snědku, asi nějaká shnilá tráva nebo jiný hnus. To ho neodnaučíte. Prostě to dělá. Věkem to může odeznívat. Bohuže i se stupňovat.

ria*
hodnocení

0x

Já taky přidám jen zkušenost :) Náš kokřík nosil, hlídal kamínky a pak na ně do nekonečna štěkal.. :).. jinak bíglové jsou tvrdohlaví, neposlušní, někde jsem četla že i nevychovatelní.. :).. A pak druhá varianta, kamarádka má opravdu od veterináře potvrzeno, že má mentálně postiženého psa, nechová se vůbec normálně, je to takovej trouba.. naštěstí v dobrém, ale to nebude Váš případ :)

uzivatel53538

Jsou samostatní, odvážní, zvědaví a lovci. Bígl je smečkový pes. Rád je členem i smečky lidské. Ale. Musí mít hierarchii. Pokud nemá, není nebezpečný. Bígl nekouše, on ani zuby nepoužívá k lovu, je to parforsní honič. Není nebezpečný, ale dělá si co chce. Úplně. Musíte za prvé respektovat, že je honič. Ani v rámci loveckých zkoušek se honiči neodvolávají ze stopy. To prostě nejde. Mimo to je zcela zvládutelný. Znám mnoho bíglů, kteří chodí bez problémů na volno a to i v lese. Základ je, aby měl hodně pohybu a to pokud možno spolu s páníčkem. Pak to bere jakože spolu pracují a úžasně kooperuje. To funguje napr. i u agility. Výhoda je, že co se jednou naučí už nezapomene. Opět rozdíl od vlčáků, kteří musí stále opakovat a trénovat. Jsou velmi klidní vůči vnějším podnětům. Snad žádný se nebojí střelby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]