Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umrti andulky

Od: megy odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám takovou otázku týkající se andulek.
Nevím jestli s tím má někdo zkušenosti, ale pokud možno byla bych ráda za každou odpověď :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Včera na večer mi umřela andulka, úplně stejně jako ta předešlá. Obě dvě jsme měli okolo 1. roku. Byli ze zverimexu.
Vůbec nevím, proč umřeli stejně a po podobné době co byli u nás doma. Z ničeho nic přestali pískat, jenom si tak seděli, moc neudrželi na bidýlku, tak si ,,lehli,, na dno klece. Začali se převracet na bok, a když byla ta 1 andulka na bidýlku, spadla a umřela :((
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nevíte prosím Vás někdo proč? Moc by mě to zajímalo, co dělám špatně. Jestli umřeli hlady, žízní, nebo samotou, ale jídla, pití měli dost, pokaždé jsem je pouštěla se proletět. A hračky také měly. Možná že mám jen smůlu:(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

Tak to není dobré. Sám jsem měl 3 andulky a zemřely na sešlost věkem (nic pěkného - obyčejně spadnou z bidílka, trochu se klepou a je konec). A věk tak kolem 9 let. V jednom roce je to divné. Jinak se divím tomu proletět. Tak snad andulka si může lítat po celém bytě - to není kanár.

72mona3*
hodnocení

0x

Jeden soukromý chovatel mi říkal, že v dnešní době je všechno chované (mazlíci) zvířectvo choulostivé. Nemohu s ním tak úplně souhlasit, všechno určitě ne. Náš zverimexový kanárek žil asi deset let. U vás může být něco nevhodného. Ať už ve složení stravy, nebo třeba nevhodné umístění klece - stačí průvan a je vystaráno. Samozřejmě neméně důležitou věcí pro život je společnost. Musí stále s někým být, kdo si bude povídat (ideální jsou domácí hádky - andulky milují hlučné domácnosti:-D) a věnovat se jejich duševnímu rozvoji. Nedostal se váš ptáček k něčemu nevhodnému (při létání) - kytky apod. Mají tendenci vše obírat a ozobávat. Mona

stirecek*
hodnocení

0x

Musíte napsat jakého jídla a taky kde byla klec. Na průvanu nebo u okna na přímém slunci?

159
hodnocení

0x

Bohužel zverimex je podnikatel jako kazdy jiný a andulky nakoupí co nejlevnějí, tudíž neni vůbec jisté zda andulka neni např. potomek bratra a sestry. Mohly mít nejakou genetickou vadu. Doporucuji vždy zvíře koupit u chovatele. Andulky chová kde kdo a proto to nebude jiste daleko vašeho bydliste.

Nám jednou andulka odešla, kvůli stesku. Odjeli jsme na týden na hory a ona od té doby začala jakoby přepeřovat, ale uz nevylézala z klece a jednou pošla. Takže neni možné, že jste byla treba nekde na chate nebo tak?

trtr

Zdravím, pokud na dně klece byl novinový papír či potištěné nevyužité listy papíru, může být příčina zde. Inkoust totiž ptáky, kteří papír rádi jedí po určité době zabije.

ivansekal

Naše anduliča celá žlutá se stala miláčkem celé rodiny. Byla menší než jiné .Uletěla do světa ale byla nalezena a vrátila se. nechala se drbat na hlavičce,vylézala s klece,sedala na rameno,okusovala prsty. nepustili jsme ji k teflobu,papíru,PVC, umělé květy ... všetestováno nové se zverimexu. Počala si trat peříčka a tro hodně.Pořídili jsme jí kamarády samičku a samečka - samečka jsme museli dát mimo ,strašně je honil.Pořád se prali. naše žlutá byla stará asi po vyvedí s hnízda dva měsíce.Dnes ráno vylzla s klece proletěla se po bytě i kamarádkouu pak se vrátila nazobala ,,napila ,upadla a byla mrtvá.Tělíčko natažené ,nožičky posledné písk ... zármutek celé rodiny.Čím ,čím to je?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]