Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Každý večer pláču kvuli králíkovi protože mam strach kdy umře samozřejmě za (3 roky )by mi měl správně umřít. Tohle sem ale nikdy nedělala... Že jsem brečela , až ted poslední týden jsem stim začala... Nevite proč to delam? ..( Nechci furt brecet..)
Vím hloupá otázka.
Děkuji.
Ahoj.
Ano, je docela zvláštní, že brečíš kvůli králíčkovi, který se nejspíš stále těší dobrému zdraví (nezmiňuješ žádné zdravotní problémy). Pokud by mu něco bylo, nedivila bych se, že by ses o něj bála. Určitě ho máš velice ráda. Ale trápit se kvůli věci (smrti), která může přijít až třeba za 3 - 5 - 10 let, to už moc běžné není. Jak psal @ben, nejspíš tě zasáhlo něco v životě a ty si to promítáš do kamaráda, co ho máš doma nejblíže. Zkus si uvědomit, co bylo spouštěčem a promluv si s rodiči. Snad se to podaří vyřešit. Pohlaď za nás všechny chlupáčka, budeme na vás myslet. Mona
Dobrý den, proč jste to začala dělat až teď? Zřejmě jste dostala nějaký podnět, viděla jste něco o smrti v TV nebo Vám to jen došlo - že život (i zvířete) je konečný. Ale, takto si naplánovat smrt moc nefunguje. Počítejte s ní stále - může Vás překvapit, protože přijde dříve nebo později. Zdravím!
P.S. Už jste někdy plakala kvůli smrti člověka? O lidi se nebojíte?
doplněno 17.08.15 09:08:Budete si otázku pouze aktualizovat nebo také odpovíte na otázky?
doplněno 17.08.15 09:52:culdabulda1 - tazatelka píše, že se stala plačící náhle a před týdnem. Do té doby ji myšlenka na smrt králíčka nenapadla. Snažím se ji přimět ke spoluprácj, tak kladu otázky, aby se (snad) našla ta příčina, proč se před týdnem rozplakala. Možná se myšlení tazatelky mění z dětského na dospělé a začíná si uvědomovat i konec života.
doplněno 17.08.15 21:36:tosh - díky za odpověď. Patrně jste se chtěla pouze svěřit a té příčiny se nedopátráme, resp. o ní ani nejde.
bene -
co se tak dá odpovídat?! - asi pořád ještě pláče - já nad zvířatama taky pláču, zatímco lidi mne tak "neberou" - jak píše "zavinac". Zvířata jsou proti lidem naprosto bez šance ! - napsala bych - asi jako děti - ale děti v poslední době to "zločinné skóre" oproti dospělým úspěšně vyrovnávají. Bezbranné je snad jedině tak ještě batole.
Já jsem se např. úspěšně sesypala, když mi chcíply brzy po sobě - navíc vinou veterinářů - dvě kočky.
doplněno 17.08.15 10:44:bene - máte samozřejmě pravdu, ale pokud je holčina citlivé povahy a má ráda zvířata, tak je to všechno moc těžké (tak jako život vůbec). Bude si muset zvyknout - a ještě i na horší věci. Bohužel.
Zdravím. Máš ho prostě ráda, bereš ho jako člena rodiny. Ale takové myšlenky si nepřipouštěj. Raduj se z něho každý den a užívej si ho. Jsi asi hodně lítostivá a přecitlivělá, ale jsou věci, které člověk změnit nemůže. Nepřemýšlej tom dopředu...
Kapka naděje má naprosto pravdu,,Dej králíčkovi veškerou péči .věnuj se mu a já jsem podobné povahy...Je zlé-já vím,,já mám raději svého psa než svou sestru.Mi lidí nějak s dobou ani nevadí že odejdou..Ale zvířátko,které se neumí bránit to je na mne tvrdé.Uplmě tě chápu,,ale člověka to trápí..Nemysli na to ,nebo se v tom utopíš.. Hezký život s králíčkem a hodně dlouhý život králíčkovi ať se vzájemně užijete...Pohlaď ho za mne...
doplněno 18.08.15 08:16:Já si myslím,že ten králíček jí dává psychycky více jako rodina,,Myslím duševně,proto se na něho upla. Nakonec jsou starší lidé,kteří zemřou steskem po zvířátku,,je to ojedinělé,ale stává se i to.Stalo se mi to,,a nemohla jsem se z toho vzpamatovat.a také se bojím.Právě dnes se mi snilo,že se mi ztratila moje čivavka,,tak jsem měla hrozné ráno.Byla to hrůza.
mněla jsem tušení že jsem mněla jít na veterinu a také jsem šla ... a vzniklo z toho že má zápal plic .. jako kdyby to brečení bylo nějaký znamení ...
Dobrý den, to brečení nebylo znamení, ale Vy jste přehlížela příznaky zápalu plic u králíčka a pouze jste měla obavu, že umře. To zvíře muselo nějak avizovat svou chorobu a to je důvod k návštěvě veterináře. Příště jděte (místo pláče a dotazů na internetu) hned na veterinu. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.